Πώς θα φτιάξεις τα τέλεια νιόκι
Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από την κλασική συνταγή.
Δίχως δεύτερη σκέψη, τα νιόκι είναι από εκείνα τα εδέσματα που ποντάρουν πολύ στην απλότητα και δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταναλωθούν φρέσκα, αφού προηγουμένως οι πατάτες έχουν μαγειρευτεί με το σωστό τρόπο. Και όχι, δεν είναι δαιδαλώδης η διαδικασία παρασκευής τους στο σπίτι.
Οι πατάτες
Η σωστή επιλογή πατάτας αποτελεί ασφαλώς το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα. Αν έχεις οικειότητα με τον μανάβη, ζήτα τις πιο παλιές πατάτες που είναι διαθέσιμες αλλιώς προσπάθησε να βρεις τις πλουσιότερες σε άμυλο που υπάρχουν στην αγορά. Οι συγκεκριμένες είναι οι ιδανικότερες για να μετατραπούν σε νιόκι. Ιδανικά, μαγείρεψέ τις στον ατμό.
Η προετοιμασία
Αφού οι πατάτες μαγειρευτούν, τα νιόκι θα πρέπει να ετοιμαστούν άμεσα. Σπας τις πατάτες με ένα πιρούνι σε μία ξύλινη επιφάνεια και τις ανακατεύεις με περίπου 200 γρ. αλεύρι τύπου 00, διαμορφώνοντας παράλληλα τη ζύμη. Πρέπει να μην είναι ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή. Σε κάθε περίπτωση, προσαρμόζεις αναλόγως το αλεύρι.
Τα νιόκι
Εφόσον η ζύμη ετοιμαστεί, πρέπει να "κόψεις" τα νιόκι. Δημιούργησε μερικούς κυλίνδρους με τη ζύμη και σχημάτισε τις ραβδώσεις με ένα πιρούνι - δεν είναι απαραίτητο. Καθώς σχηματίζεις τα "λουκάνικα", τύλιξέ τα με πανί, ώστε να μην κολλάνε. Μπορείς επίσης να τα τοποθετήσεις για λίγο στο ψυγείο. Στη συνέχεια, διαμορφώνεις τα νιόκι, κόβοντας με μαχαίρι, στο χαρακτηριστικό σχήμα και μέγεθος.
Το μαγείρεμα
Τα νιόκι πρέπει να βράζονται σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να ανακατεύονται και πάντοτε σε υψηλής έντασης φωτιά. Καθώς ανεβαίνουν προς την επιφάνεια, αφαιρούνται από το νερό με μία τρυπητή κουτάλα και έπειτα σοτάρονται στο τηγάνι με σάλτσα της επιλογής σου.
Η σάλτσα
Δεν υπάρχει ιδανικότερη επιλογή από την κλασική, σπιτική σάλτσα ντομάτας, εμπλουτισμένη με φρέσκο βασιλικό και μερικές νιφάδες από παρμεζάνα ή πεκορίνο. Αν πάλι επιθυμείς κάτι πιο εξειδικευμένο, μπορεί να χρησιμοποιήσεις ένα μείγμα με βούτυρο και φασκόμηλο.
Δες ακόμη πώς θα φτιάξεις τα νοστιμότερα αρνίσια παϊδάκια, ένα άψογο ριζότο Μιλανέζε, την εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα omurice και τα αυθεντικά arancini.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Μπακαλιάρος με αστέρι Michelin
Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, ο Λευτέρης Λαζάρου, μοιράζεται τα μυστικά του για το ψάρι της ημέρας.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΌλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.