Κοτόπουλο με μπύρα, έτοιμο σε 10'

Η συνταγή για κάτι εύκολο, γρήγορο και πραγματικά νόστιμο.

Ανοίγεις το ψυγείο και βλέπεις μόλις δύο πράγματα μέσα σε αυτό: κοτόπουλο και μπύρα. Κανένα πρόβλημα, καθώς σε περίπου 10 λεπτά μπορείς να φτιάξεις ένα πιάτο που ικανοποιεί τόσο το αίσθημα της πείνας όσο και εκείνο της ένοχης απόλαυσης που προσφέρει το junk food.

Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να διαθέτεις ικανότητες παίκτη του Masterchef για να τα καταφέρεις. Αρκεί να μπορείς να χειριστείς ορθά ένα τηγάνι, αποφεύγοντας τα ατυχή ενδεχόμενα της πρόκλησης εγκαυμάτων (στον εαυτό σου) ή της πυρκαγιάς. Μπορείς να πλαισιώσεις το πιάτο σου με ελάχιστα λαχανικά ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας σου.

Κοτόπουλο με μπύρα, έτοιμο σε 10'

Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή μπούτι
  • 1 καρότο
  • μισό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. μαύρη μπύρα
  • αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύεις το αλάτι και το πιπέρι με το αλεύρι και την μπύρα, ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός. Ο τελευταίος θα βοηθήσει τη δημιουργία μίας παχιάς κρούστας, που εκτός των άλλων προστατεύει το κοτόπουλο στο τηγάνισμα.
  2. Πανάρεις το κοτόπουλο και το περνάς από τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο. Το αφήνεις να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά. 
  3. Στο ίδιο λάδι του τηγανιού, βάζεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, όλα κομμένα σε κύβους, για να δώσουν περισσότερο σώμα στο πιάτο. 
  4. Όταν τα λαχανικά αρχίζουν να ροδίζουν, προσθέτεις και πάλι το κοτόπουλο, μαζί με λίγο νερό. 
  5. Τηγανίζεις μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο. 
     

Δες ακόμη τη συνταγή για το τέλειο σπιτικό σεβίτσε και εκείνη για guacamole με αστέρι Michelin.


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.