Τα τρικ για τα απόλυτα σπιτικά τσιπς πατάτας

Οι τρόποι για να πετύχεις τα πιο νόστιμα homemade πατατάκια.

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις με την πατάτα, η οποία είναι ένα από τα πιο versatile υλικά σε κάθε κουζίνα. Η τελειότερη έκφανσή της ωστόσο -ας είμαστε ειλικρινείς- βρίσκεται στις τηγανητές πατάτες και ότι αυτές αντιπροσωπεύουν. Κατ' επέκταση, τα σπιτικά τσιπς διατηρούν τη γεύση και είναι ιδανικά για κάθε στιγμή. Θα μπορούσαμε να πούμε κάλλιστα πως πρόκειται για τον ορισμό του comfort σνακ. Πώς θα τα φτιάξεις λοιπόν μόνος σου;

Αρχικά, υπάρχουν κάποια ερωτήματα όπως σε τι σχήμα και μέγεθος, αν θα πρέπει να αφαιρεθεί η φλούδα ή όχι, πόσες φορές πρέπει να τηγανιστεί και σε τι είδος λαδιού κ.ο.κ. Η αλήθεια είναι πως απλά πρέπει να ακολουθηθούν κάποιοι βασικοί κανόνες. Οι πατάτες που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγείς γίνεται, καθώς το άμυλο που απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα τις μαλακώνει αρκετά. Όσον αφορά το κόψιμο, έχε κατά νου πως θα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτές γίνεται αλλά και περίπου στο ίδιο μέγεθος- επίλεξε για την όλη διαδικασία έναν πατατοκόπτη. 

Τα τρικ για τα απόλυτα σπιτικά τσιπς πατάτας
ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΣΙΠΣ ΠΑΤΑΤΑΣ 2

Όσον αφορά το τηγάνισμα, το κομβικό σημείο είναι η θερμοκρασία, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 160°C. Τα τσιπς δεν θα πρέπει να τηγανιστούν όλα μαζί αλλά λίγα κάθε φορά, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία. Μετά από αυτό το στάδιο ακολουθεί το προσεκτικό στέγνωμα με χαρτί κουζίνας. Εδώ, απαιτείται προσοχή στο σημείο που θα προστεθεί το αλάτι - πρέπει να μπει αφού έχουν στεγνώσει εντελώς τα τσιπς, διαφορετικά θα χάσουν σε τραγανότητα. Και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι που επιθυμείς από τα τσιπς πατάτας.


Διάβασε ακόμη τη συνταγή του Αλέξανδρου Τσιοτίνη για αφράτα burger buns, πώς θα φτιάξεις το απόλυτο Pulled Pork Sandwich, την καραντίνα ενός Έλληνα σεφ με αστέρι Michelin και γιατί όλοι πίνουν Dalgona coffee.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα