Οι ταινίες του Netflix για τις οποίες θα μιλούν όλοι τους επόμενους μήνες

Από τον Maradona του Sorrentino και το Don't Look Up μέχρι την Marilyn Monroe της Ana de Armas και το νέο αστυνομικό θρίλερ με τον Tom Hardy.

Οι πρωτότυπες ταινίες του Netflix έχουν πάντοτε το ενδιαφέρον τους, ειδικά από τη στιγμή που η δημοφιλής πλατφόρμα streaming φροντίζει διαρκώς να ανεβάζει τον πήχη (κυρίως σε μπάτζετ) ώστε να μπορέσει να υπερκεράσει τον ανταγωνισμό, που η αλήθεια είναι πως ισχυροποιείται διαρκώς. Όλα όσα έρχονται λοιπόν μετά το Red Notice, τόσο τον τελευταίο μήνα του 2021 όσο και τους πρώτους μήνες του 2022.

The Hand of God

Ο εξαιρετικός Paolo Sorrentino παρουσιάζει την πιο προσωπική του ταινία, που αφορά ασφαλώς -έμμεσα- τον Diego Maradona. Ουσιαστικά πρόκειται για την ιστορία ενός παιδιού που μεγαλώνει στη Νάπολη των 80s και πώς η άφιξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών στην πόλη άλλαξε τη ζωή του.

Don't Look Up

Η νέα ταινία του Adam McKay, του σκηνοθέτη των Vice (2018), Ant-Man (2015) και Hustlers (2019) αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Δεκεμβρίου στο Netflix. Eίναι μία κωμωδία που συνδυάζει την επιστημονική φαντασία με τα αποκαλυπτικά σενάρια. Η ιστορία διαδραματίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου δύο άσημοι αστρονόμοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ανακαλύπτουν έναν μετεωρίτη που θα μπορούσε να καταστρέψει τη γη.

Έτσι, ξεκινούν μία ανορθόδοξη εκστρατεία ενημέρωσης για να προειδοποιήσουν τον πληθυσμό ότι αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο.  Πρωταγωνιστούν οι Leonardo DiCaprio, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Meryl Streep, Cate Blanchett, Ariana Grande, Chris Evans, Kid Cudi και Matthew Perry.

The Lost Daughter

Μια καθηγήτρια κολεγίου έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της αφού γνωρίζει μια γυναίκα και τη μικρή της κόρη ενώ κάνει διακοπές στην Ιταλία. Η εμμονή της με τη γυναίκα και την κόρη της προκαλεί αναμνήσεις.

Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Maggie Gyllenhaal, που προσαρμόζει στην οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα της Elena Ferrante. Πρωταγωνιστούν οι Olivia Colman, Jessie Buckley, Dakota Johnson, Peter Sarsgaard, Paul Mescal και Ed Harris.

> Διάβασε ακόμη: 8 σειρές του Netflix για τις οποίες θα μιλούν όλοι τους επόμενους μήνες

Escape from Spiderhead 

Το sci-fi/action θρίλερ του Joseph Kosinski έχει ένα αρκετά ενδιαφέρον cast (Chris Hemsworth, Miles Teller, Jurnee Smollett, Mark Paguio, Tess Haubrich) και μία εξίσου ενδιαφέρουσα πλοκή. Στο κοντινό μέλλον δύο κατάδικοι αντιμετωπίζουν το παρελθόν τους, σε μία μονάδα ενός οραματιστή που τους χορηγεί ψυχοτρόπες ουσίες. 

The Gray Man

Η νέα ταινία των Joe και Anthony Russo βασίζεται στη σειρά βιβλίων του Mark Greaney και φέρνει ένα σημαντικό thriller franchise στο Netflix, που συγκρίνεται με μεγέθη όπως εκείνα των ταινιών του Bourne και του James Bond. Ana de Armas, Alfre Woodard, Chris Evans, Ryan Gosling, Jessica Henwick, Regé-Jean Page συνθέτουν το εξαιρετικό cast. 

> Διάβασε ακόμη: Οι καλύτερες γκανγκστερικές ταινίες όλων των εποχών

White Noise

Ο Noah Baumbach συνεργάζεται και πάλι με τον Adam Driver μετά το Marriage Story του 2019 -όπως επίσης και με τους Jodie Turner-Smith, Greta Gerwig, Raffey Cassidy- και παρουσιάζει ένα δράμα βασισμένο στο βιβλίο του Don DeLillo, για τη ζωή του καθηγητή Jack Gladney.

A Jazzman’s Blues

O Tyler Perry χρειάστηκε 25 ολόκληρα χρόνια για να αναπτύξει αυτό το crime drime, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Ryan Eggold, Amirah Vann, Milauna Jackson και Lauren Buglioli. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν ανεξιχνίαστο φόνο που τελικά αποκαλύπτει έναν απαγορευμένο δεσμό, μία μεγάλη απάτη και ένα μυστικό.

Blonde

Οι ταινίες του Netflix για τις οποίες θα μιλούν όλοι τους επόμενους μήνες

Στο βιογραφικό δράμα του Andrew Dominik, η Ana de Armas θα υποδυθεί την Norma Jeane, τη γυναίκα που αργότερο πλανήτης γνώρισε ως Marilyn Monroe. Συμπρωταγωνιστούν ακόμη οι Adrien Brody, Bobby Cannavale, Julianne Nicholson, Lily Fisher, Caspar Phillipson, Toby Huss και Sara Paxton.

CURS>R

Ο πρωταγωνιστής του Sex Education Asa Butterfield σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο, στην ταινία τρόμου του Toby Meakins. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από έναν άφραγκο φοιτητή που προσπαθεί να κερδίσει ένα χρηματικό έπαθλο μέσα από ένα αμφιλεγόμενο video game πίσω στα 80s.

Havoc 

Peaky Blinders Τομ Χάρντι

Σε σκηνοθεσία και σενάριο του Gareth Evans, ο Tom Hardy πρωταγωνιστεί σε αυτό το αστυνομικό θρίλερ όπου υποδύεται έναν ντετέκτιβ που προσπαθεί να σώσει τον γιο ενός πολιτικού, όταν μία συμφωνία ανταλλαγής ναρκωτικών πάει στραβά. Συμπρωταγωνιστούν οι Timothy Olyphant και Forest Whitaker.

 

 

 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.