
Έτσι μοιάζει ένα burger που κοστίζει €800
Το Golden Giant ζυγίζει τρία κιλά, περιέχει εξαιρετικά υλικά και σερβίρεται στο Τόκιο.

Ένα από τα πιο ακριβά burgers που σερβίρονται αυτή τη στιγμή οπουδήποτε στον πλανήτη. Ένα από τα μεγαλύτερα επίσης. Burgers σίγουρα υπάρχουν πολλά, αλλά ελάχιστα μπορούν να συγκριθούν, από κάθε άποψη, με το Golden Giant. Το συγκεκριμένο έδεσμα είναι μία ιδέα -όσο και δημιουργία- του Αμερικανού με ιαπωνικές ρίζες σεφ Patrick Shimada στο εστιατόριο The Oak Door του ξενοδοχείου Grand Hyatt στο Τόκιο.
Το τερατώδες burger του σεφ Shimada ζυγίζει τρία κιλά (με διάμετρο 25 εκατοστών) και μπορεί να ικανοποιήσει μέχρι και 8 άτομα. Όσον αφορά τα υλικά του, περιέχει μοσχάρι Wagyu, foie gras, μαύρη τρούφα, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, τσένταρ, ενώ το ψωμί είναι πασπαλισμένο με νιφάδες βρώσιμου χρυσού. Σερβίρεται μαζί με Magnum φιάλη σαμπάνιας ή κρασί και συνοδεύεται από τριπλοτηγανισμένες πατάτες.
Το ίδιο αλμυρός με το φαγητό είναι και ο λογαριασμός, καθώς κοστίζει 100.000 γιεν δηλαδή περίπου €800. Αν το σκεφτείς καλά, η αναλογία των €100/άτομο συγκριτικά με τα συστατικά του, δεν είναι και τόσο άσχημη. Υπάρχει επίσης και η ατομική μερίδα του Golden Giant, το Golden R Burger, αλλά σε αυτή την περίπτωση η αναλογία τιμής ανεβαίνει λίγο και ανέρχεται στα €150.
Αν βρεθείς προς τα εκεί και θέλεις να βιώσεις μία σίγουρα διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, μάθε ότι θα πρέπει να κάνεις κράτηση και να δώσεις παραγγελία για το burger, τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν. Το Golden Giant θα βρίσκεται στο μενού του The Oak Door μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι σκοπός της δημιουργίας του γιγαντιαίου burger είναι να εορταστεί με πληθωρικό όσο και νόστιμο τρόπο η Χρυσή Εβδομάδα στην Ιαπωνία, μια σειρά γιορτών από τα τέλη Απριλίου μέχρι τις αρχές Μαΐου.
Αν το Τόκιο σου πέφτει μακριά και το Golden Giant υπερβολικό, δες πού θα φας τα κορυφαία burgers της Αθήνας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα