Γαστρονομικό ραντεβού στο Sani Gourmet
Για 15η χρονιά, το Sani Gourmet Festival δίνει ραντεβού με τους λάτρεις της σύγχρονης υψηλής γαστρονομίας.
Το Sani Resort θα γίνει και πάλι το απόλυτο σημείο συνάντησης του Fine Dining για τους λάτρεις της σύγχρονης υψηλής γαστρονομίας, διοργανώνοντας τον Μάιο, για 15η χρονιά, το Sani Gourmet Festival. Αυτήν τη χρονιά με θέμα "Culinary Artisans”, το Sani Gourmet θα γιορτάσει την ελληνική σύγχρονη γαστρονομική σκηνή, με πρωταγωνιστές εννέα κορυφαίους Έλληνες σεφ.
Οι Σωτήρης Ευαγγέλου (Salonica), Λίζα Κερμανίδου (Pantechnicon / Café Kitsuné), Άνταμ Κοντοβάς (Kobra), Γκίκας Ξενάκης (Aleria), Βασίλης Μουρατίδης (Squirrel / Andromeda), Δημήτρης Παμπόρης, (Treehouse / Bubo), Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος (Delta Restaurant), Μανώλης Παπουτσάκης (Χαρούπι / Δέκα Τραπέζια) και Αλέξανδρος Τσιοτίνης (CTC) είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν μοναδικά μενού γευσιγνωσίας, με την υποστήριξη των executive chefs του Sani, και συνδυάζοντάς τα με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών.

Από τις 20 μέχρι και τις 24 Μαΐου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γαστρονομικές προτάσεις των καλεσμένων σεφ, άρτια συνδυασμένες με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών, στα πολυβραβευμένα εστιατόρια του Sani Resort, Water, Fresco, Tomata και Asian. Επιπλέον, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε παράλληλες δράσεις και δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν εκείνες τις μέρες στο Sani Resort, βιώνοντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες που αντανακλούν την υψηλή γαστρονομία της σύγχρονης ελληνικής σκηνής.
Οι εννέα Έλληνες σεφ θα δημιουργήσουν Degustation Menus, με έμπνευση από τα αγαπημένα τους signature πιάτα και τις προσωπικές τους γαστρονομικές καταβολές, σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, στην οποία οι executive chef του Sani Resort θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο με την γνώση και την εμπειρία τους.
Με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, κατά τη διάρκεια του φετινού θεσμού θα εφαρμοστούν πρακτικές μηδενικών απορριμμάτων, για την πρόληψη, μείωση και κομποστοποίηση των αποβλήτων.
Info
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος Σαλαμες