
Μπριζόλα και κρασί, το πάντρεμα
Τι ποικιλία ταιριάζει καλύτερα με τη σπαλομπριζόλα και πώς πλαισιώνεις το rib-eye;
Μπριζόλα και κρασί. Κρασί και μπριζόλα. Ένα κλασικό pairing που όμως μπορεί να έχει κάποιες πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις με απώτερο σκοπό, προφανώς, τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης και των δύο πλευρών, συνδυαστικά. Τί τρώμε και τί πίνουμε λοιπόν;
Ξινόμαυρο
Η πλειοψηφία των κρασιών από Ξινόμαυρο δίνουν έντονες ξηρές τανίνες και υψηλή οξύτητα. Είναι επίσης εξαιρετικά φιλικά προς την παλαίωση, δηλαδή βελτιώνονται αισθητά με την πάροδο του χρόνου. Στο πλάι του, ταιριάζει μία παχιά και πλούσια σε ενδομυϊκό λίπος μπριζόλα.
> Διάβασε ακόμη: Ο Λουκάς Μάιλερ είναι ένας από τους νοστιμότερους μάγειρες της Αθήνας
Cabernet Sauvignon
Μία από τις πιο κλασικές επιλογές. Η γεμάτη γεύση του με νότες πράσινης πιπεριάς και σκούρων φρούτων, μπορεί συχνά να μετριάζεται από την παλαίωση στο βαρέλι, η οποία με τη σειρά της ίσως δώσει αρώματα μοσχοκάρυδου και βανίλιας. Πάει σχεδόν με κάθε τύπο μπριζόλας.

Malbec
Ξηρό, γεμάτο σώμα και μαρμελάδα σκούρων φρούτων, καπνός και βανίλια. Το Malbec φτιάχνει ωραίο ζευγάρι με κάθε τύπο μπριζόλας αλλά μάλλον θα το προτιμούσαμε στα πιο άπαχα κομμάτια όπως το κιλότο ή το flank steak.
Zinfandel
Rib-eye, T-bone και porterhouse ανέκαθεν αγαπούσαν και θα αγαπούν πάντοτε ένα καλό Zinfandel. Η μέτρια προς υψηλή οξύτητα, οι τανίνες και η έντονη γεύση του σταφυλιού της ποικιλίας δημιουργούν κάτι παραπάνω από ένα ενδιαφέρον πάντρεμα.
Gamay
Αν και είναι πιο ελαφρύ στο σώμα, το Gamay είναι πλούσιο σε όξινες γεύσεις κόκκινων φρούτων όπως το κεράσι και το βατόμουρο, που εξισορροπούν καλά "μαρμαρώδη" κομμάτια όπως το New York strip.
> Διάβασε ακόμη: Ένα premium σάκε που αξίζει την προσοχή σου
Pinot Noir
Προτείνεται για κομμάτια του κρέατος με ελάχιστο έως καθόλου λίπος, όπως το filet mignon. Το Pinot Noir μπορεί να δημιουργήσει το τέλειο pairing, με τη φρουτώδη φύση του, την υψηλή του οξύτητα και τις μεταξένιες τανίνες του, αφήνοντας μία θαυμάσια αίσθηση στον ουρανίσκο συνδυαστικά με τη λεπτή γεύση του φιλέτου και τις όποιες συνοδευτικές σάλτσες.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Τόσο καιρό, τρώμε κινέζικο με λάθος τρόπο
Ένα βίντεο σκέτη αποκάλυψη για το ασιατικό delivery.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΜπιφτέκι από μαμούθ, κι όμως γίνεται
Εταιρία καλλιέργειας κρέατος έφτιαξε κρέας από κύτταρα... Μαμούθ.
Οι νόστιμες στάσεις στην Ευριπίδου
Δε γίνεται να μη σταματήσεις για μερικές μπουκιές στο "στομάχι της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜπακαλιάρος με αστέρι Michelin
Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, ο Λευτέρης Λαζάρου, μοιράζεται τα μυστικά του για το ψάρι της ημέρας.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςBanger Roll: Η λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας
ΟΚ, μπορεί να θυμίζει έντονα και hot dog.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΝα πώς φτιάχνεται το hot dog - και είναι πιο αηδιαστικό από ό,τι φαντάζεσαι
Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube δείχνει τη σκληρή αλήθεια για τα νόστιμα hot dogs.
Γραφει Τιμος Σαλαμες