Burger, το ιταλικό

Μία θαυμάσια εναλλακτική για το λατρεμένο μπιφτεκόψωμο, με έντονη την επιρροή της Μεσογείου.

Κάθε πραγματικός φίλος του φαγητού έχει στην καρδιά του το burger και την ιταλική κουζίνα - την ίσως πιο δημοφιλή του πλανήτη. Η τελευταία, εκτός από το σπαγγέτι, την πίτσα και όλα όσα την καθιστούν μοναδική, μπορεί να χαρίσει τη σοφία της και σε ένα λαχταριστό μπιφτεκόψωμο. Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά, με ένα ιταλικό burger. 

Τι κάνει λοιπόν ένα burger ιταλικό; Όχι πολλά πράγματα - θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε αμφιλεγόμενες μεθόδους περιττού εντυπωσιασμού που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε ένα αμφιλεγόμενο, στην καλύτερη περίπτωση, αποτέλεσμα. Θα επικεντρωθούμε στην ουσία, που συμπυκνώνεται σε συγκεκριμένα twists και τις προσθήκες μερικών άκρως κατατοπιστικών υλικών. Τέτοια είναι η μοτσαρέλα αντί για οποιοδήποτε άλλο τυρί και το πέστο, που θα παίξει το ρόλο της μοναδικής σάλτσας που θα φωλιάσει ανάμεσα στο καλοφτιαγμένο μπιφτέκι και το αφράτο bun.

Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ.  Worcestershire sauce
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φέτες μοτσαρέλα
  • ψωμάκια, 4 κ.γ. έτοιμη σάλτσα πέστο, ντομάτα, ρόκα (όλα για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνεις όλα τα υλικά (εκτός από τη μοτσαρέλα και αυτά του σερβιρίσματος) και αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, σκεπασμένο μεμβράνη.
  2. Πλάθεις 4 μπιφτέκια και τα ψήνεις σε αντικολλητικό το πολύ για 4' ανά πλευρά - ο χρόνος είναι προσαρμοσμένος σε medium ψήσιμο.
  3. Λίγο πριν τα βγάλεις από τη φωτιά, απλώνεις μία φέτα μοτσαρέλα πάνω στο καθένα και αφήνεις για 2 επιπλέον λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Για να λιώσει γρήγορα και ομοιόμορφα η μοτσαρέλα, μπορείς να σκεπάσεις με ένα μεταλλικό μπολ το μπιφτέκι μόλις βάλεις τις φέτες.
  4. Χτίζεις το burger σου σε ψωμάκι αλειμμένο με τη σάλτσα πέστο. μαζί με φύλλα ρόκας και φέτες ντομάτας.

Διάβασε ακόμη για κάποια κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια και μπαρ για delivery και take away, το ξεχωριστό delivery του Massimo Bottura, τη συνταγή για την τέλεια Crema Catalana και το βράδυ που θα ανοίξουν ξανά τα μπαρ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα