
Το μήνυμα του Λευτέρη Λαζάρου για το άνοιγμα των εστιατορίων
Το Βαρούλκο, όπως και όλα τα εστιατόρια της χώρας, ετοιμάζεται για το restart του.

Ολόκληρος ο κόσμος της εστίασης μετά το τεράστιο σοκ που υπέστη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και το σημαντικό πλήγμα όσον αφορά την ίδια του την επιβίωση, μετρά αντίστροφα για το ολικό restart του. Μπαρ και εστιατόρια θα μπορούν και πάλι να μας υποδεχθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου και άπαντες δουλεύουν σε πυρετώδεις ρυθμούς ώστε αυτό να γίνει με τον σωστό και πιο ασφαλή για όλους τρόπο.
Το Βαρούλκο, ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της χώρας, θα κάνει ακριβώς το ίδιο και ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα σε αυτό, ο Λευτέρης Λαζάρου, θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα πριν όλοι απολαύσουμε ξανά τα υπέροχα πιάτα του.

Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος σεφ και restaurateur αναφέρει:
Ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα
Η ζωή μας άλλαξε ξαφνικά το Μάρτιο. Ο μήνας που πάντα μας έφερνε την Άνοιξη έγινε ξαφνικά για όλους μας ένας δύσκολος μήνας με πρωτόγνωρες συνθήκες που μας υποχρέωσαν ν΄ αλλάξουμε συνήθειες, τρόπο ζωής και σχέδια μέσα σε λίγες ώρες. Το Βαρούλκο έκλεισε. Έκλεισε, όμως δεν άδειασε. Πίσω από την κλειστή του πόρτα ήταν γεμάτο με χαρούμενα πρόσωπα, συναναστροφές, τσουγκρίσματα, μαγειρέματα, γιορτινές στιγμές, έρωτες. Έμειναν εκεί και κράτησαν το Βαρούλκο γεμάτο ζωή. Έτσι, κύλησε πιο εύκολα η αναμονή και σαν γνήσιο γέννημα και θρέμμα του Πειραιά στολίστηκε με φρέσκια θαλασσινή φορεσιά κι είναι έτοιμο να ανοίξει πανιά. Άλλωστε έχει αντέξει δύσκολες στιγμές, αλλαγές κι ανατροπές γιατί έχει μέσα του τόση αγάπη που έχει πάρει κι έχει δώσει μέσα στα χρόνια. Πάντα εκεί έτοιμο ν’ αγκαλιάσει όσους το αγαπάνε, έστω κι αν πρέπει να τους αγκαλιάζει πλέον νοερά, όμως με την ίδια ζεστασιά και χαρά. Σήμερα το Βαρούλκο μας είναι έτοιμο και πιο φωτεινό από ποτέ να σας καλοδεχτεί στις βεράντες και τους καλοκαιρινούς του χώρους. Να θυμηθούμε τα παλιά και να ξεχάσουμε τα πρόσφατα. Να επιστρέψουμε στις αγαπημένες μας συνήθειες, να κάνουμε νέα όνειρα. Στην υγειά σας και καλή μας αντάμωση!

Διάβασε ακόμη για το Noma που ανοίγει ξανά με burgers και υπαίθριο wine bar, το Senios που μεταμορφώνεται σε Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ και την πρώτη ελληνική έκδοση του φημισμένου γαστρονομικού οδηγού Gault & Millau.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα