Έτσι θα τους καταπλήξεις όλους φτιάχνοντας cocktails στο σπίτι

Πώς θα σερβίρεις cocktails στους φίλους σου, χωρίς να νιώθεις ότι δουλεύεις Σαββατόβραδο σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Νοεμβρίου 2018

Μάλλον ήρθε η ώρα να ξεφύγεις από το δίπολο μπύρα-κρασί όταν καλείς κόσμο στο σπίτι (παρότι πάντοτε θα υπάρχει εκείνος ο φίλος που θα σου κατεβάσει μια φιάλη ουίσκι χωρίς πάγο). Τα cocktails αποτελούν πάντοτε μια αφορμή boozy ενθουσιασμού και δεν είναι τόσο χρονοβόρα ή απαιτητική διαδικασία πίστευες. Σου δείχνουμε με ποιον τρόπο θα εκπλήξεις ευχάριστα τους φίλους σου, μέσα από απλά βήματα. 

Έτσι θα τους καταπλήξεις όλους φτιάχνοντας cocktails στο σπίτι

Ας ξεκινήσουμε από κάποια βασικά όσο και χρήσιμα πράγματα που θα πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι:

Λεμόνια, πορτοκάλια, lime.

  • Σόδες και tonic.
  • Ανθρακούχο νερό.
  • Πάγος.
  • Σιρόπι ζάχαρης.
  • Angostura bitters.

Αν τα παραπάνω πράγματα βρίσκονται στη θέση τους, τότε το μπαρ του σπιτιού σου είναι σχεδόν πλήρες. Φρόντισε μόνο να έχεις σέικερ και μερικά καλά ποτήρια για την περίσταση. 

ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 2

Cocktails φτιαγμένα από πριν

Ένα από τα βασικά τρικ για να μην κάνεις τον bartender όλο το βράδυ: φτιάχνεις κάποια από πριν. Εξαρτάται πάντοτε βέβαια από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Πάντως επιλογές όπως Old Fashioned και Negroni μπορούν να ετοιμαστούν και νωρίτερα, αρκεί να έχεις καλό πάγο που δεν θα τα νερώσει κατά την αναμονή. 

ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 4

H απλότητα είναι το μυστικό

Δεν χρειάζεται πάντοτε ένα cocktail να αποτελείται από πάρα πολλά συστατικά. Τρία ή τέσσερα υλικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά ή πολύ συχνά ακόμη και δύο, συν κάποιο twist. Δες για παράδειγμα πώς μπορείς να φτιάξεις ένα Screwdriver ή ένα Moscow Mule

Υλικά πολλαπλών χρήσεων

Ένα σημείο-κλειδί στο να περιορίσεις την αγορά πολλών μπουκαλιών αλκοόλ, είναι να βρεις εκείνο το mixer που θα ταιριάζει με πολλούς τύπους ποτού. Εκείνο το υλικό που θα δένει όμορφα με τη βάση, όποια κι αν είναι αυτή. Η σόδα μπορεί να παίξει αυτόν το ρόλο ή ακόμη και η ginger beer.

ΚΟΚΤΕΙΛ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 3

Η γαρνιτούρα που κάνει τη διαφορά

Αυτό μπορεί να είναι και το cheat της υπόθεσης. Όσο καλό κι αν είναι ένα cocktail, θα γίνει αυτομάτως καλύτερο αν έχει μια ευφάνταστη γαρνιτούρα. Το εύρος είναι μεγάλο: Από το χρώμα που μπορεί να δώσει κάποιο σιρόπι, ένα στικ κανέλας και ένα κερασάκι μαρασκίνο μέχρι ένα κομμάτι lime, μια ομπρελίτσα ή ακόμη και ένα λουλούδι. Είναι σίγουρο πως μια τέτοια προσθήκη θα φέρει ενθουσιασμό. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Bars

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το Gravy cocktail ακούγεται υπέροχο μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι πίνεις παγωμένο λίπος

Κάποιοι μίλησαν για καινοτομία. Άλλοι για απελπισία. Όπως και να έχει, ένα ενδιαφέρον το παρουσιάζει.

Αναζητούμε το τέλειο martini μέσα από 4 συνταγές

Αν θέλεις να τεστάρεις ένα cocktail bar, παράγγειλε ένα martini.