Έτσι θα τους καταπλήξεις όλους φτιάχνοντας cocktails στο σπίτι

Πώς θα σερβίρεις cocktails στους φίλους σου, χωρίς να νιώθεις ότι δουλεύεις Σαββατόβραδο σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλλον ήρθε η ώρα να ξεφύγεις από το δίπολο μπύρα-κρασί όταν καλείς κόσμο στο σπίτι (παρότι πάντοτε θα υπάρχει εκείνος ο φίλος που θα σου κατεβάσει μια φιάλη ουίσκι χωρίς πάγο). Τα cocktails αποτελούν πάντοτε μια αφορμή boozy ενθουσιασμού και δεν είναι τόσο χρονοβόρα ή απαιτητική διαδικασία πίστευες. Σου δείχνουμε με ποιον τρόπο θα εκπλήξεις ευχάριστα τους φίλους σου, μέσα από απλά βήματα. 

Έτσι θα τους καταπλήξεις όλους φτιάχνοντας cocktails στο σπίτι

Ας ξεκινήσουμε από κάποια βασικά όσο και χρήσιμα πράγματα που θα πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι:

Λεμόνια, πορτοκάλια, lime.

  • Σόδες και tonic.
  • Ανθρακούχο νερό.
  • Πάγος.
  • Σιρόπι ζάχαρης.
  • Angostura bitters.

Αν τα παραπάνω πράγματα βρίσκονται στη θέση τους, τότε το μπαρ του σπιτιού σου είναι σχεδόν πλήρες. Φρόντισε μόνο να έχεις σέικερ και μερικά καλά ποτήρια για την περίσταση. 

ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 2

Cocktails φτιαγμένα από πριν

Ένα από τα βασικά τρικ για να μην κάνεις τον bartender όλο το βράδυ: φτιάχνεις κάποια από πριν. Εξαρτάται πάντοτε βέβαια από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Πάντως επιλογές όπως Old Fashioned και Negroni μπορούν να ετοιμαστούν και νωρίτερα, αρκεί να έχεις καλό πάγο που δεν θα τα νερώσει κατά την αναμονή. 

ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 4

H απλότητα είναι το μυστικό

Δεν χρειάζεται πάντοτε ένα cocktail να αποτελείται από πάρα πολλά συστατικά. Τρία ή τέσσερα υλικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά ή πολύ συχνά ακόμη και δύο, συν κάποιο twist. Δες για παράδειγμα πώς μπορείς να φτιάξεις ένα Screwdriver ή ένα Moscow Mule

Υλικά πολλαπλών χρήσεων

Ένα σημείο-κλειδί στο να περιορίσεις την αγορά πολλών μπουκαλιών αλκοόλ, είναι να βρεις εκείνο το mixer που θα ταιριάζει με πολλούς τύπους ποτού. Εκείνο το υλικό που θα δένει όμορφα με τη βάση, όποια κι αν είναι αυτή. Η σόδα μπορεί να παίξει αυτόν το ρόλο ή ακόμη και η ginger beer.

ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 3

Η γαρνιτούρα που κάνει τη διαφορά

Αυτό μπορεί να είναι και το cheat της υπόθεσης. Όσο καλό κι αν είναι ένα cocktail, θα γίνει αυτομάτως καλύτερο αν έχει μια ευφάνταστη γαρνιτούρα. Το εύρος είναι μεγάλο: Από το χρώμα που μπορεί να δώσει κάποιο σιρόπι, ένα στικ κανέλας και ένα κερασάκι μαρασκίνο μέχρι ένα κομμάτι lime, μια ομπρελίτσα ή ακόμη και ένα λουλούδι. Είναι σίγουρο πως μια τέτοια προσθήκη θα φέρει ενθουσιασμό. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.