Τα φαγητά που καλό είναι να αποφεύγεις στην παραλία
Πώς θα αποφύγεις το πρήξιμο, την παρατεταμένη πέψη και τους υπόλοιπους κινδύνους που κρύβουν κάποιες τροφές, πριν πας για μπάνιο.
Πριν λίγες ημέρες είχες διαβάσεις για τα φαγητά που καλό θα είναι να αποφεύγονται σε περιπτώσεις έντονης ή και ακραίας ζέστης. Αυτή τη φορά ακολουθούν εκείνες οι τροφές που δεν πρέπει να τρώγονται πριν ή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σου στην παραλία ή ακόμη και στις ανάπαυλες μεταξύ της κάθε σου βουτιάς - αν και είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικά διάστημα μεταξύ της κατανάλωσης και της ενασχόλησης εντός του νερού, καθώς κάτι τέτοιο εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους. Η λίστα δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις απόψεις των διατροφολόγων του οργανισμού UPMC Health Beat της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.
Ανθρακούχα ποτά

Κανένα απολύτως. Τα ροφήματα που περιέχουν ανθρακικό δεν ενδείκνυνται σε καμία των περιπτώσεων και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα αποφύγεις. Η ζέστη σε καθιστά όλο και πιο διψασμένο και το μόνο που καταφέρνει η συγκεκριμένη κατηγορία ποτών είναι να σε ξεδιψάσει παροδικά και έπειτα να διευρύνει ακόμη περισσότερο την ανάγκη σου για ενυδάτωση. Επιπλέον, περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που λαμβάνεται με τρομερή ευκολία και πολύ συχνά χωρίς καν να το καταλάβεις.
Οτιδήποτε υπερβολικά αλμυρό
Ή οτιδήποτε έχει πολλά μπαχαρικά και καρυκεύματα. Ναι, μπορεί να είναι νόστιμα τέτοιου είδους εδέσματα αλλά ακριβώς επειδή περιέχουν περισσότερο χλωριούχο νάτριο από αυτό που χρειάζεται, προκαλούν απίστευτη δίψα.
Όσπρια και μήλα
Οι σαλάτες οσπρίων μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά νόστιμες και θρεπτικές ενώ τα μήλα είναι από τα πιο συνηθισμένα "εύκολα" φρούτα που μπορούν να αξιοποιηθούν ως σνακ ακόμη και στην παραλία. Καλύτερα να αποφύγεις και τις δύο επιλογές. Τα όσπρια προκαλούν πρήξιμο και θα νιώσεις ότι η κοιλιά σου κοντεύει να εκραγεί ενώ περιέχουν τη ραφινόζη, ένα σύνθετο σάκχαρο, που προκαλεί αέρια και φούσκωμα. Από την άλλη, τα μήλα δίνουν την ίδια αίσθηση καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Μπορούν να αντικατασταθούν με αποξηραμένα φρούτα.
Γαλακτοκομικά προϊόντα

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβεις ότι η ορθή συντήρησή τους διακυβεύεται όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά σε εκείνους που "βλέπει" αρκετά ο ήλιος. Έπειτα, είναι τρόφιμα που προκαλούν ζυμώσεις στο στομάχι σου με αποτέλεσμα το ανυπολόγιστο φούσκωμα. Καλό είναι να αφήσεις τα αγαπημένα σου τυριά για κάποια άλλη στιγμή.
Κομμένα φρούτα
Καρπούζι και πεπόνι, βερίκοκα και ροδάκινα: Σβήνουν τη δίψα και πάντοτε κάνουν καλό. Αλλά ο κανόνας επιβάλλει να αποθηκεύονται σε δροσερό μέρος και να καταναλώνονται σχεδόν αμέσως μετά την έξοδό τους από το ψυγείο. Τα κομμένα φρούτα δε, μπορεί να υποστούν ζυμώσεις και να προκαλέσουν ανεπιθύμητα αέρια. Με προσοχή λοιπόν.
Διάβασε ακόμη για το τι συμβαίνει σε σώμα και μυαλό όταν κόψεις τη ζάχαρη και τα φαγητά που πρέπει να αποφεύγεις για μεσημεριανό.
Φωτογραφίες © Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το καλύτερο πρωτεϊνούχο σνακ: Σπιτικό, φυσικό και με περισσότερη πρωτεΐνη από το γιαούρτι!
Ένα σνακ που δεν λιώνει στην τσάντα, δεν θέλει ψυγείο και έχει… πρωτεΐνη για δύο.
Από ένα τραπέζι στα paddocks της Formula 1, η Barilla μας θυμίζει τη γεύση του 'μαζί'
Ο σεφ που ένωσε την Formula 1 και η νέα ταινία της Barilla που μας θυμίζει τη γεύση του 'μαζί'.
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης Δουκας