Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2021

CTC και Pelagos είναι οι νέες αστεράτες προσθήκες του περίφημου γαστρονομικού οδηγού.

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός δημοσίευσε σήμερα, 19 Νοεμβρίου 2021, τη λίστα με τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύονται με αστέρια Michelin και τις υπόλοιπες τιμητικές διακρίσεις. 

Οι σταθερές αξίες και οι νέες προσθήκες

Επιτέλους, βλέπουμε δύο νέα αστεράτα εστιατόρια -με ένα * έκαστο- και αυτά είναι το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη και το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel που τρέχει υπό τον  Luca Piscazzi.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Σταθερά στα αστέρια βρίσκονται τα Σπονδή (με 2*) και Botrini's, Hytra και Varoulko Seaside (1*).

 

 

 

 

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan και το Οικείο συναντώνται για ακόμη μία χρονιά, με new entry το Cerdo Negro 1985. Στο Main Selection προστέθηκαν 5 εστιατόρια και αυτά είναι τα Aleria, Le Pavillon, Okio, Athénée και Annie's Fine Cooking.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Athénée (@atheneeathens)

 

Συνολικά, στη λίστα του οδηγού Michelin για το 2021 συναντάμε 21 αθηναϊκά εστιατόρια, δείγμα της διαρκούς ανόδου της γαστρονομίας στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια.

> Διάβασε ακόμη: Τα καλύτερα μέρη για να φας στην Αθήνα, σύμφωνα με το Eater

Από την άλλη βέβαια, προβληματίζει για ακόμη μία χρονιά η απουσία εστιατορίων εκτός Αθήνας, παρά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται και σε άλλα μέρη της χώρας μας. 

Αναλυτικά όλη η λίστα του οδηγού Michelin εδώ.

 
 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο Matzenta απολαμβάνεις την αυθεντική ιεροτελεστία του μεξικανικού φούρνου Barbacoa

Από την πολιτεία Hidalgo μέχρι τα Χανιά της Κρήτης μία ιστορία της κουζίνας των Μεξικανών γεμίζει το τραπέζι μας με την πιο αυθεντικά παραδοσιακή γαστρονομική τεχνική.

Η Λίνδος της Ρόδου μέσα από πέντε πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η Λίνδος είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός.

Ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί με φόντο την Καλντέρα

Στο εστιατόριο Ombra του πανέμορφου boutique hotel Esperas Santorini γευόμαστε signature πιάτα του Γκίκα Ξενάκη με θέα το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο.

Το Sailinn κάνει νοστιμότερη την Λευκάδα

Το beach club & restaurant στο Νυδρί βάζει ρότα για τις γαστρονομικές θάλασσες της Μεσογείου, υπό την επιμέλεια της Rolling Stove.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο

Μία άλλη γεύση της δημοφιλούς Κυκλάδας μέσα από τα μενού των δύο σημαντικών σεφ σε "Parostia" και "Mr. E".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι

Ο δημοφιλής σεφ σχεδιάζει μοναδικά μενού για τα Riviera στο AKS Porto Heli και Porfyra στο AKS Hinitsa Bay.

Γραφει Μπαμπης Δουκας