Ένα cocktail με τσίπουρο για την Kylie Minogue
Όταν η Αυστραλή σταρ της ποπ τίμησε το O/purist.
Η 53χρονη Αυστραλή ντίβα της pop Kylie Minogue βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας για τα γυρίσματα του GNTM της Γερμανίας, έχοντας για παρέα την Heidi Klum. Οι δύο σταρ απόλαυσαν αρχικά το κέντρο της Αθήνας, ενώ η Minogue βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής σε γνωστό ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα άκρως ελληνικό cocktail, με τσίπουρο O/purist.
Αρχικά, να πέσουν τα ντοκουμέντα.
Το ποτό της Kylie Minogue βασίζεται σε μία συνταγή του Έλληνα bartender Νίκου Ταχματζή που επί χρόνια βρισκόταν πίσω από την μπάρα του φημισμένου Termini στο Λονδίνο και πλέον είναι Drinks Director και Bar Manager στο Four Seasons London TenTrinity.
Πρόκειται για το Rhurarb & Jasmin, που έχει ως αλκοολική βάση το τσίπουρο O/purist και τη σαμπάνια, πλαισιωμένα με ζυμωμένο ραβέντι και γιασεμί.
Υπενθυμίζουμε πως η δημοφιλής τραγουδίστρια τρέφει μεγάλη συμπάθεια προς το ποτό και το κρασί γενικότερα. Πέρυσι, είχε λανσάρει το δικό της ροζέ κρασί σε συνεργασία με την Benchmark Drinks, που δημιουργήθηκε με σταφύλια Carignan και Cabernet Sauvignon από τον γαλλικό νότο, μια περιοχή που φημίζεται για τις καινοτόμες ιδέες στην αμπελουργία.
Λίγα λόγια για το O/PURIST
Το O/PURIST είναι το project 10 κορυφαίων Ελλήνων Bartenders που είχαν το όραμα να επαναπροσδιορίσουν την κατηγορία του τσίπουρου. Δημιούργησαν το O/PURIST ένα νέο τσίπουρο, διεθνών προδιαγραφών.
Το O/PURIST (αναγραμματισμός της λέξης TSIPOURΟ) είναι σχεδιασμένο ειδικά για τη σύγχρονη bar σκηνή ενώ παράλληλα κρατά τη σύνδεσή του με την παράδοση και την αυθεντικότητα. Σαν βάση του έχει τις ελληνικές, εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών ugni blanc, μαλαγουζιά και ροδίτης.
To Ο/purist παράγει μέρος της ενέργειας που καταναλώνει, περιορίζοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Επιπλέον, υποστηρίζει τη δράση αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας, Metron- Ariston making responsibility a trend, που δρα προς όφελος του Localisation, του Discerning Drinking και του Bartending Community.
Η ομάδα του O/purist αποτελείται από τους: Αλέξανδρο Γκικόπουλο, Κώστα Ιγνατιάδη, Δημήτρη Κιάκο, Άρη Μακρή, Μάρφη Μπαλή, Γιάννη Πέτρο Πετρή, Θάνο Προυναρού, Θοδωρή Πύριλλο, Νίκο Ταχμάτζη, Χρήστο Χουσέα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
St-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις
Anther Herrera, από μέλος συμμορίας στη Βενεζουέλα, ambassador για το ρούμι Santa Teresa 1796
Το 2003, συμμορίτες εισέβαλαν στη χασιέντα Santa Teresa και έστησαν ενέδρα. Τους δόθηκαν δύο επιλογές: Είτε να γίνουν ενεργά μέλη της είτε να αντιμετωπίσουν τον νόμο. Έτσι δημιουργήθηκε το Project Alcatraz, για το οποίο μας μίλησε ο σημερινός ambassador του Santa Teresa 1796.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληHennything Is Possible: Η νέα εποχή του Hennessy στο Athens Bar Show 2025
Με ανανεωμένο πνεύμα και vibrant ενέργεια το Hennessy επανασυστήθηκε δυναμικά στο Athens Bar Show 2025, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητές του για mixability.