Η μοναδική συνταγή για νάτσος που θα χρειαστείς ποτέ
Ξέχνα το τσένταρ και τον κιμά.
Νάτσος. Από τα πιο ταπεινά εδέσματα της μεξικάνικης κουζίνας , τα τηγανισμένα τσιπς από καλαμποκάλευρο, συχνά με προσθήκη καρυκευμάτων, που παίζουν το ρόλο του ορεκτικού ή ακόμη και του συνοδευτικού σνακ για τη μπύρα ή κάποιο καλοφτιαγμένο cocktail με τεκίλα ή mezcal. Παρότι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού μετρούν αρκετές δεκαετίες δημοφιλίας, στη χώρα μας κατέφθασαν στα μέσα των 90s κι αυτό χάρη στα κυλικεία των κινηματογράφων (κυρίως) και τα (ελάχιστα) μεξικάνικα εστιατόρια που υπήρχαν τότε στην Ελλάδα.
Στις πιο απλές εκδοχές τους να συναντάς με λιωμένο τσένταρ και κιμά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η περαιτέρω γευστική τους εκμετάλλευση περιορίζεται σε αυτά και η συνταγή του βραβευμένου Αμερικανού σεφ Paul Kahan (του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Blackbird, στο Σικάγο), επιβεβαιώνει του λόγου του ασφαλές. Στην παραθέτουμε για να την έχεις εύκαιρη, σαν το ιδανικότερο σνακ που θα συνοδεύσει την μπύρα σου, τώρα που αρχίζουν τα προημιτελικά του Champions League και τα play-offs της Ευρωλίγκας.
Υλικά
Για τα νάτσος
- 300 γρ. τσιπς τορτίγιας (περίπου 3 σακουλάκια)
- 1/4 φλ. μαγειρεμένα κόκκινα φασόλια
- μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. cottage cheese
- 1 ραπανάκι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. sour cream
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Για τη σάλτσα
- 7 μικρές πιπεριές τσίλι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση
Για τα νάτσος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα τσιπς και τη σάλτσα, καθώς και τη μισή ποσότητα από το cottage cheese.
- Μεταφέρεις σε ένα μπολ ή σκεύος σερβιρίσματος, προσθέτοντας τα φασόλια, το κρεμμύδι και το υπόλοιπο cottage cheese.
- Συμπληρώνεις το πιάτο με τη sour cream, το ραπανάκι και τον κόλιανδρο.
Για τη σάλτσα
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C και βάζεις τις πιπεριές σε αυτόν για περίπου 5 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από το αλάτι) και τα φέρνεις σε βράση.
- Αφαιρείς από τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να κρυώσεις, για περίπου ένα τέταρτο.
- Το μεταφέρεις στο μπλέντερ και το ομογενοποιείς.
- Περνώντας μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, ρίχνεις το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και τη σιγοβράζεις για ακόμη 20-25 λεπτά.
Tip: Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείς να προσθέσεις σαν τελική πινελιά και δύο τηγανητά αυγά.
Από: Esquire US
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα