450 επαναλήψεις για τεράστιο στέρνο

Ένα απαιτητικό πρόγραμμα με μοναδικό σύμμαχο τον καναπέ σου.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 20 Μαΐου 2020

Όπως καταλάβαμε στην καραντίνα, το να ξεκλειδώσεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου και να βάλεις αξιοπρόσεκτο όγκο στο σώμα σου, είναι δύο πράγματα που μπορείς να καταφέρεις στο σπίτι σου, χωρίς βάρη, αλλά μονάχα τα δικά σου κιλά. Απλά χρειάζεται να βρει ένα fitness πρόγραμμα που σου ταιριάζει και καλύπτει τις ανάγκες σου. Μία 20λεπτη πρόκληση που θα σου δώσει όγκο χωρίς να χρησιμοποιήσεις μηχανήματα γυμναστηρίου αλλά και χωρίς να κινδυνεύσεις από τραυματισμούς.

"Καθώς η κούραση μεγαλώνει, οι ασκήσεις γίνονται πιο απλές, βοηθώντας έτσι να φτάσεις τους μυς σου στο όριο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την αύξηση όγκο όταν δεν υπάρχουν βάρη" εξηγεί ο Αndrew Tracey, εξειδικευμένος fitness editor για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.

Για το συγκεκριμένο που στοχεύει στο στέρνο, θα χρειαστείς χρονόμετρο ώστε να ξεκινάς κάθε γύρο (και τον καναπέ σου που θα λειτουργήσει ως στήριγμα. Όταν το ρολόι δείξει 20 λεπτά, 10 γύρους και 450 επαναλήψεις θα τα έχεις καταφέρει. "Πάρε τον χρόνο σου σε κάθε επανάληψη" εξηγεί ο Tracey, για να συνεχίσει: "Έχεις μπόλικο χρόνο και το να βιαστείς δε θα σε βοηθήσει, απλά θα χάσεις σε όγκο. Όταν κατεβαίνεις να το κάνεις προσεκτικά ενώ όταν ανεβαίνεις κοίτα να έχεις όση περισσότερη έκρηξη μπορείς".

Κάμψεις

450 επαναλήψεις για τεράστιο στέρνο

Επαναλήψεις: 10

Κάμψεις με στήριγμα

Κάμψεις με στήριγμα

Επαναλήψεις: 15

Βυθίσεις τρικέφαλων

Βυθίσεις τρικέφαλων

Επαναλήψεις: 20

Από: Esquire UK


φωτογραφία © Getty Images 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ