Έτσι μοιάζει ένα burger που κοστίζει €800

Το Golden Giant ζυγίζει τρία κιλά, περιέχει εξαιρετικά υλικά και σερβίρεται στο Τόκιο.

Ένα από τα πιο ακριβά burgers που σερβίρονται αυτή τη στιγμή οπουδήποτε στον πλανήτη. Ένα από τα μεγαλύτερα επίσης. Burgers σίγουρα υπάρχουν πολλά, αλλά ελάχιστα μπορούν να συγκριθούν, από κάθε άποψη, με το Golden Giant. Το συγκεκριμένο έδεσμα είναι μία ιδέα -όσο και δημιουργία- του Αμερικανού με ιαπωνικές ρίζες σεφ Patrick Shimada στο εστιατόριο The Oak Door του ξενοδοχείου Grand Hyatt στο Τόκιο.

Το τερατώδες burger του σεφ Shimada ζυγίζει τρία κιλά (με διάμετρο 25 εκατοστών) και μπορεί να ικανοποιήσει μέχρι και 8 άτομα. Όσον αφορά τα υλικά του, περιέχει μοσχάρι Wagyu, foie gras, μαύρη τρούφα, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, τσένταρ, ενώ το ψωμί είναι πασπαλισμένο με νιφάδες βρώσιμου χρυσού. Σερβίρεται μαζί με Magnum φιάλη σαμπάνιας ή κρασί και συνοδεύεται από τριπλοτηγανισμένες πατάτες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Infobae America (@infobaeamerica) on

Το ίδιο αλμυρός με το φαγητό είναι και ο λογαριασμός, καθώς κοστίζει 100.000 γιεν δηλαδή περίπου €800. Αν το σκεφτείς καλά, η αναλογία των €100/άτομο συγκριτικά με τα συστατικά του, δεν είναι και τόσο άσχημη. Υπάρχει επίσης και η ατομική μερίδα του Golden Giant, το Golden R Burger, αλλά σε αυτή την περίπτωση η αναλογία τιμής ανεβαίνει λίγο και ανέρχεται στα €150. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miki Fujii (@douze2112) on

Αν βρεθείς προς τα εκεί και θέλεις να βιώσεις μία σίγουρα διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, μάθε ότι θα πρέπει να κάνεις κράτηση και να δώσεις παραγγελία για το burger, τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν. Το Golden Giant θα βρίσκεται στο μενού του The Oak Door μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι σκοπός της δημιουργίας του γιγαντιαίου burger είναι να εορταστεί με πληθωρικό όσο και νόστιμο τρόπο η Χρυσή Εβδομάδα στην Ιαπωνία, μια σειρά γιορτών από τα τέλη Απριλίου μέχρι τις αρχές Μαΐου. 


Αν το Τόκιο σου πέφτει μακριά και το Golden Giant υπερβολικό, δες πού θα φας τα κορυφαία burgers της Αθήνας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας