Taste of Athens, το γαστρονομικό φεστιβάλ επιστρέφει

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό event της χώρας επιστρέφει ανανεωμένο στο Ζάππειο Μέγαρο, πιο νόστιμο, πιο καλοκαιρινό και πιο γεμάτο από ποτέ.

Το Taste of Athens επανέρχεται στην πόλη, για τέσσερις ημέρες γεμάτες γεύση, διασκέδαση και απόλαυση, επιβεβαιώνοντας και αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την Αθήνα και την Ελλάδα ως παγκόσμιο γαστρονομικό προορισμό. Δέκα από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, κορυφαίοι σεφ, εμβληματικά πιάτα, διαδραστικά δρώμενα και ένα δυνατό πρόγραμμα μουσικής και διασκέδασης συμπληρώνουν το φεστιβαλικό "μενού". Ενώ, οι φετινοί κύριοι θεματικοί πυλώνες περιλαμβάνουν την κυκλική οικονομία, τη φιλοσοφία μηδενικών απορριμμάτων (zero-waste) και την ενίσχυση της ισότιμης εκπροσώπησης των δύο φύλων μεταξύ άλλων.

Για τέσσερις ημέρες, από την Πέμπτη 07 έως την Κυριακή 10 Ιουλίου, δέκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια, έρχονται στο Ζάππειο στην pop-up εκδοχή τους και σερβίρουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ).

Taste of Athens, το γαστρονομικό φεστιβάλ επιστρέφει

Ταυτόχρονα, φέτος, ο παλμός του Taste of Athens γίνεται ακόμα πιο δυνατός, με live εμφανίσεις-έκπληξη και DJ Sets σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. Με τον κομψό jazzy ήχο των Swingin’ Cats την Παρασκευή, την ανεξάντλητη ενέργεια των Οnirama το Σάββατο βράδυ, τις απροσδόκητες ενορχηστρώσεις και τη μελωδική φωνή της Μαρίνα Σάττι την Κυριακή, αλλά και με special DJ sets από τους παραγωγούς του En Lefko 87.7 κάτω από τον απογευματινό ήλιο.

Το εμβληματικό Περιστύλιο του Ζαππείου μετατρέπεται σε ένα πολυτελές VIP Business Lounge by AEGEAN. Κλείνοντας VIP εισιτήρια θα απολαύσεις την εμπειρία του Taste of Athens... με το παραπάνω, με welcome drink & κέρασμα με την είσοδό σας, προσωπικό service, αποκλειστικά happenings και πολλά άλλα.

Αγαπημένοι άνδρες και γυναίκες σεφ μαγειρεύουν ζωντανά και μοιράζονται τα μυστικά και την εμπειρία τους στα Cooking Masterclasses. Sustainability και μαγειρική, Zero Food Waste συνταγές και οι πιο σύγχρονες τάσεις στη γαστρονομία, αλλά και ιστορίες που μας εμπνέουν, παρουσιάζονται με τη μορφή Taste Talks.

Όσο για τους μικρούς foodies, έχουν την τιμητική τους και τον δικό τους χώρο στο Kids Zone του φεστιβάλ. Το ενισχυμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές θεματικές ενότητες καθώς και δημιουργικές δραστηριότητες από τη Nannuka, παιχνίδι, ειδικά lunch boxes και πολλές ακόμη εκπλήξεις για τους μικρούς επισκέπτες του Φεστιβάλ.

Τα εστιατόρια και οι σεφ του φετινού Taste of Athens:

  1. DELTA
  2. FUGA
  3. GASTONE
  4. HERVE
  5. HYTRA
  6. THE ZILLERS ROOF GARDEN
  7. ΣΠΟΝΔΗ
  8. ΣΧΕΔΙΑ Home

Μουσικό Πρόγραμμα - Entertainment Stage

Παρασκευή 08/07

  • 19:00 - 21.00: DJ Set by En Lefko
  • 21.00 - 22:30: The Swingin’ Cats

Σάββατο 09/07

  • 12:00 – 16:00: DJ Set by En Lefko
  • 19:00 – 21:00: DJ Set by En Lefko
  • 21:00 – 22:30: Onirama

Κυριακή 10/07

  • 12:00 – 16:00: DJ Set by En Lefko
  • 19:00 – 21:00: DJ Set by En Lefko
  • 21:00 – 22:30: Μαρίνα Σάττι

 


Info

Ώρες λειτουργίας φεστιβάλ 07 έως 10 Ιουλίου: Πέμπτη & Παρασκευή 19:00 - 23:00 και Σάββατο και Κυριακή σε δυο τετράωρες ενότητες, 12:00 - 16:00 και 19:00 - 23:00.

Οι τιμές των εισιτηρίων για κάθε ενότητα είναι:

Κανονικό: 10€ για τα early-bird έως 07/06, και 12€ από 08/06

Περιλαμβάνει ένα dish voucher των 3€, πρόσβαση στα Taste Theatre, Live Entertainment Stage, Kids Zone και Branded Experiences

VIP: 30€ για τα early-bird εώς 07/06, και 35€ από 08/06

Περιλαμβάνει welcome drink & treat, dish voucher των 9€, πρόσβαση στο VIP Lounge στο Περιστύλιο του Ζαππείου, και στα Taste Theatre, Live Entertainment Stage, Kids Zone και Branded Experiences

Ισχύουν ειδικά εισιτήρια για ALL Day Pass (για τις 2 ενότητες/ημέρα το Σάββατο και την Κυριακή) καθώς και για Groups, ενώ για τα παιδιά έως και 6 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει μέσω του tasteofathens.gr και της Viva.gr.

tasteofathens.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας