
Ένα ghost restaurant που το λένε TikTok
Ναι, καλά διάβασες: Το TikTok μπαίνει στον κόσμο της γεύσης, σερβίροντας τις πιο viral συνταγές του.
Όση baked feta pasta έφτιαξες, έφτιαξες. Κι αυτό γιατί το TikTok αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του πολύ πιο μακριά από τα όσα βλέπεις στην οθόνη του κινητού σου, εγκαινιάζοντας το δικό του ghost restaurant (ή την υπηρεσία delivery φαγητού αν θέλεις να στο θέσουμε πιο απλά).
Viral συνταγές από την οθόνη στο χώρο σου
Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης συνεργάζεται με την Virtual Dining Concepts και ετοιμάζονται να σερβίρουν κάποιες από τις συνταγές που κέρδισαν μεγάλη δημοφιλία κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων (όχι όμως μόνο εκεί) όπως ο καφές dalgona, η baked feta pasta, το cloud bread, τα pesto eggs και το salmon rice bowl, μαζί με μπόλικες ακόμη comfort επιλογές.
> Διάβασε ακόμη: Οι τάσεις στον κόσμο της γεύσης για το 2022 και τα drink trends της νέας χρονιάς.
Η δράση του TikTok Ghost Kitchen θα ξεκινήσει από τον επόμενο Μάρτιο, εξυπηρετώντας αρχικά 300 τοποθεσίες στις ΗΠΑ, με άμεσο στόχο αυτές να επεκταθούν σε 1.000 μέχρι το φινάλε του 2022.
Αξίζει να αναφερθεί πως πίσω από την Virtual Dining Concepts βρίσκεται ο restaurateur Robert Earl, που ίσως έχεις ακουστά από τις δημοφιλείς αλυσίδες Planet Hollywood και Buca Di Beppo.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το TikTok θα διαθέσει μέρος των κερδών στους δημιουργούς των πιάτων του μενού καθώς σε προσπάθειες υποστήριξης μαγειρικών ταλέντων που έγιναν γνωστά μέσα από την εφαρμογή του.
> Διάβασε ακόμη: Τα ουίσκι που θα μας απασχολήσουν σοβαρά το 2022
Παρόλα αυτά, εγείρεται ένας λογικός προβληματισμός για όλους τους foodies: Πρόκειται για viral συνταγές, που το νόημά τους βρίσκεται στο γεγονός πως είναι απλές και εύκολες, ώστε να μπορεί μέσω ενός σύντομου tutorial βίντεο κάποιος να τις φτιάξεις στο σπίτι και όχι για έτοιμα πιάτα, που έχουν πίσω τους συγκεκριμένες πρώτες ύλες και τεχνικές. Πού θέλω να καταλήξω; Πως ίσως όλο αυτό απομακρύνει ακόμη περισσότερο το κοινό -ή ένα μέρος αυτού- από τα κανονικά εστιατόρια, που τόσο το χρειάζονται αυτό το δύσκολο διάστημα.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα