Τα πιο cool αυτοκίνητα που αναμένονται το 2021

Η Alfa Giulia GTA, το Tesla Cybertruck, η εναλλακτική Aston Martin και τα υπόλοιπα κορυφαία αυτοκίνητα του 2021.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 21 Ιανουαρίου 2021

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να ασχοληθούμε και με αυτό: Τα αυτοκίνητα του 2021 που αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις, να τραβήξουν τα βλέμματα και να προκαλέσουν τις περισσότερες συζητήσεις. Τα νέα μοντέλα είναι ασφαλώς αρκετά και αξιόλογα, ωστόσο ξεχωρίσαμε κάποια καινούρια concepts που έχουν κάτι το διαφορετικό. Supercars, SUVs, ηλεκτροκίνητα και θηρία που έρχονται προσεχώς στους δρόμους.

BMW M3

Τα πιο cool αυτοκίνητα που αναμένονται το 2021

Η λέξη 'εμβληματικό' έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες αυτοκίνητα κατά καιρούς, άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε όχι. Η M3 είναι δεδομένα ένα από εκείνα τα αμάξια που αξίζουν και με το παραπάνω τον εν λόγω τίτλο. Η επόμενη γενιά της καταφθάνει με νέο twin-turbocharged κινητήρα 3 λίτρων, 503 άλογα και τα 0-100 σε 3,9''. Το στυλ και η καμπίνα της έχουν βελτιωθεί αισθητά ενώ ο John Lewis έχει προσαρμόσει αρκετές νέες λεπτομέρειες. 

Audi Q4 e-tron

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2021 AUDI Q4 E TRON

Φαίνεται πως η Audi δεν μπορεί να σταματήσει να προσθέτει ηλεκτρικά SUVs στο line-up της, με απώτερο στόχο ασφαλώς να κυριαρχήσει στη συγκεκριμένη κατηγορία στο άμεσο μέλλον. Το νέο Q4 έρχεται μικρότερο και ελαφρύτερο από το μοντέλο του 2018, με τις ίδιες καμπυλωτές γραμμές.

Έχοντας ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα, το Q4 e-tron παράγει 300 ίππους και κάνει το 0-100 σε 6,3''. Εκλεπτυσμένο, συμπαγές και ικανό, αναμένεται να κάνει τη διαφορά.

Alfa Giulia GTA

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2021 ALFA ROMEO GIULIA GTA

Η εντυπωσιακή Giulia Quadrifoglio της Alfa Romeo ήταν για πολλούς το αυτοκίνητο της χρονιάς το 2017. Πάνω ακριβώς σε αυτό βασίστηκαν οι άνθρωποι του ιταλικού brand για να δημιουργήσουν μία ακόμη πιο 'τρελή' εκδοχή της. 

Η ειδική GTA version (Grand Turismo Alleggerita) έρχεται με έναν V6 κινητήρα 2,9 λίτρων, που παράγει 533 ίππους, κάτι που την καθιστά την πιο ισχυρή Alfa που φτιάχτηκε ποτέ. Για την ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωσή της εμπλέχτηκαν στο όλο concept και οι πιλότοι της  Formula 1, Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi. Θα κυκλοφορήσουν μόλις 500 αντίτυπα, με το κάθε ένα από αυτά να κοστολογείται στις €170.000.

Porsche Mission E-Cross Turismo

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2021 PORSCHE MISSION E CROSS TURISMO

Αν ανήκεις σε εκείνους που γοητεύτηκαν από την Porsche Taycan, τότε θα λατρέψεις το επόμενο χτύπημα της γερμανικής εταιρείας. Το πρώτο Taycan spin-off αναμένεται το καλοκαίρι, με όνομα που θυμίζει αινιγματικό κωδικό, και σαφώς πιο προσιτή τιμή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα είναι το πιο ακριβό station wagon του πλανήτη.

Lamborghini Huracan Super Trofeo Omologata

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2021 ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ ΟΥΡΑΚΑΝ ΟΜΟΛΟΓΚΑΤΑ

Η Lamborghini Huracan ήταν ήδη ένα supercar που θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο στην πίστα, ούσα εξωφρενικά γρήγορη για το δρόμο. Η ιταλική εταιρεία ωστόσο θεώρησε ότι αυτό δεν αρκεί και δημιούργησε την εκδοχή Super Trofeo Omologata (STO), που βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια.

Είναι εξοπλισμένη με ένα V10 κινητήρα 5,2 λίτρων που παράγει 631 ίππους, κάνει το 0-100 σε 3'' και έχει τελική ταχύτητα 308 χλμ/ώρα. Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά όμως είναι το γεγονός πως έχουν προσαρμοστεί σε αυτήν στοιχεία και εξαρτήματα που υπάρχουν σε δύο άλλα race cars του brand, τις Huracan Super Trofeo EVO και Huracan GT3 EVO, με απώτερο σκοπό ασφαλώς τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων.

Tesla Cybertruck

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2021 TESLA CYBERTRUNK

Όταν ο Elon Musk, πίσω στο 2019, ανακοίνωνε τη δημιουργία του εξωφρενικού Tesla Cybertruck, υπήρχαν πολλοί που αναρωτιόνταν αν το ηλεκτρικό post-apocalyptic όχημα θα έβγαινε ποτέ στους δρόμους. 

Μετά από μία χρονιά που θύμιζε αρκετά Αποκάλυψη, ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί το φιλόδοξο task του Νοτιοαφρικανού entrepreneur. Θωρακισμένο με εξαιρετικά ανθεκτικό γυαλί, τεράστιο από κάθε άποψη και με χώρο για 6 ενήλικες, το Tesla Cybertruck υπόσχεται εμβέλεια 800 χιλιομέτρων, το 0-100 σε 2,9'' και τελική ταχύτητα 210 χλμ/ώρα.

Aston Martin V12 Speedster

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 2021 ASTON MARTIN V12 SPEEDSTER

Η Aston Martin φέρνει την V12 Speedster, που θυμίζει ένα ιδιαίτερο mash-up της Vantage και της DBS Superleggera. Τι λείπει από αυτή; Σωστά μάντεψες, η σκεπή, μαζί με το παρμπρίζ. Πού είναι λοιπόν αυτά; Το απαραίτητο μέρος που προστατεύει τόσο τον οδηγό όσο και τον συνεπιβάτη από τον ήλιο, τη βροχή, τον αέρα, τα μικρά ή μεγαλύτερα έντομα δεν είναι εκεί. Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος τι λειτουργεί προστατευτικά αντ' αυτού.

Ο σχεδιασμός της -εμπνευσμένος από μαχητικά αεροσκάφη- είναι τέτοιος που μειώνει την εισροή όλων των εισερχομένων αλλά το κράνος είναι απαραίτητο. Όπως μαρτυρά και το όνομά της, είναι εξοπλισμένη με έναν V12 κινητήρα, 700 ίππων, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 3,5''. Η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ/ώρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.