Οι 2 κινήσεις που χτίζουν πελώριους μυς και καίνε λίπος

Μάθε πώς μπορείς να εκτελέσεις μια ολοκληρωμένη συνεδρία bodybuilding και cardio μαζί, στο λιγότερο χρόνο.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 04 Νοεμβρίου 2020

Είτε προπονείσαι σε κάποιο γυμναστήριο (δύσκολο στις μέρες μας εξαιτίας της πανδημίας), είτε κατάφερες επιτέλους να αποκτήσεις μια μπάρα με βάρη στο home-gym σου, αυτές οι δυο ασκήσεις που συνδυάζουν "αρασέ" και burpees, θα πυροδοτήσουν την ολική ανάπτυξη των μυών σου μαζί με εξολόθρευση του σωματικού λίπους χωρίς να σπαταλάς πολύτιμο χρόνο.

Αυτή η σκληρή αλλά γρήγορη συνεδρία θα σε κάνει να ιδρώσεις λίγο παραπάνω, αλλά το κέρδος για τη σωματική σου διάπλαση και την αντοχή σου θα είναι πολλαπλάσιο.

Οδηγίες

  • Εκτέλεσε τις 2 παρακάτω ασκήσεις σε 2 κύκλους.
  • Κάθε κύκλος ξεκινά με 10 power snatch (κίνηση αρασέ) και 2 burpees, μετά 8 και 4, ολοκληρώνοντας με 6 και 8 επαναλήψεις αντίστοιχα.
  • Μεταξύ κάθε σετ ξεκουράζεσαι για ένα λεπτό.
  • Μετά από κάθε κύκλο, ξεκουράζεσαι για δυο λεπτά.


Power Snatch

Οι 2 κινήσεις που χτίζουν πελώριους μυς και καίνε λίπος

Από θέση καθίσματος, με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και τα χέρια σε ευρεία λαβή κοντά στη βάση των δίσκων της μπάρας, δώσε ώθηση από τις πατούσες και τους γοφούς και με μια εκρηκτική κίνηση οδήγησε τη μπάρα πάνω από το κεφάλι με τα χέρια τεντωμένα και ενεργοποιημένο όλο τον κορμό. Μείνε για 5 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια κατέβασε αργά τη μπάρα στην αρχική θέση εκτελώντας την σωστή κίνηση squat, και επανάλαβε.

Burpees πάνω από τη μπάρα

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Έχοντας τοποθετήσει τη μπάρα δίπλα σου σε παράλληλη θέση με τον κορμό, πάρε την κλασική θέση για push-ups. Μετά, κατέβασε το σώμα σου χαμηλά έως ότου το στήθος ακουμπήσει το πάτωμα. Αμέσως μετακινείς τα πόδια σου κοντά στο στήθος και πιέζεις εκρηκτικά το σώμα προς τα πάνω, αναπηδώντας όσο πιο ψηλά και πλάγια μπορείς -"πηδώντας" την μπάρα. Προσγειώνεσαι σε θέση για push-ups και επαναλαμβάνεις με αντίστροφη φορά αναπήδησης πάνω από τη μπάρα.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης