
Το home bar του lockdown 2
Ήρθε η ώρα να ασχοληθείς σοβαρά με το μπαρ του σπιτιού σου.
Διανύουμε αισίως τη δεύτερη εβδομάδα του δεύτερου lockdown εξαιτίας του κορονοϊού και η πλειοψηφία των πολιτών της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας περιορισμένη στο σπίτι. Ως εκ τούτου, η κουζίνα και το home bar έχουν εξελιχθεί, και πάλι, σε δύο αγαπημένους προορισμούς.
Περιττό φυσικά να αναφέρουμε πως το 2020 είναι -μεταξύ πολλών άλλων, κυρίως δεινών- η χρονιά του home drinking. Ας είναι. Κάπως έτσι άλλωστε δίνεται σε όλους η ευκαιρία να δοκιμάσουν και να εκτιμήσουν διάφορες αλκοολικές επιλογές.
Τα ποτά
Chivas Extra 13 Ετών
Το μοναδικό blended whisky 13 ετών σου συστήνει μία νέα, ακόμη πιο πλούσια γεύση χάρη στο ότι ένα μέρος των whiskies που το αποτελούν έχει παλαιωθεί σε βαρέλια που είχαν φιλοξενήσει Oloroso Sherry από την Ισπανία. Κύριο χαρακτηριστικό του Chivas Extra 13 Ετών είναι η ακόμα πιο έντονη και πολύ-επίπεδη γεύση του. Εντάσεις και αρώματα που μόνο αυτά τα βαρέλια θα μπορούσαν να του δώσουν: Νότες από ώριμα οπωροφόρα φρούτα, γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρύφαλλο, ώριμα κόκκινα φρούτα με κυρίαρχη τη σταφίδα και φυσικά αρώματα βρεγμένου ξύλου και ξηρών καρπών.
Don Papa Rum
Το όνομα Don Papa είναι ένας φόρος τιμής στον Dionisimo Magbuelas aka Papa Isio, τον χαρισματικό ηγέτη του νησιού Negros στις Φιλιππίνες (το οποίο φημίζεται για την παραγωγή ποιοτικού ζαχαροκάλαμου), που τη δεκαετία του 1890 οδήγησε την επανάσταση εναντίον των Ισπανών κατακτητών και στην ανεξαρτησία του νησιού. Αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική μορφή του Papa Isio, το Don Papa είναι ένα ρούμι που παλαιώνει σε 2 τύπους βαρελιών -σε αμερικανικά βαρέλια bourbon και σε αμερικανικά βαρέλια Rioja- με γεμάτη γεύση και άρωμα, νότες από βανίλια, μέλι και καραμελωμένα φρούτα.
Mataroa Pink
Το νέο απόσταγμα έρχεται να συμπληρώσει την πρόταση της ποτοποιίας Μελισσανίδη στον χώρο των premium gins. Η σύνθεση του Mataroa Pink βασίζεται στην ήδη αγαπημένη σύνθεση του Mataroa Mediterranean Dry Gin, εμπλουτισμένη με δύο συστατικά-κλειδιά, πάντα Μεσογειακά, το Ρόδι και τον Ιβίσκο. Ελάχιστα πιο ελαφρύ σε αλκοολικούς βαθμούς, αλλά με εξίσου πλούσια και ιδιαίτερη γεύση, το Mataroa Pink μπορεί να αποτελέσει βάση για premium cocktails, αλλά να σερβιριστεί και μόνο του, με λίγο πάγο.
Το cocktail
METAXA Manhattan Bay
Υλικά
- 50 ml METAXA 12 Stars
- 25 ml γλυκό βερμούτ
- 3 σταγόνες bitters πορτοκαλιού
- 3 σταγόνες Angostura bitters
- φλούδα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά μπαίνουν στο σέικερ μαζί με πάγο.
- Ανακινείς και σουρώνεις σε ποτήρι coupe.
- Γαρνίρεις με φλούδα πορτοκαλιού.

Η μπύρα
Carlsberg
Οk, προφανέστατα αυτή δεν θα τη βρεις στο μπαρ του σπιτιού σου αλλά στο ψυγείο. Παρόλα αυτά, η κορυφαία μπύρα είναι πάντοτε μία αξιόλογη επιλογή και μάλιστα κυκλοφορεί με νέα ετικέτα από ανακυκλώσιμα μελάνια που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, κάνοντας το πράσινο μελάνι ακόμη πιο "οικολογικό". Μέσα σε αυτά τα betterments όμως, υπάρχει κάτι που η Carlsberg δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο – και αυτό είναι η εξαιρετική και μοναδική της συνταγή, γεύση και ποιότητα. Παραμένει μια εξαιρετικής ποιότητας Pilsner, χρυσαφένια και δροσιστική, με απόλυτα ισορροπημένη πικράδα.
Διάβασε ακόμη για το καλύτερο μπαρ του κόσμου για το 2020, το ιδανικό pairing για τα 2 δημοφιλέστερα κρασιά, το Porn Star Martini που σφράγισε τα 90s, τα mezcals του φθινοπώρου και την Αίτνα στο ποτήρι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες