
Rambler's Ruby, το εναλλακτικό tiki cocktail
Το ρούμι δεν είναι απαραίτητο. Αρκούν gin, mezcal και διάθεση για πειραματισμό.

Όταν ακούς τη λέξη tiki, αυτομάτως σκέφτεσαι το χαρακτηριστικό ποτήρι που συνήθως περιέχει ένα cocktail με ρούμι και εξωτικά φρούτα. Το Zombie είναι ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της συγκεκριμένης κουλτούρας. Μελετώντας όμως τον κόσμο του tiki, μπορεί κάποιος να ανακαλύψει περαιτέρω δυνατότητες και ασφαλώς γευστικές συνθέσεις, με την προσθήκη διαφορετικών αλκοολικών βάσεων.
Κάπου εδώ λοιπόν μπαίνει στο παιχνίδι το Rambler's Ruby, που παρότι πρόκειται για ένα συνδυασμό gin με mezcal (κυρίως), περικλείει μέσα του όλα εκείνα τα στοιχεία της πολυνησιακής αντίληψης γύρω από το ποτό. Βότανα, οξύτητες και οι καπνιστές νότες του mezcal συνυπάρχουν με τη φρεσκάδα των φρούτων και τις πινελιές των bitters, σε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
Η συνταγή
Υλικά
- 2 μεζούρες gin
- 1/2 μεζούρα mezcal
- 1/2 μεζούρα φρέσκος χυμός lime
- 1/2 μεζούρα σουμάδα
- 1/2 μεζούρα σιρόπι κανέλας
- 2 σταγόνες Angostura Bitters
- 1 σταγόνα Scrappy's Orleans Bitters
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ και ανακινούνται.
- Σουρώνεις σε tiki ποτήρι και προσθέτεις θρυμματισμένο πάγο.
- Γαρνίρεις με φρούτο της επιλογής σου, ιδανικά με δύο κερασάκια περασμένα σε οδοντογλυφίδα ή μία φέτα γκρέιπφρουτ.
Δες ακόμη τη συνταγή του Hurricane ή εκείνη του Pisco Sour.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες