Μία βόλτα στο γκαράζ του Shaquille O'Neal

Η επιβλητική συλλογή αυτοκινήτων που φιλοξενείται στο γκαράζ του Shaq.

Στο δρόμο που έχουν χαράξει δεκάδες άλλοι celebrities στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπως οι Ben Affleck, Michael Jordan, Iggy Pop και Robert Downey Jr., βαδίζει και ο Shaquille O’Neal, που διατηρεί μία άκρως εντυπωσιακή συλλογή αυτοκινήτων. Πώς θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό άλλωστε ο πρώην σταρ του ΝΒΑ, που μεταξύ άλλων έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στα customised cars. 

Στο γκαράζ του συναντά κάποιος αυτοκίνητα όπως τα παρακάτω:

Cadillac Eldorado Convertible (1963)

Μία βόλτα στο γκαράζ του Shaquille O'Neal

Βασικά, όχι μία απλή Cadillac Eldorado του 1963 αλλά ακριβώς εκείνη που οδηγούσε ο Tony Montana του Al Pacino στο "Σημαδεμένο". Έχει καθίσματα από γούνα τίγρης - ναι, αυτά που η Michelle Pfeiffer απεχθανόταν, χαρακτηρίζοντάς τα "τον εφιάλτη κάποιου". Ο Shaq είναι μεγάλος fan του έπους του Brian De Palma και αποφάσισε να αγοράσει σε δημοπρασία το εν λόγω κομμάτι.

Ferrari 355 F1 Spider (1998)

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΚΙΛ Ο ΝΙΛ 5

Πώς ένας γιγαντιαίος τύπος σαν τον Shaq (2,16 μ. ύψος, 147 κιλά βάρος) χωρά σε μία mid-engined Ferrari; Αρχικά, αφαίρεσε τη μαλακή οροφή και την αντικατέστησε με ένα tonneau cover, για να φτάσει στο σημείο να αποκαλεί το εν λόγω αυτοκίνητο 'convertible'. Η δεξαμενή καυσίμου αντικαταστάθηκε με μία ειδική κατασκευή στο μπροστινό μέρος για να επιτρέψει στον ιδιοκτήτη του οχήματος να έχει περισσότερο χώρο για τα πόδια, ενώ τα καθίσματα μεταφέρθηκαν περίπου 30 εκατοστά πιο πίσω. Εχει προσαρμοστεί επίσης ένα Alpine sound system και ειδικά καθίσματα με το λογότυπο του Superman.

Chevrolet Express G1500 (2001)

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΚΙΛ Ο ΝΙΛ 6

Ένα van είναι πάντα απαραίτητο και στην περίπτωση του Shaq το ρόλο αυτό παίζει ένα τροποποιημένο Chevy Express, το εσωτερικό του οποίου μάλιστα έχει φιλοτεχνηθεί από τη Louis Vuitton. Διαθέτει μοναδική ανάρτηση καθώς και έναν HD film projector 100 ιντσών, συνδεδεμένο με Xbox.

Rolls-Royce Cullinan (2020)

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΚΙΛ Ο ΝΙΛ 1

Το super-luxury brand μπορεί να άργησε πάρα πολύ να μπει στο χώρο των SUVs -που αποτελεί τον πιο κερδοφόρο όσον αφορά τους 4 τροχούς- αλλά έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο που όσο να 'ναι φέρει γνήσια τη σφραγίδα του. Μεγάλων διαστάσεων, φανταχτερό και όμορφο, δείχνει ταυτόχρονα σύγχρονο όσο και απειλητικό, σαν κάθε αυθεντικό off-roader που σέβεται τον εαυτό του. Αυτό ακριβώς είναι το Cullinan. Και γι' αυτό το προτίμησε ο Shaq.

Bentley Azure, Arnage και Continental GT (2003)

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΚΙΛ Ο ΝΙΛ 2

Όπως και πολλοί άλλοι sports stars στις ΗΠΑ, ο O'Neal έχει κάμποσες Bentleys στη συλλογή του. Ανάμεσά τους και τρεις από τις πιο ιδιαίτερες όσο και ακριβές. Για την ακρίβεια, ένα εκατομμύριο δολάρια είναι το κόστος για τις τρεις προαναφερθείσες.

Lamborghini Gallardo (2007)

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΚΙΛ Ο ΝΙΛ 4

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το "επίσημο" αυτοκίνητο των ποδοσφαιριστών πίσω στις αρχές του Millennium. Μία τέτοια (αλλά μοντέλο του 2004) έχει και ο David Beckham. Ο Shaq προτίμησε την έκδοση του 2007, που διαθέτει ένα V10 κινητήρα 5 λίτρων και τελική ταχύτητα 310 χλμ/ώρα. Φυσικά, έχουν γίνει κάποιες τροποποιήσεις ώστε να χωρά, όπως ακριβώς και με την Ferrari 355 F1 Spider.

Στο γκαράζ του Shaq υπάρχουν ακόμη:

  • Μία customised Mercedes S550 Convertible του 2006
  • Μία customised Dodge Challenger R/T Convertible του 2016
  • Ένα Polaris Slingshot του 2017
  • Ένα Vanderhall Venice Roadster του 2018
  • Μία Vaydor του 2018
  • Ένα Nikola Badger του 2021

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.