El Diablo, το ξεχασμένο cocktail με τεκίλα

Ούτε Margarita, ούτε Paloma.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Απριλίου 2020

Το ευγενές απόσταγμα της αγαύης, η τεκίλα, δεν σταματά στιγμή να κερδίζει φίλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη και τα cocktails που την έχουν ως βάση, κυρίως η Paloma και η Margarita, είναι κάποιοι από τους βασικότερους λόγους. Η γκάμα των νόστιμων προσμίξεων ωστόσο δεν περιορίζεται σε αυτά τα δύο ποτά, παρότι φέρουν τη μεγαλύτερη δημοφιλία. Θα διαπιστώσεις το εύρος της γεύσης, δοκιμάζοντας ένα El Diablo.

Η ιστορία

Το El Diablo έχει -και αυτό, όπως πολλά άλλα cocktails- ασαφείς ρίζες. Πρόκειται όμως για ένα από τα πρώτα πραγματικά σπουδαία ποτά με βάση την τεκίλα. Η πρώτη του έντυπη εμφάνιση έγινε το 1946 στο Trader Vic’s Bartender's Guide, όπου καταγραφόταν ως Mexican Diablo. Το 1972, η ανανεωμένη έκδοση του Trader Vic’s Bartender's Guide, το αναγράφει ως El Diablo, με τη συνταγή που είναι γνωστή σήμερα. 

El Diablo, το ξεχασμένο cocktail με τεκίλα

Η συνταγή

Υλικά 

  • 2 μεζούρες reposado τεκίλα
  • 1/2 μεζούρα crème de cassis
  • 1/2 μεζούρα φρέσκος χυμός lime
  • ginger beer
  • lime ή blackberries για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζεις στο σέικερ την τεκίλα, την crème de cassis και το χυμό lime μαζί με πάγο και ανακινείς. 
  2. Σουρώνεις σε highball ποτήρι με πάγο.
  3. Απογεμίζεις με ginger beer και γαρνίρεις. 
EL DIABLO ΚΟΚΤΕΪΛ 1

Διάβασε ακόμη για το απόλυτο ποτό του home bar London dry gin, τα καλύτερα ουίσκι του κόσμου για το 2020, πώς αντιμετωπίζουν μερικά από τα κορυφαία μπαρ του κόσμου τον κορονοϊό και γιατί το Martini με κάπαρη είναι καλή ιδέα. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιστορία και η συνταγή του Brain-Duster

Ένα περίεργο cocktail που σπάει τη μονοτονία.

Τα αγαπημένα cocktails του Ernest Hemingway

Και πώς θα τα φτιάξεις στο σπίτι.