
El Diablo, το ξεχασμένο cocktail με τεκίλα
Ούτε Margarita, ούτε Paloma.

Το ευγενές απόσταγμα της αγαύης, η τεκίλα, δεν σταματά στιγμή να κερδίζει φίλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη και τα cocktails που την έχουν ως βάση, κυρίως η Paloma και η Margarita, είναι κάποιοι από τους βασικότερους λόγους. Η γκάμα των νόστιμων προσμίξεων ωστόσο δεν περιορίζεται σε αυτά τα δύο ποτά, παρότι φέρουν τη μεγαλύτερη δημοφιλία. Θα διαπιστώσεις το εύρος της γεύσης, δοκιμάζοντας ένα El Diablo.
Η ιστορία
Το El Diablo έχει -και αυτό, όπως πολλά άλλα cocktails- ασαφείς ρίζες. Πρόκειται όμως για ένα από τα πρώτα πραγματικά σπουδαία ποτά με βάση την τεκίλα. Η πρώτη του έντυπη εμφάνιση έγινε το 1946 στο Trader Vic’s Bartender's Guide, όπου καταγραφόταν ως Mexican Diablo. Το 1972, η ανανεωμένη έκδοση του Trader Vic’s Bartender's Guide, το αναγράφει ως El Diablo, με τη συνταγή που είναι γνωστή σήμερα.

Η συνταγή
Υλικά
- 2 μεζούρες reposado τεκίλα
- 1/2 μεζούρα crème de cassis
- 1/2 μεζούρα φρέσκος χυμός lime
- ginger beer
- lime ή blackberries για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζεις στο σέικερ την τεκίλα, την crème de cassis και το χυμό lime μαζί με πάγο και ανακινείς.
- Σουρώνεις σε highball ποτήρι με πάγο.
- Απογεμίζεις με ginger beer και γαρνίρεις.

Διάβασε ακόμη για το απόλυτο ποτό του home bar London dry gin, τα καλύτερα ουίσκι του κόσμου για το 2020, πώς αντιμετωπίζουν μερικά από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου τον κορονοϊό και γιατί το Martini με κάπαρη είναι καλή ιδέα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες