
Η ιστορία και η συνταγή του Gold Rush
Με μόλις τρία υλικά δημιουργείς ένα ασυναγώνιστο whiskey cocktail.

Το Gold Rush ανήκει σίγουρα στη λίστα των πιο απλών cocktails που μπορεί να φτιάξει κάποιος κι αυτό γιατί αποτελείται από μόλις 3 υλικά: Η βάση του είναι το bourbon, το οποίο πλαισιώνεται από χυμό λεμονιού και μέλι. Έτσι, ο έντονος χαρακτήρας του αμερικανικού ουίσκι συνδυάζεται με τις οξύτητες του λεμονιού και τη γλυκύτητα του μελιού, αποκτώντας ένα ενδιαφέρον και μάλλον εύκολο γευστικό αποτέλεσμα. Σκέψου ότι μιλάμε για ένα ποτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάτι ανάμεσα σε εναλλακτικό Whiskey Sour και boozy τσάι. Υπάρχουν επιπλέον κάποιες συνταγές που το θέλουν να φτιάχνεται με σιρόπι μελιού αλλά αυτό στερεί μερικά στοιχεία όσον αφορά το συμπαγές μείγμα που απαιτείται. Φρόντισε μόνο να κάνεις σωστή επιλογή στην ετικέτα του bourbon, καθώς η γεύση του θα χαρακτηρίσει σημαντικά το cocktail.

Η ιστορία
Πρόκειται για ένα σχετικά πρόσφατο κλασικό ποτό, το όνομα του οποίου προέρχεται από τους χρυσοθήρες της δυτικής ακτής των ΗΠΑ στις αρχές του περασμένου αιώνα. Οι τελευταίοι, μετά τις "δραστηριότητές" τους συνήθιζαν να χαλαρώνουν στα σαλούν του Σαν Φρανσίσκο, απολαμβάνοντας το ουίσκι τους. Το Gold Rush ωστόσο πρωτοφτιάχτηκε μόλις το 2001 στο μπαρ Milk & Honey του Μανχάταν από τον T. J. Siegel. Η ακρίβεια των συστατικών και η απλότητά του είναι τα στοιχεία που του χαρίζουν διαχρονικότητα.
Η συνταγή
Υλικά
- 2 μεζούρες bourbon
- 3/4 μεζούρας χυμός λεμονιού
- 3/4 μεζούρας μέλι
Εκτέλεση
Βάζεις τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο και ανακινείς δυνατά για περίπου 15''.

Σουρώνεις σε rocks glass με φρέσκο πάγο. Δεν χρειάζεται γαρνιτούρα.

Διάβασε ακόμη την ιστορία και τις συνταγές των Irish Coffee, Milk Punch και Blood and Sand.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες