Τα καλύτερα bars της Αμερικής για το 2019, σύμφωνα με το Esquire

10 στέκια που αξίζουν την προσοχή κάθε ψαγμένου spirits afficionado.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το αμερικανικό Esquire έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα καλύτερα μπαρ των ΗΠΑ για το 2019. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο bar industry, οι δημοσιογράφοι του κορυφαίου αντρικού περιοδικού του πλανήτη ξεχώρισαν συνολικά 27 μέρη, που αξίζουν την προσοχή των spirits afficionados για το έτος που διανύουμε. Εμείς, επιλέξαμε 10 από αυτά και σου τα παρουσιάζουμε. 

Katana Kitten

Τα καλύτερα bars της Αμερικής για το 2019, σύμφωνα με το Esquire

Στο West Village της Νέας Υόρκης, το εν λόγω μέρος αυτοσυστήνεται ως Ιαπωνο-αμερικανικό μπαρ, έχει πάντοτε ατμόσφαιρα πάρτι και προσφέρει στους επισκέπτες του φανταστικά highballs με ουίσκι από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Εκτός αυτών, αξίζει τα εύσημα για την πρωτοτυπία του, το decor και το επίπεδο του service. 

Raised by Wolves

RAISED BY WOLVES ΜΠΑΡ ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ

Το μπαρ του Σαν Ντιέγκο με το πολύ ιδιαίτερο όνομα κατόρθωσε να ανακηρυχθεί "Cocktail Bar of the Year" από το έγκριτο Imbibe κι αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά. Το σχεδόν speakeasy μέρος βρίσκεται μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο και η είσοδός του είναι τοποθετημένη στο τζάκι ενός καταστήματος που πουλά γυαλικά και ποτά, ακριβώς απέναντι από το Apple Shop. Το εσωτερικό του παραπέμπει στις πολυτελείς παριζιάνικες επαύλεις του 19ου αιώνα και τα must taste εδώ είναι τα on-tap gin-tonic και Twilight Samurai (με ιαπωνικό ουίσκι, Drambuie και bitters).

Ruffian

RUFFIAN ΜΠΑΡ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το bar restaurant στο East Village της Νέας Υόρκης είναι βραβευμένο με Bib Gourmand από τον οδηγό Michelin, σερβίροντας comfort πιάτα αποκλειστικά στη μπάρα του. Διαθέτει όμως και μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών και αποσταγμάτων, από διάφορα σημεία της Γης.

Back Bar at Young Joni

BACK BAR ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ

To Young Joni είναι το εστιατόριο που σερβίρει την καλύτερη πίτσα της Μινεάπολις. Η πίσω μπάρα του όμως, τυγχάνει να παρουσιάζει και τα κορυφαία ποτά της πόλης, με επιλογές τόσο σε κλασικά όσο και σε signature δημιουργίες. Μάλιστα, υπάρχει και η πρόταση ημέρας, που είναι διαφορετική κάθε φορά. 

CDP

CDP ΟΚΛΑΝΤ ΜΠΑΡ

Στη  λεωφόρο Piedmond του Όκλαντ, υπάρχει αυτό το bar resto που φιλοξενεί μία θαυμάσια συλλογή από κρασιά αλλά και αποστάγματα όπως τα pisco, grappa, kirsch και eau de vie (τύπος μπράντι) αλλά και μία πολύ ιδιαίτερη γκάμα από cocktails. Τα συνοδευτικά πιάτα για όλα αυτά φέρουν τη σφραγίδα του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin chef James Syhabout του εστιατορίου Commis, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το CDP.

Brunette Wine Bar

BRUNETTE ΜΠΑΡ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Στο Κίνγκστον της Νέας Υόρκης συναντά κάποιος αυτό το πολύ ιδιαίτερο wine bar, που κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον χάρη στη minimal αισθητική του και τις γωνίες που θα μπορούσαν να έχουν βγει από ταινία του Wes Anderson. Παράλληλα και συμπληρωματικά με αυτά, υπάρχει μία τεράστια λίστα κρασιών από κάθε γωνιά του κόσμου, με μπόλικες σπάνιες ετικέτες και εξίσου ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις για να πλαισιώσεις το ποτήρι ή ακόμη και τη φιάλη που θα επιλέξεις. 

Pacific Cocktail Heaven

PACIFIC COCKTAILS MPAR

Ο πρωτοπόρος bartender Kevin Diedrich έχει δημιουργήσει αυτό το πολύ ενδιαφέρον μπαρ που ισορροπεί ανάμεσα στην tiki κουλτούρα και τα πιο κλασικά του είδους και είναι τοποθετημένο στην Union Square του Σαν Φρανσίσκο. To Negroni εδώ περιέχει απόσταγμα καραμέλας, ενώ χρησιμοποιούνται υλικά όπως shiso, limes calamansi και φρέσκια καρύδα. 

Le Sirenuse Champagne Bar at the Surf Club

LE SIRENUSE ΜΠΑΡ ΜΑΪΑΜΙ

Εντυπωσιακά θολωτά ταβάνια, επιβλητικά φώτα οροφής, bartenders με κλασικές λευκές ποδιές και έντονο τροπικό vibe κάνουν τη διαφορά στο εντυπωσιακό μπαρ του ξενοδοχείου της Four Seasons, Surf Club, στο Μαϊάμι. Εδώ, ο head bartender Valentino Longo έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη συλλογή από σαμπάνιες που υπάρχει στην Φλόριντα, ωστόσο το best seller είναι το The Mare, μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή του Dirty Martini

Lucinda Grain Bar

LUCINDA GRAIN BAR ΣΙΑΤΛ

Το μόλις 25 θέσεων boutique bar βρίσκεται σε μία από τις πιο ήσυχες γειτονιές του Σιάτλ, τη Ραβένα, που πήρε το όνομά της από την ομώνυμη πόλη της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χαλαρό μέρος, που ειδικεύεται στα ποτά από σιτάρι -κυρίως σε ουίσκι και βότκα- καθώς και σε φαγητά με βάση αυτό. Ένας εκ των ιδιοκτητών του είναι ο περίφημος σεφ Edouardo Jordan, ο οποίος ασφαλώς επιμελείται και τα πιάτα που σερβίρονται μαζί με τα spirits. Highlight εδώ το Rye Negroni και το Barley Old Fashioned.

The Polynesian

THE POLYNESIAN ΜΠΑΡ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Μία αλκοολική ωδή στην tiki κουλτούρα. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους χαρακτηρισμούς που εύκολα θα αποδίδονταν στο μπαρ του ξενοδοχείου Pod, στην Times Square της Νέας Υόρκης. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, τον πρώτο λόγο εδώ έχουν ποτά όπως το Zombie, το Mai Tai και το Daiquiri. 


Διάβασε ακόμη για τα 50 κορυφαία μπαρ του πλανήτη, τι συμβαίνει με το Lot 51 και το πιο θρυλικό αθηναϊκό after.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.