Το ακριβότερο burger του κόσμου δε φτιάχτηκε γι' αυτό που νομίζεις

Golden Boy, όνομα και πράγμα. Αλλά για καλό σκοπό.

Ο Robbert Jan de Veen είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου De Daltons στην πόλη Deventer της Ολλανδίας. Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, δούλεψε πάνω σε ένα πολύ ιδιαίτερο έως ιντριγκαδόρικο γευστικό project: Στόχος του ήταν να δημιουργήσει το ακριβότερο burger του κόσμου, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα πάνε αποκλειστικά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ένα πανάκριβο burger, για καλό σκοπό

Κάπως έτσι προέκυψε το -όνομα και πράγμα- 'The Golden Boy'. Ένα πληθωρικό μπιφτεκόψωμο που περιέχει μεταξύ άλλων -φυσικά εξεζητημένων και κοστοβόρων υλικών- μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά wagyu, χαβιάρι Beluga, βασιλικό καβούρι Αλάσκας (king crab) και λευκή τρούφα.

> Διάβασε ακόμη: Στο Κολωνάκι για ένα από τα καλύτερα burgers της Αθήνας

Για την παρασκευή του χρειάστηκαν περίπου 5 μήνες έρευνας ώστε να βρεθούν τα ιδανικότερα υλικά και ο ακόμη πιο ιδανικός συνδυασμός αυτών, καθώς και 9 ώρες δουλειάς για το ψήσιμο και το 'χτίσιμό' του με το σωστό τρόπο.

Το εν λόγω έδεσμα, η δημιουργία του οποίου κόστισε €5.030, πουλήθηκε τελικά στην εταιρεία φαγητού Remia, με τον Πρόεδρο της Royal Dutch Food and Beverage Association, Robert Willemse, να είναι ο τυχερός που το κατανάλωσε. 

Αμέσως μετά την πώλησή του και με τα έσοδα που προέκυψαν, ο de Veen ετοίμασε περισσότερα από 1.000 πακέτα φαγητού για εκείνους που τα είχαν ανάγκη και τα διαμοίρασε σε συνεργασία με διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ολλανδία.

"Η τιμή του burger δεν ήταν μία κίνηση εντυπωσιασμού. Σκέφτηκα να κάνω όμως κάτι εξεζητημένο για καλό σκοπό. Η δημιουργία αυτού του πιάτου ήταν μία πρόκληση για μένα, από κάθε άποψη. Τα υλικά αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλά και οι γεύσεις είναι έντονες. Παρόλο που αυτό το burger είναι εξαιρετικά δαπανηρό, οφείλει κανείς να το φάει με τα χέρια, ακριβώς όπως πρέπει. To bun είναι καλυμμένο με βρώσιμο χρυσό, οπότε μένει και στα δάχτυλα όταν κανείς τελειώσει με αυτό" δήλωσε ο ίδιος ο de Veen.

> Διάβασε ακόμη: Πότε, πώς και πού φτιάχτηκε το πρώτο burger

Παράλληλα, ανέφερε πως βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση του επόμενου αντίστοιχου project. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος