Το μήνυμα του Λευτέρη Λαζάρου για το άνοιγμα των εστιατορίων

Το Βαρούλκο, όπως και όλα τα εστιατόρια της χώρας, ετοιμάζεται για το restart του.

Ολόκληρος ο κόσμος της εστίασης μετά το τεράστιο σοκ που υπέστη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και το σημαντικό πλήγμα όσον αφορά την ίδια του την επιβίωση, μετρά αντίστροφα για το ολικό restart του. Μπαρ και εστιατόρια θα μπορούν και πάλι να μας υποδεχθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου και άπαντες δουλεύουν σε πυρετώδεις ρυθμούς ώστε αυτό να γίνει με τον σωστό και πιο ασφαλή για όλους τρόπο. 

Το Βαρούλκο, ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της χώρας, θα κάνει ακριβώς το ίδιο και ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα σε αυτό, ο Λευτέρης Λαζάρου, θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα πριν όλοι απολαύσουμε ξανά τα υπέροχα πιάτα του.

Το μήνυμα του Λευτέρη Λαζάρου για το άνοιγμα των εστιατορίων

Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος σεφ και restaurateur αναφέρει: 

Ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα

Η ζωή μας άλλαξε ξαφνικά το Μάρτιο. Ο μήνας που πάντα μας έφερνε την Άνοιξη έγινε ξαφνικά για όλους μας ένας δύσκολος μήνας με πρωτόγνωρες συνθήκες που μας υποχρέωσαν ν΄ αλλάξουμε συνήθειες, τρόπο ζωής και σχέδια μέσα σε λίγες ώρες. Το Βαρούλκο έκλεισε. Έκλεισε, όμως δεν άδειασε. Πίσω από την κλειστή του πόρτα ήταν γεμάτο με χαρούμενα πρόσωπα, συναναστροφές, τσουγκρίσματα, μαγειρέματα, γιορτινές στιγμές, έρωτες. Έμειναν εκεί και κράτησαν το Βαρούλκο γεμάτο ζωή. Έτσι, κύλησε πιο εύκολα η αναμονή και σαν γνήσιο γέννημα και θρέμμα του Πειραιά στολίστηκε με φρέσκια θαλασσινή φορεσιά κι είναι έτοιμο να ανοίξει πανιά. Άλλωστε έχει αντέξει δύσκολες στιγμές, αλλαγές κι ανατροπές γιατί έχει μέσα του τόση αγάπη που έχει πάρει κι έχει δώσει μέσα στα χρόνια. Πάντα εκεί έτοιμο ν’ αγκαλιάσει όσους το αγαπάνε, έστω κι αν πρέπει να τους αγκαλιάζει πλέον νοερά, όμως με την ίδια ζεστασιά και χαρά. Σήμερα το Βαρούλκο μας είναι έτοιμο και πιο φωτεινό από ποτέ να σας καλοδεχτεί στις βεράντες και τους καλοκαιρινούς του χώρους. Να θυμηθούμε τα παλιά και να ξεχάσουμε τα πρόσφατα. Να επιστρέψουμε στις αγαπημένες μας συνήθειες, να κάνουμε νέα όνειρα. Στην υγειά σας και καλή μας αντάμωση!

ΒΑΡΟΥΛΚΟ 2

Διάβασε ακόμη για το Noma που ανοίγει ξανά με burgers και υπαίθριο wine bar, το Senios που μεταμορφώνεται σε Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ και την πρώτη ελληνική έκδοση του φημισμένου γαστρονομικού οδηγού Gault & Millau.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα