Συνήθειες και trends που σύντομα θα εξαφανιστούν από τα εστιατόρια

Πιάτα στη μέση και κακό service: Έρχεται το τέλος.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Ιουλίου 2019

Σχεδόν κάθε εβδομάδα, εμφανίζεται και κάτι καινούριο στην εστιατορική σκηνή και μοιραία παρελαύνει από το Instagram feed σου. Πολλές από τις τάσεις και τις συνήθειες παρουσιάζουν ενδιαφέρον, κάποιες άλλες όχι και τόσο. Μοιραία όμως, για όλες, φτάνει αργά ή γρήγορα το πλήρωμα του χρόνου, πριν χαθούν στη γαστρονομική λήθη. Με βάση τα δεδομένα της εποχής μας, κάνουμε μία προσέγγιση για κάποια πράγματα -καλά ή άσχημα- που προσεχώς δεν θα συναντώνται στα εστιατόρια, για τον οποιονδήποτε λόγο. 

Το κακό service

Συνήθειες και trends που σύντομα θα εξαφανιστούν από τα εστιατόρια

Προφανέστατα και έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου σε πάρα πολλά εστιατόρια αλλά αποκλείεται να μην έχεις πέσει στην περίπτωση. Είτε πρόκειται για ένα πολύ αργό service, είτε για παραλείψεις στην παραγγελία, είτε για οποιοδήποτε άλλο πιθανό και απίθανο πρόβλημα. Πλέον, ο επισκέπτης έχει την τάση να αξιολογεί και να ανταμείβει το φιλικό, γρήγορο και σωστό service με την ίδια ευκολία που "τιμωρεί" το κακό. 

Το Espresso Martini και το Aperol Spritz

ΕΣΠΡΕΣΟ ΜΑΡΤΙΝΙ

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, ναι, υπάρχει κόσμος που εν έτει 2019 παραγγέλνει Espresso Martini και μάλιστα σε εστιατόρια. Πολλοί bartenders και σεφ αρέσκονται να αποτελούν το εν λόγω cocktail την "κοκαΐνη των βαρετών ανθρώπων". Ακόμη και αυτό ωστόσο δεν αρκεί για να διασφαλίσει την μακροημέρευσή του. Όσον αφορά το πολυσυζητημένο τελευταία Aperol Spritz, τείνει να αντικατασταθεί -τουλάχιστον στις cocktail lists των εστιατορίων- με άλλα, περισσότερο αλκοολικά απεριτίφ. Κατά τα άλλα, θα συνεχίσει την viral πορεία του στον κόσμο των μπαρ και των cafés.

Η τρούφα

ΤΡΟΥΦΑ

Το κακό έχει παραγίνει. Οποιοσδήποτε, οπουδήποτε και σε οτιδήποτε χρησιμοποιεί υπέρ το δέον την τρούφα ή το λάδι αυτής, με το αποτέλεσμα να είναι αντιστρόφως ανάλογο από το προσδοκώμενο και το πολύτιμο μανιτάρι τελικά να χαραμίζεται ασκόπως.

Το αβοκάντο

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Πολλοί το λατρεύουν, άλλοι το μισούν και κάποιοι απλά το αποφεύγουν. Η κλιματική αλλαγή το απειλεί πλέον ανοιχτά, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση της τιμής του. Και αυτό ίσως να σημαίνει ότι θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε -παροδικά;- το guacamole.

Τα τεράστια μενού

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Υπάρχουν μενού που θυμίζουν τηλεφωνικό κατάλογο και συνήθως περιέχουν -κυριολεκτικά- όλα τα φαγητά του πλανήτη. Ευτυχώς, τείνουν να μειωθούν, καθώς όλο και περισσότερα εστιατόρια επιλέγουν μία μικρότερη, χρηστική και συνήθως αποδοτικότερη κάρτα φαγητού. 

Τα πιάτα στη μέση

ΠΙΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

Ok, το κάναμε, τα μοιραστήκαμε, αλλά μάλλον ήρθε η στιγμή να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές συνήθειες. Ο καθένας το πιάτο του, για να απολαύσουμε αυτό που θέλουμε, στην ποσότητα που επιθυμούμε.


Διάβασε ακόμη για το πώς ακριβώς μοιάζει μία γαστρονομική εμπειρία 8 αστεριών Michelin και για τη νόστιμη ιστορία του ντονέρ κεμπάπ.


φωτογραφίες © Getty Images 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Φαγητό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μοιάζει μία γαστρονομική εμπειρία 8 αστεριών Michelin

Δεν διάβασες λάθος: Στο Four Seasons του Χονγκ Κονγκ συνυπάρχουν δύο εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin και ένα με 2.

Mία υπέροχη "Pizza non Pizza" στο κέντρο της Αθήνας

Ας υποδεχτούμε την λαχταριστή Pizza Dal Professore, το ολοκαίνουργιο, φρέσκο και τραγανό pizza spot της πρωτεύουσας.