Το μέλλον της Aston Martin ονομάζεται DBX

Το πρώτο SUV του βρετανικού luxury brand είναι ακριβώς αυτό που όλοι περίμεναν.

Η ηλεκτροκίνηση και τα υπερβολικά supercars είναι δύο από τα πιο δυνατά trends στον κόσμο των 4 τροχών τα τελευταία χρόνια, με projects όπως τα McLaren Elva, Ford Mustang Litium, Porsche Taycan 4S, Ferrari F8 Spider, Bugatti Centodieci και Lotus Evija να επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές. Οι πιο ισχυροί παίκτες του χώρου όμως δείχνουν να κοιτούν προς μία ακόμη, πολύ ενδιαφέρουσα κατεύθυνση. Εκείνη των SUV, που μάλιστα εμπλουτίζονται με εξωπραγματικές για τα δεδομένα τους επιδόσεις και αρκετές πινελιές πολυτέλειας.

Το μέλλον της Aston Martin ονομάζεται DBX

Η τελευταία χρονικά εταιρεία που μπήκε στο χορό είναι η Aston Martin, που παρουσίασε την πολυαναμενόμενη DBX. Το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγορίας που βγαίνει από τα headquarters του Gaydon είναι θηριώδες -με μήκος που ξεπερνά τα 5 μ. και πλάτος στα 2 μ.- και οικείο αισθητικά με αρκετά από τα παραδοσιακά οχήματα της βρετανικής φίρμας.

Διαθέτει την χαρακτηριστική, εμφατική μάσκα των Aston Martin, μαζί με ένα ένα ανάγλυφο καπό, οβάλ φωτιστικά σώματα και αρκετές "μυώδεις" προεκτάσεις. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ASTON MARTIN DBX 5

Η DBX είναι εξοπλισμένη με έναν 8κύλινδρο twin-turbo κινητήρα 550 ίππων και 700 Nm ροπής. Πρόκειται για το ίδιο μοτέρ που χρησιμοποιείται και στην Vantage καθώς και στην DB11. Στο κομμάτι των επιδόσεων, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,5'' και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 290 χλμ/ώρα. Η δύναμη του πανίσχυρου SUV "ελέγχεται" από ένα κιβώτιο  9 σχέσεων.   

Στα ενδότερα, το σαλόνι φορά ταμπά δέρμα και βρίθει κομψότητας και άνεσης. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3'', με το ταμπλό να ακολουθεί τη λογική των υπόλοιπων σπορ μοντέλων του brand.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ASTON MARTIN DBX 2
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ASTON MARTIN DBX 3
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ASTON MARTIN DBX 4

Η τιμή της νέας Aston Martin DBX ξεκινά από τα €180.000. Μέσα στο 2020 θα κατασκευαστούν μόλις 6.500 αντίτυπα που θα παραδοθούν στους αγοραστές τους στα μέσα του έτους. Ο αρχικός στόχος της εταιρείας είναι να κυκλοφορήσει συνολικά 14.000 τέτοια αμάξια μέχρι το τέλος του 2023.


Διάβασε ακόμη την αληθινή ιστορία πίσω από το Ford v Ferrari, για το φουτουριστικό μέλλον των μηχανών και πώς θα μοιάζουν τα μονοθέσια της Formula 1 το 2021.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.