Πώς θα φτιάξεις την τέλεια πραλίνα σοκολάτας
Σχεδόν τόσο καλή, όσο η πραγματική Nutella. Τίμησέ την σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας.
Ας είμαστε ειλικρινείς. Ελάχιστοι άνθρωποι δεν λατρεύουν το διαολεμένα νόστιμο άλειμμα από φουντούκια που συναντάς στα ράφια των σούπερ μάρκετ κυρίως ως Nutella, χωρίς απαραίτητα η γκάμα να περιορίζεται στο εν λόγω brand. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως μπορείς εύκολα να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο και στο σπίτι, με απλά συστατικά και τη βοήθεια ενός μπλέντερ.
Ξεκινώντας από τα υλικά, θα χρειαστείς σχεδόν μισό κιλό καβουρδισμένα φουντούκια, 1 φλ. σοκολατούχο γάλα της αρεσκείας σου, περίπου 60 γρ. κακάο και ζάχαρη - την οποία μπορείς να αντικαταστήσεις με σιρόπι σφενδάμου για ένα ενδιαφέρον twist.

Χτυπάς τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να διαλυθούν εντελώς και να αποκτήσουν τη μορφή μίας πολύ λεπτής πάστας. Προσθέτεις τη ζάχαρη (ή το σιρόπι σφενδάμου) και ανακατεύεις και πάλι. Στη συνέχεια μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ, όπου το αναμιγνύεις με το σοκολατούχο γάλα και το κακάο. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις έξτρα ζάχαρη και ελάχιστο λάδι. Συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να αποκτήσει η πραλίνα την τελική της υφή.
Όσο για τη χρήση της; Ασφαλώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός: Από τις "βούτες" με κουτάλι στο βάζο και την κλασική επάλειψη σε ψωμί μέχρι το "ντύσιμο" κέικ και άλλων γλυκών και τη γέμιση σε κρέπες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εκατοντάδες τρόπους.
Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις τα απόλυτα αρνίσια παϊδάκια, ένα άψογο ριζότο Μιλανέζε και το νοστιμότερο chili con carne.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα
Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος Σαλαμες