El Diablo, το ξεχασμένο cocktail με τεκίλα

Ούτε Margarita, ούτε Paloma.

Το ευγενές απόσταγμα της αγαύης, η τεκίλα, δεν σταματά στιγμή να κερδίζει φίλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη και τα cocktails που την έχουν ως βάση, κυρίως η Paloma και η Margarita, είναι κάποιοι από τους βασικότερους λόγους. Η γκάμα των νόστιμων προσμίξεων ωστόσο δεν περιορίζεται σε αυτά τα δύο ποτά, παρότι φέρουν τη μεγαλύτερη δημοφιλία. Θα διαπιστώσεις το εύρος της γεύσης, δοκιμάζοντας ένα El Diablo.

Η ιστορία

Το El Diablo έχει -και αυτό, όπως πολλά άλλα cocktails- ασαφείς ρίζες. Πρόκειται όμως για ένα από τα πρώτα πραγματικά σπουδαία ποτά με βάση την τεκίλα. Η πρώτη του έντυπη εμφάνιση έγινε το 1946 στο Trader Vic’s Bartender's Guide, όπου καταγραφόταν ως Mexican Diablo. Το 1972, η ανανεωμένη έκδοση του Trader Vic’s Bartender's Guide, το αναγράφει ως El Diablo, με τη συνταγή που είναι γνωστή σήμερα. 

El Diablo, το ξεχασμένο cocktail με τεκίλα

Η συνταγή

Υλικά 

  • 2 μεζούρες reposado τεκίλα
  • 1/2 μεζούρα crème de cassis
  • 1/2 μεζούρα φρέσκος χυμός lime
  • ginger beer
  • lime ή blackberries για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζεις στο σέικερ την τεκίλα, την crème de cassis και το χυμό lime μαζί με πάγο και ανακινείς. 
  2. Σουρώνεις σε highball ποτήρι με πάγο.
  3. Απογεμίζεις με ginger beer και γαρνίρεις. 
EL DIABLO ΚΟΚΤΕΪΛ 1

Διάβασε ακόμη για το απόλυτο ποτό του home bar London dry gin, τα καλύτερα ουίσκι του κόσμου για το 2020, πώς αντιμετωπίζουν μερικά από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου τον κορονοϊό και γιατί το Martini με κάπαρη είναι καλή ιδέα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.