
Η ιστορία και η συνταγή του Gimlet
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες, απλές και ιδιαίτερες προτάσεις με gin.

Ακόμη και τα πιο απλά cocktail -αυτά που χρειάζονται μόλις τρία υλικά για την παρασκευή τους- έχουν τα μικρά ή μεγαλύτερα μυστικά τους. Ωστόσο είναι απειροελάχιστα τα λάθη που μπορεί να γίνουν από τη στιγμή δε, που θα επιλέξεις τα κατάλληλα υλικά. Το Gimlet εντάσσεται σίγουρα σε όλα τα παραπάνω και είναι εξαιρετικά τίμιο.
Η ιστορία
Το Gimlet είναι ένα ξεκάθαρα βρετανικό drink, που έχει τις ρίζες του στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Sir Thomas Gimlette του Βασιλικού Ναυτικού ήθελε να φτιάξει ένα αντίδοτο στο σκορβούτο και σκέφτηκε πως η ανάμειξη του gin με το lime θα ήταν καλή ιδέα - το εν λόγω ποτό χρησιμοποιούνταν ευρέως ως φάρμακο κατά το παρελθόν. Η σκέψη του Gimlette ήταν η βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η μετέπειτα δημιουργία του cocktail.

Η συνταγή
Υλικά
- 2 μεζούρες London dry gin
- 2/3 μεζούρας χυμός lime
- 1/3 μεζούρας σιρόπι ζάχαρης
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με θρυμματισμένο πάγο.

Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι cocktail και γαρνίρεις με μία φέτα lime.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.
Διάβασε ακόμη για το επόμενο στάδιο της τεκίλα που ονομάζεται Cristalino, το πρώτο ελληνικό βιβλίο για το ουίσκι, το διαφορετικό Negroni του Stanley Tucci και πώς θα αναβαθμίσεις το gin tonic σε 4 βήματα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες