Τα καλύτερα travel shows του Netflix

Η αμερικανική πλατφόρμα σου δίνει (και) τη δυνατότητα να ταξιδέψεις μέσα από την οθόνη σου.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Δεκεμβρίου 2020

Υπάρχουν πολλά -μα πάρα πολλά- πράγματα που μπορείς να δεις στο Netflix. Αλλά δεδομένων των δυσκολιών που υπάρχουν στο ταξίδι αυτή την εποχή, τι θα έλεγες για κάποιες παραγωγές που θα σε μεταφέρουν σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη; Ακολουθεί μία λίστα με τα μάλλον κορυφαία travel shows της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming, το καθένα με το δικό του μοναδικό concept.

"Ο Γύρος του Κόσμου με τον Ζακ Έφρον" (Down to Earth with Zac Efron)

Αν ψάχνεις ένα travel show για binge-watching, τότε εδώ είσαι. Ο 33χρονος δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του πλανήτη παρέα με τον wellness expert Darin Olien, προκειμένου να ανακαλύψουν διαφορετικούς βιώσιμους τρόπους ζωής. Η σειρά έχει εξαιρετικά θετικό πρόσημο, με την bro-like του Efron να την κάνει ακόμη πιο ευχάριστη.

The Chef Show

Όταν ο Jon Favreau γύριζε την ταινία Chef, "έτρεχε" παράλληλα και το εν λόγω show, μαζί με τον Αμερικανο-κορεάτη σεφ Roy Choi, ο οποίος είχε προσληφθεί αρχικά ως σύμβουλος της κινηματογραφικής παραγωγής και τελικά κατέληξε συμπαρουσιαστής της τηλεοπτικής σειράς. Οι δύο άντρες κατέληξαν να δεθούν μέσω των ταξιδιών και της διαδικασίας του μαγειρέματος. Εκτός από ένα θαυμάσιο food show, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και ταξιδιωτικά.

Street Food

Σε παρεμφερές ύφος με το Chef's Table (οι δημιουργοί άλλωστε είναι οι ίδιοι), το Street Food εξερευνά τα πιάτα, τις παραδόσεις, τη σημασία και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την ενδεχομένως πιο ενδιαφέρουσα γαστρονομική κουλτούρα του κόσμου και η οποία ξεκινά από πάγκους και πρόχειρα εστιατόρια σε πολυσύχναστες αγορές, κεντρικούς δρόμους αλλά και outsider σημεία μητροπόλεων (και όχι μόνο σε αυτές). 

Tales by Light

Φωτογράφοι και σκηνοθέτες ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, καταγράφοντας ανεξίτηλες εικόνες ανθρώπων, τόπων, πλασμάτων και πολιτισμών, μέσα από γωνίες που δύσκολα είχαμε δει στο παρελθόν.

"Το Τείχος της Αυγής" (The Dawn Wall)

Το El Capitan του Yosemite είναι ένας από τους δημοφιλέστερους αναρριχητικούς προορισμούς του κόσμου και στο The Dawn Wall καταγράφεται η πορεία των Tommy Caldwell και Kevin Jorgensen, μέχρι την κορυφή του. Το ντοκιμαντέρ εξηγεί ακόμη πώς οι δύο ορειβάτες έφτασαν σε αυτό το σημείο, μετά από χρόνια προσπάθειας και προπόνησης.

"Σκοτεινός Τουρισμός" (Dark Tourist)

Έθνη, τελετουργίες, συμμορίες, πολεμικές ζώνες, σκηνές εγκλήματος και αρχαία ερείπια. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, ο δημοσιογράφος David Farrier ταξιδεύει στις πιο σκοτεινές, άσχημες και περίεργες γωνιές του πλανήτη, θέλοντας να αναδείξει ένα άλλο πρόσωπο της μετακίνησης σε άλλες χώρες καθώς και τις πιο αμφιλεγόμενες πλευρές της ίδιας της ανθρωπότητας.

National Parks Adventure

Στο φιλόδοξο ντοκιμαντέρ του Greg MacGillivray και υπό την αφήγηση του Robert Redford, εξερευνάται η πραγματική φύση των εθνικών πάρκων της Αμερικής, μαζί με την ιστορία και τη σημασία τους. 

"Τζέικ Ουάιτχολ: Ταξίδια με τον Πατέρα μου" (Jack Whitehall: Travels with My Father)

Ο κωμικός Jack Whitehall μαζί με τον συντηρητικό πατέρα του βρίσκονται σε απροσδόκητους προορισμούς, με απώτερο σκοπό να βγουν από την comfort zone τους. Τα διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις δημιουργούν ένα ενδιαφέρον και απολαυστικό κοντράστ. 

"Ημερολόγια Καλοσύνης" (The Kindness Diaries)

Θα ταξίδευες ποτέ σε όλο τον κόσμο ποντάροντας μόνο στη μοτοσυκλέτα σου και στην καλοσύνη των ξένων; Αυτό ακριβώς κάνει ο Leon Logothetis, προσφέροντας ζεστές εικόνες και ακόμη ζεστές ιστορίες.


Διάβασε ακόμη για την απίστευτη ομοιότητα των ηθοποιών του The Crown με τα αληθινά πρόσωπα, τις πιο αστείες σειρές στην ιστορία της TV, το Ted Lasso που είναι η feelgood τηλεόραση που έχουμε ανάγκη, το La Revolution όπου οι πλούσιοι τρώνε τους φτωχούς και τη ρωσική εμμονή του Netflix που ακούει στο όνομα Προς τη Λίμνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης