
Burger, το ιταλικό
Μία θαυμάσια εναλλακτική για το λατρεμένο μπιφτεκόψωμο, με έντονη την επιρροή της Μεσογείου.
Κάθε πραγματικός φίλος του φαγητού έχει στην καρδιά του το burger και την ιταλική κουζίνα - την ίσως πιο δημοφιλή του πλανήτη. Η τελευταία, εκτός από το σπαγγέτι, την πίτσα και όλα όσα την καθιστούν μοναδική, μπορεί να χαρίσει τη σοφία της και σε ένα λαχταριστό μπιφτεκόψωμο. Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά, με ένα ιταλικό burger.
Τι κάνει λοιπόν ένα burger ιταλικό; Όχι πολλά πράγματα - θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε αμφιλεγόμενες μεθόδους περιττού εντυπωσιασμού που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε ένα αμφιλεγόμενο, στην καλύτερη περίπτωση, αποτέλεσμα. Θα επικεντρωθούμε στην ουσία, που συμπυκνώνεται σε συγκεκριμένα twists και τις προσθήκες μερικών άκρως κατατοπιστικών υλικών. Τέτοια είναι η μοτσαρέλα αντί για οποιοδήποτε άλλο τυρί και το πέστο, που θα παίξει το ρόλο της μοναδικής σάλτσας που θα φωλιάσει ανάμεσα στο καλοφτιαγμένο μπιφτέκι και το αφράτο bun.
Υλικά
- 800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. Worcestershire sauce
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
- 4 φέτες μοτσαρέλα
- ψωμάκια, 4 κ.γ. έτοιμη σάλτσα πέστο, ντομάτα, ρόκα (όλα για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Ζυμώνεις όλα τα υλικά (εκτός από τη μοτσαρέλα και αυτά του σερβιρίσματος) και αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, σκεπασμένο μεμβράνη.
- Πλάθεις 4 μπιφτέκια και τα ψήνεις σε αντικολλητικό το πολύ για 4' ανά πλευρά - ο χρόνος είναι προσαρμοσμένος σε medium ψήσιμο.
- Λίγο πριν τα βγάλεις από τη φωτιά, απλώνεις μία φέτα μοτσαρέλα πάνω στο καθένα και αφήνεις για 2 επιπλέον λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Για να λιώσει γρήγορα και ομοιόμορφα η μοτσαρέλα, μπορείς να σκεπάσεις με ένα μεταλλικό μπολ το μπιφτέκι μόλις βάλεις τις φέτες.
- Χτίζεις το burger σου σε ψωμάκι αλειμμένο με τη σάλτσα πέστο. μαζί με φύλλα ρόκας και φέτες ντομάτας.
Διάβασε ακόμη για κάποια κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και μπαρ για delivery και take away, το ξεχωριστό delivery του Massimo Bottura, τη συνταγή για την τέλεια Crema Catalana και το βράδυ που θα ανοίξουν ξανά τα μπαρ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα