Ματέρα, η αρχαία κωμόπολη που γοήτευσε τον James Bond

Η 25η ταινία του 007 ξεκινά σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Ιταλίας.

Στην προ-opening titles -και αρκετά μεγάλη σε διάρκεια- σκηνή του No Time To Die, o James Bond του Daniel Craig οδηγεί την Aston Martin DB5 του, έχοντας ως συνοδηγό τη σύντροφό του, Madeleine Swann (Léa Seydoux), με προορισμό μία γοητευτική μεσαιωνική κωμόπολη της Ιταλίας. Το εν λόγω μέρος είναι η Ματέρα και είναι από εκείνα τα σημεία που διαθέτουν αυτό που στο χωριό μου ονομάζουν instant wow factor. Ξέρεις, αυτά που σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά και χωρίς πολλά-πολλά, κάνοντάς σε πιθανότατα να ψάχνεις πού βρίσκονται και πώς μπορείς να βρεθείς εκεί.

Ακόμη μία μέρα στη δουλειά

Ο James Bond αγαπά κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα: Τα bespoke κοστούμια, τις όμορφες γυναίκες, τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα, τα καλοφτιαγμένα Vesper Martinis. Και λατρεύει να ταξιδεύει. Συνήθως σε μέρη που ο μέσος άνθρωπος δεν θα δει ποτέ στη ζωή του - ακόμη και στο διάστημα έφτασε στο Moonraker (1979). 

Ματέρα, η αρχαία κωμόπολη που γοήτευσε τον James Bond
ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ ΜΑΤΕΡΑ 1

Τα work trips του 007 συνεχίζονται ασφαλώς και στο No Time to Die. Αυτή τη φορά, ο Daniel Craig, στο πλαίσιο των αναγκών του ρόλου του, επισκέπτεται για 4η φορά στην Bond-era του την Ιταλία.

> Διάβασε ακόμη: Καμία έκπληξη, οι κριτικοί λάτρεψαν το No Time To Die

Το μέρος που τον βλέπουμε είναι η Ματέρα, στη νότια πλευρά της γειτονικής χώρας και στην επαρχία της Μπαζιλικάτα. Εκεί, μεταξύ άλλων, βρίσκεται και ο τάφος της Vesper Lynd - ένα κομβικό σημείο για την αφετηρία της 25ης περιπέτειας του iconic κινηματογραφικού ήρωα.

Στην Ματέρα λοιπόν

Η Ματέρα έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου, με βραχώδεις όγκους να την περιβάλλον.

ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ ΜΑΤΕΡΑ 3
ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ ΜΑΤΕΡΑ 5
ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ ΜΑΤΕΡΑ 6

Η ευρύτερη περιοχή έχει κατοικηθεί από την Παλαιολιθική περίοδο (με τους πρώτους πληθυσμούς να φτάνουν εκεί κοντά στο 10.000 π.Χ.) και θεωρείται από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου. Ο αστικός μύθος στην Ιταλία υποστηρίζει πως ήταν η πρώτη πόλη της χώρας που κατοικήθηκε. 

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως απέκτησε διεθνή φήμη λόγω της αρχαίας πόλης της (Σάσσι ντι Ματέρα, που σημαίνει "οι πέτρες-σπηλιές της Ματέρα").

ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ ΜΑΤΕΡΑ 7
ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ ΜΑΤΕΡΑ 4

Σε αυτή, ο επισκέπτης συναντά ακόμη και σήμερα σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια (πολλά χρονολογούνται από την προϊστορική περίοδο), με κάποια εξ' αυτών να έχουν γίνει πολυτελή καταλύματα. Διπλά της υπάρχει ένα μικρό φαράγγι, με τον ποταμό Gravina να ρέει από κάτω.

> Διάβασε ακόμη: James Bond Jr: Η τραγική ζωή του γιου του 007

Δεν είναι άγνωστη στα κινηματογραφικά δρώμενα καθώς εκεί γυρίστηκε το 2004 η ταινία του Mel Gibson, "Τα Πάθη του Χριστού". 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης