Το Street Food του Netflix ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική

Το δημοφιλές food show του Netflix επιστρέφει με νέα επεισόδια.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Ιουλίου 2020

Οι David Gelb και Brian McGinn (δημιουργοί του Chef’s Table) εξερευνούν τα πιάτα, τις παραδόσεις, τη σημασία και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την ενδεχομένως πιο ενδιαφέρουσα γαστρονομική κουλτούρα του κόσμου και η οποία ξεκινά από πάγκους και πρόχειρα εστιατόρια σε πολυσύχναστες αγορές, κεντρικούς δρόμους αλλά και outsider σημεία. Ο δεύτερος κύκλος της σειράς Street Food, μετά την Ασία, επικεντρώνεται στη Λατινική Αμερική και κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 22 Ιουλίου, φυσικά στο Netflix.

Στο Street Food: Latin America περιγράφεται το φαγητό του δρόμου σε Βραζιλία, Μεξικό, Κολομβία, Αργεντινή, Περού και Βολιβία μέσα από τις ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων και της δουλειάς που κάνουν καθημερινά. Οι γευστικές παραδόσεις στις χώρες της νοτίου Αμερικής τηρούνται στο έπακρο, γεμάτες αρώματα και χρώμα - κάτι που άλλωστε μαρτυρείται και από το trailer. 

Το στοιχείο που κάνει διαφορετικό το Street Food σε σχέση με παρεμφερείς προσπάθειες είναι ο χρόνος που έχει αφιερωθεί ώστε να υπάρξει μία διεξοδική σύνδεση της σχέσης ανάμεσα στο φαγητό των δρόμων της Λατινικής Αμερικής και τις ζωές που αυτό επηρεάζει. Όπως και στην Ασία, έτσι και σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή του πλανήτη, η ενασχόληση με το φαγητό γίνεται ζήτημα ζωής και θανάτου - στις περισσότερες περιπτώσεις η τροφή εξασφάλισε την έξοδό των ανθρώπων από καθημερινότητες απελπισίας.

Το Street Food του Netflix ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική
ΣΕΙΡΑ STREET FOOD LATIN AMERICA ΝΕΤΦΛΙΞ 1
ΣΕΙΡΑ STREET FOOD LATIN AMERICA ΝΕΤΦΛΙΞ 4
ΣΕΙΡΑ STREET FOOD LATIN AMERICA ΝΕΤΦΛΙΞ 2

Φυσικά, διατηρείται στο ακέραιο το ύφος και οι μπόλικες δόσεις συναισθήματος και συγκίνησης, με εξαιρετικό story telling από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Το Street Food: Latin America πιθανότατα θα σε κάνει να δεις με διαφορετικό μάτι ή ακόμη και να εκτιμήσεις την καντίνα της γειτονιάς σου.


Διάβασε ακόμη για το πιο νόστιμο από ποτέ Balthazar, έναν οδηγό για μία βραδιά με μεξικάνικο φαγητό, τον Δημήτρη Δημητριάδη που πάντα πίστευε στην ελληνική κουζίνα και το cool fusion του The Royal Monkey.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η S06 των Peaky Blinders θα καθυστερήσει και αυτό είναι πολύ καλό

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζήσουμε ξανά στιγμές Game of Thrones.

Το prequel του Game of Thrones ξεκίνησε casting

Στα ευχάριστα νέα της ημέρας, το House of the Dragon έρχεται ένα βήμα πιο κοντά.