Η μυθική BRM V16 του Juan Manuel Fangio επανέρχεται στη ζωή

Ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα στην ιστορία της Formula 1 θα κυκλοφορήσει και πάλι σε τρία αντίτυπα.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 09 Νοεμβρίου 2020

O Juan Manuel Fangio (1911-1995) είναι ένα τεράστιο όνομα για την ιστορία της Formula 1. O Αργεντινός πιλότος μεγαλούργησε στη δεκαετία του '50, τότε που τα πράγματα ήταν πολύ πιο επικίνδυνα στους αγώνες, κατακτώντας 5 τίτλους πίσω από το τιμόνι των Alfa Romeo, Maserati, Mercedes και Ferrari. Το αρχικό μονοθέσιο όμως που οδήγησε ήταν η V16 της British Racing Motors (BRM), ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα όλων των εποχών στους αγώνες ταχύτητας.

Με αφορμή τα 70 χρόνια της Formula 1 που γιορτάζονται φέτος, ο John Owen αποφάσισε να δημιουργήσει 3 (επετειακά και συλλεκτικά) αντίτυπα της BRM V16. Ο John Owen είναι γιος του ιδρυτή της British Racing Motors, Sir Alfred Owen. Στα 81 του χρόνια είναι εκείνος που τρέχει τα πράγματα στο brand και ήταν μόλις 10 ετών όταν είδα την V16 στα σιρκουί.

"Το να βλέπω ανθρώπους όπως ο Fangio να χειρίζονται με τόση δεξιοτεχνία την V16 ήταν κάτι μοναδικό. Ο περίφημος ήχος της ηχεί ακόμη στα αυτιά μου, 70 χρόνια μετά. Είναι κάπως εγωιστικό αυτό που θα πω αλλά θα ήθελα να ακούσω και πάλι αυτόν τον ήχο. Θέλω όμως να τον μοιραστώ και με άλλους. Η επανέκδοση της V16 θα είναι κάτι ξεχωριστό, κάτι που δεν θα ξεχάσετε ποτέ" αναφέρει σε δηλώσεις του ο John Owen.

Η μυθική BRM V16 του Juan Manuel Fangio επανέρχεται στη ζωή

Η αναγέννηση της BRM V16 θα γίνει με την βοήθεια των ειδικών της εταιρείας Hall & Hall, οι οποίοι θα μελετήσουν τα αρχικά σχέδια και όλα τα έγγραφα γύρω από το αυθεντικό όχημα. Ο ιδρυτής Rick Hall μάλιστα ήταν μέλος της μηχανικής ομάδας της BRM στις αρχές των 70s, κάτι που του εξασφαλίζει πρόσβαση στα αρχεία του brand καθώς και στα γνήσια εξαρτήματα. 

Τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει και τα νέα κομμάτια αναμένονται από το εργοστάσιο του Bourne, στο Lincolnshire, στα μέσα του 2021.

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία