Θα έπαιρνες ποτέ burger σε ένα high-end εστιατόριο;

Ίσως τα μπιφτεκόψωμα να έχουν κάτι να πουν στον κόσμο του fine dining.

Πώς θα σου φαινόταν να υπήρχε ένα burger στο à la carte μενού ενός βραβευμένου εστιατορίου; Ή ακόμη περισσότερο, στο degustation του; Θα έπαιρνες ποτέ ένα τέτοιο -αν ήταν ασφαλώς διαθέσιμο- στη Σπονδή, στο Botrini's, στο Varoulko; Γενικά, σε οποιοδήποτε "καλό" εστιατόριο της πόλης, αν είχες αυτή την επιλογή; Θα μιλήσω για τον εαυτό μου: Η απάντηση είναι "ναι". Ξεκάθαρα ναι. Και ξέρεις γιατί; Γιατί σε εστιατόρια αυτού του βεληνεκούς ή ακόμη και στα wannabe της κατηγορίας, οι πιθανότητες να σερβίρεται ένα αντιστοίχου επιπέδου μπιφτεκόψωμο είναι κάτι παραπάνω από αυξημένες.

Οι νόρμες είναι για να σπάνε

Αυτό δε θα μπορούσε να μη βρει εφαρμογή στο κομμάτι του fine dining. Παράλληλα, θα ήταν ένα σαφές statement πως αυτό που ξεκίνησε κατά την περίοδο του lockdown σαν σανίδα επιβίωσης για τα εστιατόρια -την περίοδο που ακόμη και το Noma άνοιξε burgerάδικο- μπορεί να εξελιχθεί σε μία πιο "εύκολη" τάση για την ίδια την υψηλή γαστρονομία, δημιουργώντας νέους δρόμους προς πάσα κατεύθυνση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POPL (@poplburger)

Και όχι, η μετάβαση από φύκια μαριναρισμένα σε ξίδι ψαριού με μπισκότο από συκώτι πάπιας και σορμπέ από πευκοβελόνες σε ένα αληθινά καλοφτιαγμένο cheeseburger δεν είναι υποβάθμιση.

> Διάβασε ακόμη: Η σύγχρονη ψαροφαγία στη Scorpina

Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί -μιλώντας πάντοτε για τα εστιατορικά δρώμενα της χώρας μας και εξαιρώντας τα κρεατοφαγικά spots- έχουμε μπόλικη δουλειά και ακόμη περισσότερη συζήτηση μπροστά μας. Αν ποτέ συμβεί τελικά κάτι τέτοιο.

Βέβαια, για να είμαι απολύτως ακριβής, η αρχή ίσως και να έχει γίνει: Ο Τάσος Μαντής στο Soil σερβίρει ένα έξοχο μίνι burger χελιού με guanciale και vadouvan.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα