O David Beckham σου δείχνει το στυλ του φετινού καλοκαιριού

Ο Becks επέλεξε χαβανέζικο πουκάμισο. Γιατί ο Becks ξέρει.

Ένα από τα πράγματα που έχτισαν το τεράστιο brand που ακούει στο όνομα David Beckham είναι ασφαλώς το στυλ. Ο 45χρονος πια Becks διαθέτει εξαιρετικό γούστο σε οτιδήποτε κι αν επιλέγει, πιστοποιώντας πως μπορεί να σταθεί το ίδιο καλά σε ένα αυστηρό black tie όσο και σε κάτι πιο αλέγκρο, όπως ας πούμε ένα πολύχρωμο κοντομάνικο πουκάμισο ή αν προτιμάς, ένα χαβανέζικο πουκάμισο. Γενικότερα, ο ιδιοκτήτης (πια) της ποδοσφαιρικής ομάδας Ίντερ Μαϊάμι μπορεί να κάνει ότι θέλει και να το κάνει σωστά.

Πρόσφατα, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μίλαν και της Παρί Σεν Ζερμέν πρωταγωνίστησε στη νέα διαφήμιση της Maserati, της οποίας αποτελεί πια τον global brand ambassador.

O David Beckham σου δείχνει το στυλ του φετινού καλοκαιριού
ΧΑΒΑΝΕΖΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΜΠΕΚΑΜ 1

Σε αυτήν, επέλεξε να εμφανιστεί με ένα ανοιχτό aloha shirt της Saint Laurent, θυμίζοντας κάτι από το Μαϊάμι των 90s αλλά ταυτόχρονα πιστοποιώντας πως το 'χαβανέζικο' πουκάμισο έχει επανέλθει για τα καλά στην καλοκαιρινή αντρική μόδα. Μέχρι και ο Bill Murray συμφωνεί. Ή ακόμη και ο Arnold Schwarzenegger.

Πώς το χαβανέζικο πουκάμισο ήρθε στη μόδα

Ήταν η δεκαετία του 1950 εκείνη που στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έφερε το εν λόγω κομμάτι στο προσκήνιο, κάτι που συνεχίστηκε και τις επόμενες δεκαετίες με την καθοριστική συμβολή τύπων όπως ο Elvis Presley στο Blue Hawaii ή ο Montgomery Clift στο From Here to Eternity.

Έκτοτε εξελίχθηκε αρκετά στη μεγάλη οθόνη: Ο Al Pacino και ο Tom Selleck το τίμησαν δεόντως όπως και ο Leonardo DiCaprio με τον Brad Pitt

Η κομβική ωστόσο στιγμή για την επιστροφή και την καθιέρωση του χαβανέζικου πουκάμισου σαν βασικό καλοκαιρινό ένδυμα κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτό του, ήρθε στα μέσα των 2010s. Τότε, απενοχοποιήθηκε πλήρως από οποιαδήποτε υπόνοια έλλειψης σοβαρότητας και, κυρίως, όταν ασχολήθηκαν με αυτό τα σημαντικότερα brands της αντρικής μόδας.

Πώς φοράς το χαβανέζικο πουκάμισο το 2021

Αυτή τη σεζόν, την τιμητική της έχει η πιο χαλαρή και ελαφρώς πιο φαρδιά γραμμή, οπότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα περισσότερο από τα όσα σου δείχνει ο David Beckham.

 


Διάβασε ακόμη για τα νέα Yeezy, το slugging και το παντελόνι που κάθε άντρας χρειάζεται αυτή την εποχή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.