Τα spirits που αξίζει να δοκιμάσεις αυτή την εποχή

6 νέες κυκλοφορίες για το μπαρ του σπιτιού σου.

Ουίσκι, ρούμι, gin, τεκίλα ή μήπως grappa; Μπορεί τα παρακάτω spirits να διαφέρουν όσον αφορά τον τύπο, τα αρώματα και τη γεύση, ωστόσο διατηρούν κάτι κοινό: Αξίζουν μία θέση στο μπαρ του σπιτιού σου, καθώς είναι κάποιες από τις πιο αξιόλογες κυκλοφορίες του τελευταίου διαστήματος.

Gin Z44

Τα spirits που αξίζει να δοκιμάσεις αυτή την εποχή

Όπως επανειλημμένως έχεις διαβάσει στο Esquire, ζούμε την περίοδο όπου το gin παίρνει τα πάνω του, δίνοντας σε παλιούς και νέους φίλους ένα ευρύ πεδίο πειραματισμού με γεύσεις και επιλογές που μπορεί να ξεφεύγουν αρκετά από τους κλασσικούς εκπροσώπους του είδους. Σε αυτή ακριβώς την κατηγορία εντάσσεται και η  περιορισμένη, ροζ, έκδοση του Gin Z44, που έρχεται από το νότιο Τιρόλ και το αποστακτήριο Roner. Πλούσιο σε φυτικές νότες, ξηρό και αναζωογονητικό, ιδανικό για gin-tonic αλλά και cocktails, αποτέλεσμα του παντρέματος 15 βοτάνων, που φέρνουν τις καλύτερες γεύσεις των Άλπεων στο ποτήρι σου.

Admiral Rodney

ΡΟΥΜΙ ADMIRAL RODNEY

Το αποστακτήριο Admiral Rodney, στην Αγία Λουκία, παράγει ρούμι τριών τύπων, που διαφέρει στο χρόνο ωρίμανσης εντός αμερικανικών βαρελιών από ξύλο δρυός. Και οι τρεις εκδοχές θεωρούνται από τις πιο premium της περιοχής και συγκαταλέγονται στα καλύτερα ρούμια του πλανήτη. Όλα με εξαιρετική παλαίωση και πολυπλοκότητα, λαμπερά και σκουρόχρωμα, σε τετράγωνο συμμετρικό μπουκάλι με στρογγυλό πώμα και φελλό, που διατηρεί το αρωματικό προφίλ. Το όνομά τους είναι ένας φόρος τιμής στον Βρετανό Ναύαρχο George Rodney, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για την καθολική νίκη του εναντίον του γαλλικού στόλου, το 1782, στην περίφημη ναυμαχία Battle of the Saintes, στα νερά της Καραϊβικής. 

Raven Rare

ΟΥΙΣΚΙ RAVEN RARE

Πρόκειται για ένα New Age Premium Blended σκωτσέζικο ουίσκι, όπου οι κλασσικές αξίες του βασιλιά των ποτών συναντούν το νέο, σε ένα μοναδικό συνδυασμό δυο ξεχωριστών αποστακτηρίων. Ο ανατρεπτικός χαρακτήρας του Raven Rare οφείλεται στην μείξη των Speyside Malts με Grain Whiskies και τη συνάντηση ενός από τα πλέον ιστορικά αποστακτήρια της Βόρειας Σκωτίας, του Glen Moray, με το Glen Turner, που θεωρείται το πιο σύγχρονο αποστακτήριο της χώρας. Το Raven ωριμάζει προσεκτικά σε βαρέλια που έχουν προηγουμένως χρησιμοποιηθεί για παραγωγή bourbon, ενώ κάθε παραγωγή αποτελείται από περιορισμένες ποσότητες, και συγκεκριμένα 25.000 αριθμημένες φιάλες ανά παρτίδα. Απαλό και αρωματικό με μακρά επίγευση και βαθύ χρυσαφένιο χρώμα, είναι γλυκόπιοτο, αναδεικνύοντας μεγάλη γκάμα αρωμάτων και πολύπλοκο φρουτώδη χαρακτήρα με εξαιρετικά εναρμονισμένα τα στοιχεία παλαίωσης.

Grappa Segnana 

ΓΚΡΑΠΑ SEGNANA

Οι δύο νέες εκδοχές της σειράς Alto Rilievo του αποστακτηρίου Segnana. Πρόκειται για παλαιωμένη grappa που έχει ωριμάσει σε βαρέλια που προηγουμένως φιλοξενούσαν sherry και σκωτσέζικο ουίσκι. Εμπλουτισμένες με απρόσμενα αρώματα εσπεριδοειδών, αποξηραμένων φρούτων και ζαχαρωτών, έχουν έντονο κεχριμπαρένιο χρώμα και μία βελούδινη στρογγυλότητα.

Penderyn

ΟΥΙΣΚΙ PENDERYN

Επηρεασμένοι από την προσφιλή συνήθεια των γειτόνων Σκωτσέζων (αλλά και των Ιρλανδών) που σχετίζεται με την παραγωγή εξαιρετικών ουίσκι, οι Ουαλοί αποφάσισαν να μπουν και αυτοί με τη σειρά τους στο παιχνίδι. Στο ομώνυμο χωριό, στα ανατολικά της χώρας, το αποστακτήριο του Penderyn εγκαινιάστηκε την 1η Μαρτίου του 2004 και εσχάτως παρουσίασε το αποτέλεσμα της δουλειάς του: Ένα διαφορετικό single malt, με εξαιρετικά εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, αρμονική και βαθιά γλυκιά γεύση, νότες μελιού και αμυγδάλων.

Curado

ΤΕΚΙΛΑ CURADO

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές γεύσεις του μεξικάνικου spirit industry. Η Curado γεννήθηκε από το πάθος τριών οικογενειών στο Χαλίσκο (μεταξύ των οποίων και η οικογένεια Estes της Ocho). Σε κάθε προϊόν της Curado χρησιμοποιείται λευκή τεκίλα σαν βάση, στην οποία αργότερα εμποτίζεται ψημένη αγαύη. Αρχικά, αυτό γινόταν μόνο με μπλε αγαύη και αργότερα με espadín και cupreata (άλλες ποικιλίες του φυτού). Κάθε τεκίλα Curado φέρει στην ετικέτα της το Alebrije, ένα φανταστικό πλάσμα που προέρχεται από τη λαϊκή παράδοση της χώρας. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.