Πώς θα φτιάξεις την τέλεια πραλίνα σοκολάτας

Σχεδόν τόσο καλή, όσο η πραγματική Nutella. Τίμησέ την σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ελάχιστοι άνθρωποι δεν λατρεύουν το διαολεμένα νόστιμο άλειμμα από φουντούκια που συναντάς στα ράφια των σούπερ μάρκετ κυρίως ως Nutella, χωρίς απαραίτητα η γκάμα να περιορίζεται στο εν λόγω brand. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως μπορείς εύκολα να φτιάξεις κάτι αντίστοιχο και στο σπίτι, με απλά συστατικά και τη βοήθεια ενός μπλέντερ. 

Ξεκινώντας από τα υλικά, θα χρειαστείς σχεδόν μισό κιλό καβουρδισμένα φουντούκια, 1 φλ. σοκολατούχο γάλα της αρεσκείας σου, περίπου 60 γρ. κακάο και ζάχαρη - την οποία μπορείς να αντικαταστήσεις με σιρόπι σφενδάμου για ένα ενδιαφέρον twist.

Πώς θα φτιάξεις την τέλεια πραλίνα σοκολάτας

Χτυπάς τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να διαλυθούν εντελώς και να  αποκτήσουν τη μορφή μίας πολύ λεπτής πάστας. Προσθέτεις τη ζάχαρη (ή το σιρόπι σφενδάμου) και ανακατεύεις και πάλι. Στη συνέχεια μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ, όπου το αναμιγνύεις με το σοκολατούχο γάλα και το κακάο. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις έξτρα ζάχαρη και ελάχιστο λάδι. Συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να αποκτήσει η πραλίνα την τελική της υφή. 

Όσο για τη χρήση της; Ασφαλώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός: Από τις "βούτες" με κουτάλι στο βάζο και την κλασική επάλειψη σε ψωμί μέχρι το "ντύσιμο" κέικ και άλλων γλυκών και τη γέμιση σε κρέπες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εκατοντάδες τρόπους. 


Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις τα απόλυτα αρνίσια παϊδάκια, ένα άψογο ριζότο Μιλανέζε και το νοστιμότερο chili con carne.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος