Το θρυλικό NBA Draft 1996 έγινε ντοκιμαντέρ

Kobe Bryant, Allen Iverson, Ray Allen, Steve Nash και όλοι οι υπόλοιποι λαμπεροί rookies τότε, αποκαλύπτονται στο Ready or Not: The 96 NBA Draft.

Hall of Famers όπως οι Kobe Bryant, Allen Iverson, Steve Nash και Ray Allen. Μελλοντικοί σταρ της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη σαν τους Stephon Marbury, Antoine Walker, Shareef Abdur-Rahim και Jermaine O’Neal. Σπουδαίοι Ευρωπαίοι σαν τον Peja Stojakovic και τον Zydrunas Ilgauskas. Μεγάλες απογοητεύσεις σαν τους Lorenzen Wright, Kerry Kittles και Erick Dampier. Ένα τρομακτικό snub (Ben Wallace) αλλά και ο Ευθύμης Ρεντζιάς. Όλοι τους επιλέχθηκαν (ή στην περίπτωση του Wallace, απλά εμπλέκονται) σε ένα από τα καλύτερα Draft στην ιστορία του ΝΒΑ, εκείνο του 1996 (NBA Draft 1996).

Γιατί είναι τόσο σημαντικό

Τα όσα συνέβησαν στην Continental Airlines Arena του Νιου Τζέρσεϊ, στις 26 Ιουνίου 1996, διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του ίδιου του ΝΒΑ στα τέλη του περασμένου αιώνα και στις αρχές αυτού που διανύουμε. Μάλιστα, οι experts της πορτοκαλί μπάλας από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το κατατάσσουν στην πρώτη τριάδα των καλύτερων Drafts ever μαζί με εκείνο του 1984 (Hakeem Olajuwon, Michael Jordan, Charles Barkley, John Stockton) και του 2003 (LeBron James, Carmelo Anthony, Dwyane Wade, Chris Bosh). 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν το βασικό αντικείμενο του Ready or Not: The 96 NBA Draft που κάνει πρεμιέρα στο NBA TV - άγνωστο ακόμη αν θα έρθει κάποια στιγμή και στο Netflix ή κάποια άλλη πλατφόρμα streaming, διαθέσιμη στη χώρα μας.

Στο Ready or Not: The 96 NBA Draft -που χωρίζεται σε δύο μέρη- μιλούν περισσότεροι από 30 αθλητές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στα παρκέ των ΗΠΑ ενώ το γενικότερο story επικεντρώνεται σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες πτυχές όπως η προσμονή του Allen Iverson, οι παρασκηνιακές συμφωνίες μεταξύ ομάδων, παραγόντων και παικτών και η γέννηση μίας νέας κατηγορίας πολυτάλαντων rookies που άλλαξαν πολλά κομμάτια του ίδιου του σπορ.

 


Διάβασε ακόμη για την περίεργη περίπτωση του Kyrie Irving, τους λόγους που κάνουν την March Madness μοναδική, τον Luka Doncic που είναι ήδη θρύλος και την τελευταία ευκαιρία του Derrick Rose στη Νέα Υόρκη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος