El Diablo, το ξεχασμένο cocktail με τεκίλα

Ούτε Margarita, ούτε Paloma.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Απριλίου 2020

Το ευγενές απόσταγμα της αγαύης, η τεκίλα, δεν σταματά στιγμή να κερδίζει φίλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη και τα cocktails που την έχουν ως βάση, κυρίως η Paloma και η Margarita, είναι κάποιοι από τους βασικότερους λόγους. Η γκάμα των νόστιμων προσμίξεων ωστόσο δεν περιορίζεται σε αυτά τα δύο ποτά, παρότι φέρουν τη μεγαλύτερη δημοφιλία. Θα διαπιστώσεις το εύρος της γεύσης, δοκιμάζοντας ένα El Diablo.

Η ιστορία

Το El Diablo έχει -και αυτό, όπως πολλά άλλα cocktails- ασαφείς ρίζες. Πρόκειται όμως για ένα από τα πρώτα πραγματικά σπουδαία ποτά με βάση την τεκίλα. Η πρώτη του έντυπη εμφάνιση έγινε το 1946 στο Trader Vic’s Bartender's Guide, όπου καταγραφόταν ως Mexican Diablo. Το 1972, η ανανεωμένη έκδοση του Trader Vic’s Bartender's Guide, το αναγράφει ως El Diablo, με τη συνταγή που είναι γνωστή σήμερα. 

El Diablo, το ξεχασμένο cocktail με τεκίλα

Η συνταγή

Υλικά 

  • 2 μεζούρες reposado τεκίλα
  • 1/2 μεζούρα crème de cassis
  • 1/2 μεζούρα φρέσκος χυμός lime
  • ginger beer
  • lime ή blackberries για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζεις στο σέικερ την τεκίλα, την crème de cassis και το χυμό lime μαζί με πάγο και ανακινείς. 
  2. Σουρώνεις σε highball ποτήρι με πάγο.
  3. Απογεμίζεις με ginger beer και γαρνίρεις. 
EL DIABLO ΚΟΚΤΕΪΛ 1

Διάβασε ακόμη για το απόλυτο ποτό του home bar London dry gin, τα καλύτερα ουίσκι του κόσμου για το 2020, πώς αντιμετωπίζουν μερικά από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου τον κορονοϊό και γιατί το Martini με κάπαρη είναι καλή ιδέα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πιο κομψή -και συλλεκτική- φιάλη ούζου

Το Ούζο Πλωμαρίου εμπνέεται από το παρελθόν και ταξιδεύει στο μέλλον.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το εναλλακτικό Mojito του Ernest Hemingway

Το twist του Papa αναβαθμίζει το κλασικό rum cocktail.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τέλεια μπαρ σε αθηναϊκές ταράτσες

Η Αθήνα μοιάζει ομορφότερη από ψηλά, με ένα cocktail στο χέρι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένα διαφορετικό beach bar στην καρδιά της Αθήνας

Για 4 εβδομάδες, πίνουμε ελληνικά απεριτίφ με φόντο το ηλιοβασίλεμα στην ταράτσα του Mavili Beach.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία και η συνταγή του αυθεντικού Daiquiri

Το τροπικότερο των κλασικών cocktails και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γι' αυτό με αφορμή τη σημερινή Daiquiry Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας