
Spiked Arnold Palmer για τα μεσημέρια του καλοκαιριού
Ένα cocktail που στέκεται άψογα σε κάθε θερινό μπάρμπεκιου.

To Arnold Palmer είναι ένα όνομα που είναι συνυφασμένο με το μη-αλκοολούχο ρόφημα που περιλαμβάνει παγωμένο τσάι και λεμονάδα - ναι, από αυτή του περιπτέρου, συνήθως με ανθρακικό. Η προέλευση του εν λόγω ποτού προέρχεται από τον Αμερικανό γκόλφερ Arnold Palmer που συνήθιζε να το απολαμβάνει, όντας ταυτόχρονα και ο εφευρέτης του.

Ευτυχώς για κάθε γνήσιο aficionado των cocktails, κάποιος σκέφτηκε να ενσωματώσει και αλκοόλ στη συνταγή, με το αποτέλεσμα να ονομάζεται Arnold Palmer Spiked. Κι ενώ αρχικά συνήθιζε να χρησιμοποιείται βότκα, η προσθήκη ουίσκι δίνει την μάλλον νοστιμότερη εκδοχή. Το Spiked είναι μία τέλεια επιλογή για τα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου.
Η συνταγή
Υλικά (για 4 serves)
- 2 φλ. παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη
- 1 φλ. λεμονάδα
- 1/4 φλ. ουίσκι, κατά προτίμηση κάποιο καπνιστό
- 1/4 φλ. σιρόπι ζάχαρης
- 1/2 λεμόνι, σε ροδέλες
- 8 φρέσκα φύλλα μέντας
Εκτέλεση
- Ανακατεύεις το τσάι με τη λεμονάδα σε μία κανάτα, που έχει γεμίσει μέχρι τη μέση με πάγο.
- Ανακατεύεις ελαφρώς.
- Προσθέτεις το ουίσκι και το σιρόπι ζάχαρης και αναδεύεις ελαφρώς, μέχρι να ενσωματωθούν στο υπόλοιπο μείγμα.
- Σερβίρεις σε χαμηλό ή highball ποτήρι μαζί με πάγο και γαρνίρεις με φέτα λεμονιού και 2 φύλλα δυόσμου στο κάθε ποτό.

Διάβασε ακόμη για 5 ποτά που δεν πρέπει να λείπουν από το καλοκαιρινό σου μπαρ, το νοστιμότερο cocktail με την τεκίλα του The Rock, το Λοκάλι που ανέβηκε στην ταράτσα, το Joshua Tree που είναι το νέο πιο cool μέρος της Αθήνας και τις κορυφαίες τεκίλες για το 2020.
φωτογραφίες © Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες