
Το Simul πιο νόστιμο από ποτέ
Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι στην πιο φορμαρισμένη περίοδο της ιστορίας του.

Ένα από τα πράγματα που πάντοτε λάτρευα στο Simul ήταν η ατμόσφαιρά του: Κάτι παραπάνω από χαλαρωτική ασχέτως του αριθμού των επισκεπτών και της διάθεσής τους. Την ίδια στιγμή, κάθε τι στο εσωτερικό του χαρακτηρίζεται από απέριττη κομψότητα. Και έπειτα, η κουζίνα του. Ο Νίκος Θωμάς, ο Μανώλης Σαρρής (μεταγενέστερα) και η υπόλοιπη ομάδα είχαν καβαλήσει το κύμα του bistronomie -με εμφανή και νόστιμη την ελληνικότητα- long before it was cool.


Το ίδιο εξακολουθούν να κάνουν και τώρα, με το εστιατόριο του Κολωνακίου να βρίσκεται σε μία από τις πιο φορμαρισμένες περιόδους της ύπαρξής του, βάζοντας ακόμη περισσότερη τεχνική και φαντασία στην πάντοτε κορυφαία πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται εδώ.
Ίδια φιλοσοφία, νέα πιάτα
Το νέο μενού του Simul κάνει σαφές statement ήδη από τα πρώτα στάδιά του, τα ωμά: Το καρπάτσιο με καραβίδες (με hollandaise με μοσχαρίσιο μεδούλι και αυγοτάραχο), το ταρτάρ μόσχου (με ζυμωμένο κέτσαπ, κρέμα μαλακής φέτας και τσιπς) καθώς και το καρπάτσιο μοσχίδας (με σορμπέ από αγριοράπανο και καπνιστά αυγά ρέγκας) δεν περνούν σε καμία των περιπτώσεων απαρατήρητα για όλους τους σωστούς λόγους.
Το ιδιόμορφο hot dog με λουκάνικο μπακαλιάρου σε χειροποίητο μπριός είναι μία fun και απολαυστική προσθήκη, όπως επίσης η Ceasar's με τηγανητό καβούρι και ντάσι και το Ramen με καπνιστό χέλι, φιδέ και αυγό ορτυκιού.


Προχωρώντας προς τα βαριά χαρτιά, οι 'κολώνες' του εστιατορίου (από τα πιο παλιά πιάτα εδώ), ο κόκορας με τραχανά και το καλαμάρι σχάρας με chutney από τσορίθο και την ιδιαίτερη βινεγκρέτ από πράσινο πιπέρι τουρσί, παραμένουν κάθε φορά το ίδιο βαθιά νόστιμα. Σχεδόν κλασικά πια.


Στην ίδια πορεία φαίνεται να μπαίνει και ο χοιρινός λαιμός με ψητή σελινόριζα.
- Plus: Στο Simul έχει καθιερωθεί πια olive oil bar με επιλογές σε ετικέτες εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ενώ προσεχώς έρχεται και τρόλεϊ (ελληνικών) τυριών.
Τέλος, δε θα μπορούσα να μην κάνω μία αναφορά στα γλυκά της Εμμανουέλας Δελατόλα (must taste το πληθωρικό brioche με μπαχαρικά, anglaise τεκίλα-σοκολάτα και παγωτό beurre noisette), η οποία ωριμάζει και η ίδια μαζί με το Simul.

Σε ένα κομμάτι μάλιστα που η γενικότερη εστιατορική σκηνή στην Αθήνα ψάχνει -χρόνια τώρα- να βρει τα πατήματά της. Όσο υπερβολικό κι αν σου ακούγεται αυτό, σκέψου σε λιγότερο από ένα λεπτό τρία εστιατόρια με γλυκά που σου έχουν μείνει. To ήξερα. Ε λοιπόν στο Simul θα τα θυμάσαι. Και αυτά.
Info
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
Τηλ. 210 7224737
www.simul.gr
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα