Γιατί η Coca Cola των McDonald's έχει καλύτερη γεύση

Δεν είναι η ιδέα μας. Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 10 Σεπτεμβρίου 2019

Είναι τα αναψυκτικά των αλυσίδων fast food και ειδικά των McDonald's πιο νόστιμα; Η φήμη έχει εξαπλωθεί εδώ και αρκετά χρόνια και έχει γιγαντωθεί, κυρίως από τους φανατικούς φίλους των εν λόγω εστιατορίων, αγγίζοντας τα όρια του μύθου. Πριν λίγο καιρό, ένα άρθρο του Business Insider εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό αλλά και το κατά πόσο κοντά στην πραγματικότητα βρίσκεται αυτή η πεποίθηση. 

Η αποθήκευση

Ενώ στα περισσότερα ταχυφαγεία η Coca Cola φτάνει μέσα σε πλαστικές -σφραγισμένες- σακούλες, στα McDonald's αυτό συμβαίνει εντός ανοξείδωτων δοχείων από χάλυβα, που διατηρούν καλύτερα τη γεύση και τη φρεσκάδα του δημοφιλούς αναψυκτικού.

Η προσθήκη νερού

Σύμφωνα με το επίσημο site τους, τα McDonald's δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον εξοπλισμό σερβιρίσματος του αναψυκτικού. Ειδικά στο κομμάτι του φιλτραρίσματος και της προσθήκης νερού, οι άνθρωποι της γνωστής αλυσίδας έχουν φροντίσει να συνεργαστούν με τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, κάτι που κατ' επέκταση αντικατοπτρίζεται και στην πιο καθαρή γεύση.

Η θερμοκρασία

Σε κάθε McDonald's υπάρχει ένας μονωμένος σωλήνας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηχανήματος από το οποίο φθάνει στο ποτήρι το αναψυκτικό, με συνεχώς τρεχούμενο παγωμένο νερό, που φροντίζει να διατηρεί μία σταθερή και ιδανική για την Coca Cola θερμοκρασία, κοντά στους 0°C.

Γιατί η Coca Cola των McDonald's έχει καλύτερη γεύση

Το σιρόπι

Εκτός από την προσθήκη εξαιρετικά φιλτραρισμένου νερού, τα McDonald's συνηθίζουν να προσθέτουν στην Coca Cola και ένα σιρόπι με μυστική συνταγή, το οποίο βελτιώνει τη γεύση.

Το καλαμάκι 

Τα καλαμάκια των McDonald's είναι πολύ μεγαλύτερα από το συνηθισμένο μέγεθος και αυτό επιτρέπει στο αναψυκτικό να φτάνει σε μεγαλύτερη ποσότητα στο στόμα και να μεγιστοποιεί την αίσθηση που αφήνει η διαδικασία του ανθρακικού στους γευστικούς πόρους.


Διάβασε ακόμη για τα 10 πιο σημαντικά tips των fast foods, την πραγματική, πικρή ιστορία των αδερφών McDonald καθώς και το μυστικό νοστιμιάς πίσω από τις πατάτες της αλυσίδας. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό