Esquire X-Mas Guide: Πού θα φας και πού θα πιεις στην Αθήνα

Ο οδηγός του Esquire για να φας καλά και να πιεις ακόμη καλύτερα αυτά τα Χριστούγεννα.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Δεκεμβρίου 2021

Έχεις κλείσει κάτι για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Ξέρω πως αυτή είναι μία ερώτηση που από το πρώτο κιόλας άκουσμά της θα σε αγχώσει. Αλλά των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Ή για την ακρίβεια, κλείνουν τραπέζι για το απαιτητικό εστιατορικά είναι η αλήθεια διάστημα που ακολουθεί. Εστιατόρια, μπαρ και μενού λοιπόν που θα σε κρατήσουν με το στομάχι γεμάτο, ικανοποιώντας τη γευστική σου παλέτα και προσφέροντάς σου το απαραίτητο booze ώστε να απολαύσεις τη ζωή -με υπεύθυνη πάντοτε κατανάλωση- κατά τη διάρκεια των γιορτών.

*Έχε κατά νου πως η λίστα ενημερώνεται καθημερινά.

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Δε χωρά αμφιβολία πως τον πρώτο λόγο έχει το φαγητό. Ένα καλό εστιατόριο και ένα ακόμη καλύτερο μενού είναι άλλωστε πάντοτε ιδανικές αφορμές για να αφήσεις κατά μέρους το σπίτι και να οδηγηθείς προς εκείνο το στρωμένο τραπέζι που 'τικάρει' τα περισσότερα από τα μποξάκια του γούστου σου και των γαστρονομικών σου προτιμήσεων.

NEW Taste για απολαυστικές γιορτές

Το εστιατόριο στο ισόγειο του NEW Hotel, στην καρδιά της Αθήνας και την οδό Φιλελλήνων συνεχίζει και κατά την περίοδο των γιορτών να παρουσιάζει εμπνευσμένα πιάτα με κορυφαίες πρώτες ύλες υπό τον σεφ Μπάμπη Κουντούρη.

Esquire X-Mas Guide: Πού θα φας και πού θα πιεις στην Αθήνα

Τις βραδιές της Παραμονής τόσο των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα μενού, ενώ το πάντοτε καλοφτιαγμένο brunch του θα προσαρμοστεί για τις ανάγκες των ημερών (25, 26/12 και 1, 2/01/2022). Παράλληλα και συμπληρωματικά, μπορείς καθόλη τη διάρκεια του μήνα να τιμήσεις και την έξοχη κουζίνα του Art Lounge, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου.

Info: Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, τηλ. 210 3273170, yeshotels.gr.

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens σε festive και νόστιμο mood

To Four Seasons Astir Palace Hotel Athens παρουσιάζει ένα αν μη τι άλλο πληθωρικό μπουκέτο υπηρεσιών για αυτές τις γιορτές, στο οποίο το κομμάτι του φαγητού παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ - FOUR SEASONS 3
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ - FOUR SEASONS 2
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ - FOUR SEASONS 1

Έτσι, τόσο το βραβευμένο με αστέρι Michelin Pelagos όσο και το Mercato παρουσιάζουν τα εορταστικά μενού τους (Mercato: Παραμονή Χριστουγέννων, Χριστουγεννιάτικο Γεύμα, Εορταστικό Brunch στις 26/12 και στις 02/01, Παραμονή Πρωτοχρονιάς/ Pelagos: Παραμονή Χριστουγέννων, Παραμονή Πρωτοχρονιάς) ενώ το Avra Bar προσφέρει μία ευφάνταστη λίστα κοκτέιλ αλλά και ολοκαίνουριο μενού.

Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ.  210 8901000, fourseasons.com.

Για κορυφαίο κρέας στο Steak Alive

Αρχικά, αυτό που σε κερδίζει στο πάντοτε αξιόπιστο και νόστιμο κρεατάδικο του Κορυδαλλού είναι ο χώρος: Φιλοξενείται σε ένα όμορφα διατηρημένο νεοκλασικό των '30s, με art deco γραμμές, ασπρόμαυρο πλακάκι και ιδιαίτερες λεπτομέρειες που προσθέτουν σημαντικές αλλά σε καμία περίπτωση φορτικές πινελιές. Σκέψου το όλο αυτό και πρόσθεσε και τη χριστουγεννιάτικη προσεγμένη παρέμβαση. Από περιβάλλον λοιπόν, σούπερ. 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΜΕΝΟΥ - STEAK ALIVE 3
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΜΕΝΟΥ - STEAK ALIVE 1
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΜΕΝΟΥ - STEAK ALIVE 2

Και από φαγητό ακόμη καλύτερα: Εξαιρετική πρώτη ύλη που πάντοτε επεξεργάζεται με τον καταλληλότερο τρόπο, σε εκλεπτυσμένες κοπές. Picanha, hanger steak, rib-eye, tomahawk καθώς και μοσχαρίσια μάγουλα, steak au poivre, burgers έχουν την τιμητική τους, πλαισιωμένα με ευφάνταστα ορεκτικά, σαλάτες και γλυκές εκπλήξεις στο φινάλε. Στο Steak Alive λοιπόν.

Info: Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, τηλ. 210 4952000.

Πιάτα γευστικά, γεμάτα συναίσθημα στο Aleria

Όπως δηλαδή απαιτούν οι γιορτές. Τέτοια έχει ετοιμάσει ο σεφ Γκίκας Ξενάκης στο εστιατόριο Aleria για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα μενού ακολουθούν τη φιλοσοφία του σεφ, επιμένοντας στα ελληνικά προϊόντα, με πίστη στην εποχικότητα και τις γαστρονομικές παραδόσεις, τις οποίες και αποτυπώνει με μοντέρνο και δημιουργικό τρόπο. 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ALERIA

Η πλούσια λίστα κρασιού με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα αλλά και με επιλεγμένες ετικέτες από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου, είναι στη διάθεση των καλεσμένων, για να συμπληρώσει τη γαστρονομική εμπειρία. Παράλληλα,  η ομάδα των οινοχόων έχει ετοιμάσει το ιδανικότερο wine pairing για κάθε γιορτινό μενού, ταιριάζοντας κάθε στάδιό του.

Για όλες τις υπόλοιπες ημέρες το χειμερινό μενού εξακολουθεί να σερβίρεται στο όμορφο νεοκλασικό του κέντρου, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία fine dining.

Info: Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Κεραμεικός, τηλ. 210 5222633, aleria.gr.

Εορταστικά πιάτα και Sunday Brunch στο Beefbar Athens 

Το Beefbar Athens "ντύνεται" -κι αυτό- γιορτινά και σε περιμένει με ειδικά σχεδιασμένα μενού τόσο για την Παραμονή των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς. Οι κλασικές Χριστουγεννιάτικες γεύσεις αναβαθμίζονται με το μοναδικό twist του Beefbar, και ο chef Παναγιώτης Ρέτζης παρουσιάζει signature προτάσεις.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΜΕΝΟΥ - BEEFBAR ATHENS

Σε κάθε πιάτο δίνεται η επιλογή για wine pairing, με κλασικές αλλά και premium ετικέτες. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όσοι επιλέξουν να υποδεχτούν το 2022 στο Beefbar Athens, θα απολαύσουν ένα festive live set.

Παράλληλα και συμπληρωματικά, συνεχίζεται η new age παράδοση του Sunday Brunch, με ένα ειδικά διαμορφωμένο μάλιστα μενού για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Info: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9670700.

Kλασικά γιορτινά πιάτα της Ελλάδας στο Manouka

Δίπλα στο Σύνταγμα, που στραφταλίζει Χριστουγεννιάτικη διάθεση και πάνω στη γιορτινή Ερμού το manouka wine restaurant αγκαλιάζει τη λαμπερή ατμόσφαιρα, την ανεβάζει στον 7 όροφο του ξενοδοχείου Utopia και τη φωλιάζει σε ένα ζεστό σαλόνι με αύρα και φιλοξενία σπιτιού ιδανική όχι μόνο για την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και για κάθε γιορτινή και χειμωνιάτικη μέρα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ MANOUKA 1

Τζάκι, δέντρο, φωτάκια, στολίδια συνυπάρχουν με το ανυπέρβλητο κάδρο της πόλης -Ακρόπολη, Λυκαβηττό, Μητρόπολη- και γίνονται το  καλύτερο γιορτινό σκηνικό για να σας υποδεχτούν και να σας προετοιμάσουν για το μενού, που έχει επιμεληθεί η σεφ Ελένη Αλειφέρη και πηγάζει από τις γαστρονομικές χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις του τόπου μας. 

Η Ελένη μαγειρεύει με τις γευστικές μνήμες της πολύ νόστιμο φαγητό, με χαρακτήρα και ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό και στο νέο. Το ίδιο έχει εξελίξει στα γιορτινά μενού επενδύοντας στη γεύση, εκλεπτύζοντας την παράδοση με σύγχρονες πινελιές και στοχεύοντας στη θαλπωρή και στην οικειότητα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ MANOUKA 2

Οι προτάσεις της συμπληρώνονται και ολοκληρώνονται με το απόλυτο οινικό ταίρι από τον ειδικό head sommelier τοu manouka Βασίλη Παπαδόπουλου κάνοντας την εμπειρία ακόμα πιο ξεχωριστή και μοναδική. 

Info: Ερμού 46, 7ος όροφος ξενοδοχείο Utopia, τηλ. 210 3241814.

Ηigh-end γεύσεις και champagne station στο Athens Capital

Αυτές τις γιορτές, το Athens Capital Hotel-MGallery Collection έχει σχεδιάσει ένα ιδιαίτερο festive μενού, για όσους επιθυμούν να δειπνήσουν στο restaurant destination MFlavours για την Παραμονή των Χριστουγέννων και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο Executive Chef του Athens Capital Hotel-MGallery Collection, Δημήτρης Μπούτσαλης και η ομάδα του, έχουν επιμεληθεί τα εορταστικά μενού που χαρακτηρίζονται από αναπάντεχους gourmet συνδυασμούς και high-end γεύσεις.  

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 2021 - ATHENS CAPITAL HOTEL 1
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 2021 - ATHENS CAPITAL HOTEL 2

Οι επιλογές των εορταστικών μενού μπορούν να συνδυαστούν ιδανικά με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες από την εκλεκτή λίστα κρασιών, ενώ ένα ποτήρι σαμπάνιας θα αποτελέσει το πιο θερμό καλωσόρισμα για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όσοι επιλέξουν να υποδεχτούν το 2022 στο Athens Capital, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge, που βρίσκεται στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου, τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που θα σημάνουν την αλλαγή του χρόνου και τη μαγευτική θέα της φωτισμένης Αθήνας.

To champagne station στο Mappemonde Restaurant Bar & Lounge, που θα έχει διαμορφωθεί ειδικά για το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, θα αποτελέσει τον πιο λαμπερό τρόπο για να υποδεχτούν οι καλεσμένοι τη νέα χρονιά. 

Info: Πανεπιστημίου 4, Αθήνα, τηλ. 214 4442000, athenscapitalhotel-mgallery.gr.

Γιορτινός μπουφές στο NJV Athens Plaza

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 2021 NJV ATHENS PLAZA

Το NJV Athens Plaza, στην Πλατεία Συντάγματος, έχει οργανώσει για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, απολαυστικούς εορτασμούς σε Buffet, στις Αίθουσες Δεξιώσεων του Ξενοδοχείου, συνδυάζοντας την γιορτινή ατμόσφαιρα με πλούσια, εκλεπτυσμένα εδέσματα και ζωντανή μουσική με τραγούδι.

Info: Λεωφόρος Βασ. Γεωργίου 2, πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, τηλ.  210 3352400, njvathensplaza.gr

Εορταστικό fusion στο Matsuhisa

Στο ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του, με το τζάκι στο εσωτερικό του εστιατορίου και την ανεμπόδιστη θέα στο υπέροχο γαλάζιο του Αστέρα Βουλιαγμένης, το Matsuhisa Athens θα σε μυήσει στην υψηλή ποιότητα της Japanese fusion κουζίνας του διάσημου Nobu.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 2021 - MATSUHISA 2

Όσοι επιλέξουν να δειπνήσουν για την Παραμονή των Χριστουγέννων και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο αγαπημένο τους restaurant destination, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν είτε ένα πλούσιο festive menu οκτώ πιάτων, που παντρεύει μοναδικά τις εξαιρετικές πρώτες ύλες με ιδιαίτερες τεχνικές, δημιουργώντας gourmet συνδυασμούς, είτε να επιλέξουν και το a la carte menu του εστιατορίου. Οι γαστρονομικές δημιουργίες συμπληρώνονται αρμονικά με μια εκλεκτή λίστα κρασιών και τη γαλλική σαμπάνια Taittinger.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 2021 - MATSUHISA 1

 
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 2021 - MATSUHISA 3

Οι διαχρονικές "Matsuhisa Sundays" μπαίνουν σε festive mood, καθώς τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και τη δεύτερη μέρα της νέας χρονιάς, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Matsuhisa Athens για μία ξεχωριστή all day lunch εμπειρία.

Οι λάτρεις του μενού και της φιλοξενίας του Matsuhisa Athens, πέρα από το high-end μενού του Executive Chef Τόνυ Βρατσάνου και του Head Chef της ζεστής κουζίνας, Θωμά Κουράκου, θα έχουν την ευκαιρία φέτος τον χειμώνα να απολαύσουν signature cocktails και premium spirits στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Umi Bar −του πρώτου bar διεθνώς με την υπογραφή του Matsuhisa. 

Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510, matsuhisaathens.com.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και το Omnivore Mouth Habits

Φέτος τις γιορτές, το Omnivore Mouth Habits της πλατείας Αγίας Ειρήνης έχει βάλει τα καλά του για να σε υποδεχτεί σε εντυπωσιακά στολισμένο περιβάλλον άνεσης και διακριτικής πολυτέλειας, όχι μόνο για τα λαμπερά Ρεβεγιόν Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς, αλλά και καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, και μάλιστα με νέο μενού.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ - OMNIVORE 1
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ - OMNIVORE 2

Με στρατηγικό location σε ένα από τα πιο γοητευτικά σημεία στο εμπορικό κέντρο της πόλης, το Omnivore που φιλοξενείται στο ισόγειο ενός μοναδικού διατηρητέου κτίσματος με την υπογραφή του Τσίλερ, είναι η ιδανική επιλογή για after-shopping dinner & cocktails με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας φίλους, δοκιμάζοντας τα ήδη αγαπημένα του πιάτα, αλλά και τις ολοκαίνουργιες πολύ λαχταριστές προτάσεις του δημιουργικού σεφ Βασίλη Καφαλούκου. 

Info: Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, τηλ. 210 3221865.

Ξεχωριστά ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα βόρεια προάστια

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου ανήκει στα βόρεια προάστια και στο Domotel Kastri, που έχει φορέσει τα γιορτινά του και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους φίλους του για τα πιο ξεχωριστά ρεβεγιόν. Η εκλεπτυσμένη αισθητική και οι μοναδικές γεύσεις του Kastri Bistro θα απογειώσουν την εμπειρία προσφέροντας αξέχαστες στιγμές σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Στο Domotel Kastri ένα σκηνικό πολυτέλειας περιμένει τους φίλους του ξενοδοχείου την Παραμονή Χριστουγέννων, ενώ το μενού επτά πιάτων του Kastri Bistro ειδικά διαμορφωμένο για αυτή τη βραδιά θα τους μυήσει σε μια σύγχρονη απόδοση γνώριμων χριστουγεννιάτικων γεύσεων. Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα αναλάβει ο Jimmy Karetsos, ο οποίος με τη μελωδική φωνή του θα σας παρασύρει με τις ξεχωριστές μουσικές επιλογές του.

DOMOTEL ΚΑΣΤΡΙ

Ανήμερα των Χριστουγέννων το Kastri Bistro σας προσκαλεί να μοιραστείτε ένα μοναδικό γεύμα με εκλεκτά εδέσματα μαζί με τους αγαπημένους σας. Οι επιλογές ποικίλλουν, όμως αξίζει να δοκιμάσετε το πιάτο ημέρας: τη γαλοπούλα με χριστουγεννιάτικη γέμιση και κάστανα.

Το Domotel Kastri σας προσκαλεί να υποδεχτείτε το νέο έτος στο Kastri Bistro σε ένα ρεβεγιόν, στο οποίο πρωταγωνιστεί η έντονη γιορτινή διάθεση. Αφεθείτε στις δυνατές γεύσεις και τη ζεστή φιλοξενία που μόνο το Kastri Bistro ξέρει να προσφέρει, όσο ο Jimmy Karetsos θα ντύνει μοναδικά τη βραδιά. Ο σεφ του εστιατορίου έχει επιμεληθεί ένα μενού με άρωμα γιορτών. Ο τυχερός της βραδιάς θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια δωρεάν διαμονή στο ξενοδοχείο. Και την πρώτη μέρα του χρόνου, το Domotel Kastri επιφυλάσσει εκπληκτικά πιάτα σε ένα οικείο γιορτινό περιβάλλον για όσους επιλέξουν να γευματίσουν στο εστιατόριο. Είτε επιλέξετε το a la carte μενού είτε το γιορτινό πιάτο ημέρας, οι γεύσεις θα σας αποζημιώσουν.

Info: Ελ. Βενιζέλου και Ρωμυλίας, Νέα Ερυθραία, τηλ.  210 3507100, domotel.gr.

ΤΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΡ

Προφανώς και όπου υπάρχει γιορτή, υπάρχει και ποτό - αλλά σε καμία στιγμή δε θα πρέπει να ξεχνάς να καταναλώνεις υπεύθυνα. Τα μπαρ της πόλης φορούν τα γιορτινά τους και παρουσιάζουν μεταξύ άλλων και πολλές χριστουγεννιάτικες επιλογές σε ποτά και cocktails. Ας πιούμε λοιπόν. Όχι -ασφαλώς- για να μεθύσουμε αλλά για να απολαύσουμε τη ζωή.

O/Purist Cocktail για καλό σκοπό στα κορυφαία ελληνικά μπαρ

Το O/Purist, το πιο cool ελληνικό ποτό που δημιούργησαν 10 κορυφαίοι Έλληνες bartenders με σκοπό να βάλουν το τσίπουρο δυναμικά στα καλύτερα μπαρ του κόσμου μπαίνει ξεκάθαρα σε festive moood και σε προσκαλεί στην πιο φαντασμαγορική ενέργεια της σεζόν: Κερνώντας το δεύτερο cocktail, με την αγορά ενός. 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΠΟΤΑ - OPURIST 1+1 ΣΤΑ ΜΠΑΡΑπό τις 11 Δεκεμβρίου και για όλη τη διάρκεια των γιορτών, 70 μπαρ σε όλη την Ελλάδα, γεμίζουν με εντυπωσιακούς καρυοθραύστες και στολισμένα στεφάνια. Γαρνίρουν τα ποτά τους με Candy Canes. Δημιουργούν πεντανόστιμα cocktail με O/Purist και σου προτείνουν να τα ανακαλύψεις.

Επιπλέον, το O/Purist, παραμένοντας πιστό στις αρχές του για προσφορά στην ευρύτερη κοινότητα, φέτος τις γιορτές συνεργάζεται με την ΜΚΟ 'Ο Άλλος Άνθρωπος' και προσφέρει από 600 γεύματα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. 

Τα μπαρ της ενέργειας:

  • 360 Cocktail Bar, Αθήνα
  • 42 Bar Athens, Αθήνα
  • 7 Jokers, Αθήνα
  • A for Athens, Αθήνα
  • Art of Bragi, Πειραιάς
  • Baba Au Rum, Αθήνα
  • Baradin, Νέα Φιλαδέλφεια 
  • Barbas, Αιγάλεω
  • Barreldier, Αθήνα
  • Barro Negro, Αθήνα
  • Bonco, Περιστέρι
  • Canteen, Άλιμος
  • Contrabado, Αθήνα
  • Cube, Νέα Ιωνία
  • Don Moskios, Νέα Κηφισιά
  • Frater & Soror, ΑΘήνα
  • Geppetto, Αθήνα 
  • Hide & Seek, Χαλάνδρι
  • Holy Spirit, Γλυφάδα
  • Horizon, Πειραιάς
  • Ipitou, Αθήνα
  • Kowalski, Αθήνα
  • Kukos, Αθήνα
  • L’ ovelha Negra, Καλλιθέα
  • Luv & Roll, Αθήνα
  • Macellarie, Κηφισιά
  • Madeira, Νέο Ηράκλειο
  • Mai Tai, Κολωνάκι
  • Mr. Fox, Γλυφάδα
  • Norma, Περιστέρι
  • Odori  Vermuteria di Atene, Αθήνα
  • Okio, Πειραιάς
  • Oldies,  Άγιοι Ανάργυροι
  • Omnivore, Αθήνα
  • Page, Πετρούπολη
  • Piza Piza, Κουκάκι
  • Rockfellas, Πειραιάς
  • Spoiled Bar, Δάφνη
  • Suerte, Νέα Ερυθραία
  • The Bar in front of the Bar, Αθήνα
  • The Clumsies, Αθήνα
  • The Coal Mine, Περιστέρι
  • Tiki Athens, Αθήνα
  • Upupa Epops, Πετράλωνα
  • Veniero, Κηφισιά
  • Διακοπές στον Άλιμο, Άλιμος
  • Ιβίσκος, Αθήνα
  • Το Λοκάλι, Αθήνα
  • Casablanca Social Club, Θεσσαλονίκη
  • Nectar Distillery, Θεσσαλονίκη
  • Thermaikos, Θεσσαλονίκη
  • Vogatsikou 3, Θεσσαλονίκη
  • Γορίλας, Θεσσαλονίκη
  •  Bahamas, Ξάνθη
  • Bittersweet, Τρίκαλα
  • Grappa Vino & Aperitivo, Βόλος
  • Grooove, Βόλος
  • Blue Gin, Γιάννενα
  • Boheme, Xανιά
  • Gust, Χαλκιδική
  • Le Grand Challet, Αγόριανη
  • Boheme, Ρόδος
  • Μύλος, Κάστος 

To Λοκάλι και οι χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις του

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 2021 - ΤΟ ΛΟΚΑΛΙ

Το ότι στην ελληνική pub του Ψυρρή βρίσκεις  καλό καφέ, καλό φαγητό και, φυσικά, καλό ποτό σε ένα feelgood περιβάλλον το γνώριζες. Τώρα μάθε πως το Λοκάλι ένα νόστιμο μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων. Φυσικά, θα το πλαισιώσεις με τα cocktails του, κάποια εκ των οποίων είναι προσαρμοσμένα στο ύφος των ημερών.

Info: Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ. 210 3250673, tolokali.gr.

ΟΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ένα μικρό (ή και μεγαλύτερο) ταξίδι δεν είναι ποτέ κακή ιδέα, όσο όμορφη κι αν είναι η Αθήνα τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου. Οπότε γιατί όχι;  

Agapitos Villas & Guesthouses στο Πήλιο

Το βραβευμένο Agapitos Villas & Guesthouses μέλος των Small Elegant Hotels of the World σε περιμένει για την περίοδο των Χριστουγέννων στο πάντοτε ειδυλλιακό Πήλιο  Χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου συνδυάζει απόλυτα το βουνό με τη θάλασσα, συν τη θέα που κόβει την ανάσα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΤΑΞΙΔΙ ΠΗΛΙΟ 1
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 ΤΑΞΙΔΙ ΠΗΛΙΟ 2

Τοποθετημένο αμφιθεατρικά, αποτελείται από αυτόνομες κατοικίες αλλά και σουίτες και προσφέρει επιλογές διαμονής τόσο για ζευγάρια όσο και για οικογένειες. Το location του αποτελεί ιδανικό εφαλτήριο για ημερήσιες εκδρομές σε όλα τα χωριά του ανατολικού Πηλίου καθώς και στο χιονοδρομικό κέντρο των Χανιών.

Info: Παπά Νερό, Αγ. Ιώαννη Μουρεσίου, Πήλιο, τηλ. 24260 31005, 6944 207335, pelion-agapitos.com.

 

*Υπενθυμίζουμε πως η λίστα ενημερώνεται καθημερινά, οπότε stay tuned.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr