5 ποτά για το καλοκαιρινό σου μπαρ

Με αυτά τα spirits θα απολαύσεις περισσότερο την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου.

Το μάλλον πιο διαφορετικό καλοκαίρι της ζωής μας βρίσκεται ήδη εν εξελίξει και όπως είθισται στην πιο χαλαρή και ανέμελη εποχή του χρόνου όλοι μας μπορούμε να απολαύσουμε πιο απενοχοποιημένα ένα ποτό ή ένα cocktail. Ακόμη κι αν το κάνουμε από το σπίτι. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ξεχωρίσαμε 5 επιλογές που θα δώσουν κάτι διαφορετικό στο home bar σου.

Temperance 4,2% ABV by Portobello Road

5 ποτά για το καλοκαιρινό σου μπαρ

Το Temperance, που σημαίνει μετριοπάθεια, δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο συνιδρυτή του Portobello Road Gin, Jake F. Burger και αποστάχθηκε χρησιμοποιώντας τα ίδια εννέα βραβευμένα βοτανικά που περιλαμβάνουν την υπογραφή του Portobello Road Gin London Dry and Navy Strength. Ο Jake ανέπτυξε εξειδικευμένες τεχνικές και πρόσθεσε συστατικά (φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικό νερό, βοτανικά υδρολύματα και ένα ή δύο μυστικά υλικά) για να διασφαλίσει ότι το Temperance διατηρεί την ένταση της γεύσης και την υφή που απαιτεί ο σύγχρονος καταναλωτής και γευσιγνώστης. Το Temperance μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για το τζιν ή τη βότκα με τόνικ και μια φλούδα ροζ γκρέιπφρουτ. Οι τολμηρές γεύσεις του το καθιστούν επίσης ένα εξαιρετικό spirit για τη δημιουργία χαμηλών αλκοολικών βαθμών  cocktail , συμπεριλαμβανομένων των Negroni και Tom Collins.

METAXA Grande Fine x Cacao Rocks

METAXA CACAO ROCKS

Εδώ και αρκετές δεκαετίες, το μπουκάλι του METAXA Grande Fine έχει καθιερωθεί ως μια μοναδική εικαστική πρόταση που αποτίνει φόρο τιμής στην Ελλάδα, τις παραδόσεις της, τη χειροποίητη δημιουργία, την τέχνη και τον εμπνευσμένο τρόπο ζωής της. Το 2020 ο Οίκος METAXA ζήτησε από τον αναγνωρισμένο street artist Cacao Rocks να προτείνει τη δική του ερμηνεία για αυτό το εμβληματικό αντικείμενο. Το μπουκάλι απεικονίζει σχέδια εμπνευσμένα από τους ανεμόμυλους της Μυκόνου και άλλα κυκλαδίτικα σύμβολα υιοθετώντας τη χαρακτηριστική χρωματική παλέτα του καλλιτέχνη: λευκό για την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, μπλε για το Αιγαίο και χρυσό για τον ήλιο. Την ίδια στιγμή η μοναδική γεύση των Μοσχάτων κρασιών Σάμου, των παλαιωμένων οινικών αποσταγμάτων και των μεσογειακών βοτάνων το καθιστά μια εξεζητημένη επιλογή για τους λάτρεις των κεχριμπαρένιων ποτών σε όλο τον κόσμο.

Ketel One

ΒΟΤΚΑ KETEL ONE

Η ολλανδική βότκα που παράγεται σε αποστακτήριο που ανήκει σε οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1691 είναι αρκετά διάσημη για όλους τους σωστούς λόγους. Κρυστάλλινη με φίνο άρωμα, ίχνη μάραθου, πλούσιο και βελούδινο στόμα, ισορροπημένο, με χαρακτηριστικό άρωμα λευκού πιπεριού και ζωηρό, ευχάριστο τελείωμα. Πίνεται on the rocks συντροφιά με μια φέτα lime, είναι ιδανική για Martini αλλά και για Bloody Mary.

Bloody Mary kit της Mala Peruviana

BLOODY MARY ΚΙΤ MALA PERUVIANA

Η Granikal παρουσίασε ένα νέο Bloody Mary Kit με Vodka Sobieski και 2 επιλογές από Μala Peruviana dreats (Red & Fire). Με δύο πολύ απλές συνταγές μπορείς, εσύ και η παρέα σου, να απολαύσεις διαφορετικά Bloody Mary στο σπίτι. Τα dreats της Μala Peruviana, με βασικό συστατικό τον χυμό τομάτας σε 3 ξεχωριστές γεύσεις, επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο έβλεπες τόσο καιρό τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς και το ποτό-συνώνυμο του brunch.

Don Papa

ΡΟΥΜΙ DON PAPA

Το Don Papa Rum είναι ένα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας παλαιωμένο ρούμι από το νησί Negros των Φιλιππίνων που συστήθηκε στο ευρύ κοινό το 2012, όταν και ξεκίνησε να δημιουργείται στους πρόποδες του ενεργού ηφαιστείου Kanlaon. Αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική μορφή του Papa Isio, το Don Papa είναι ένα ρούμι που παλαιώνει για 7 χρόνια σε 2 τύπους βαρελιών -σε αμερικανικά βαρέλια bourbon και σε αμερικανικά βαρέλια Rioja- με γεμάτη γεύση και άρωμα, νότες από βανίλια, μέλι και καραμελωμένα φρούτα.


Διάβασε ακόμη για τα best sellers ποτά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το cocktail με την τεκίλα του The Rock Manarita, το Λοκάλι που ανέβηκε στην ταράτσα, το Joshua Tree που είναι το νέο cool μέρος της Αθήνας, την ιστορία και τη συνταγή του Gimlet, το restart του Baba Au Rum και το Negroni του καλοκαιριού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.