Τα φθηνότερα γεύματα σε εστιατόρια με αστέρι Michelin

Μία λίστα με τα πιο value for money μενού που υπάρχουν σε κάποια από τα πιο φημισμένα γαστρονομικά spots του πλανήτη.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Δεκεμβρίου 2019

Πριν λίγες ημέρες είχες διαβάσει για τα ακριβότερα εστιατόρια του πλανήτη, όπου κάθε γεύμα κοστίζει σχεδόν μία μικρή περιουσία. Τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε στον αντίποδα, εξετάζοντας εκείνα τα εστιατόρια με αστέρι Michelin (για το 2019) που προσφέρουν πραγματικά value for money μενού. Μέρη όπως τα παρακάτω. 

Ginza Ibuki - Τόκιο, Ιαπωνία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ぎんざ 一二岐 (@ginza_ibuki) on

Πρόκειται για το δημοφιλέστερο εστιατόριο της kaiseki κουζίνας στο Τόκιο και φέρει ένα αστέρι Michelin. Ένα πλήρες μενού σε αυτό κοστίζει €49, ποσό εξαιρετικά μικρό για την όλη εμπειρία που προσφέρει, τόσο όσον αφορά το καθαρά γευστικό κομμάτι, όσο και την περαιτέρω τελετουργία των 2 ωρών. 

Al's Place - Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AL's Place (@alsplacesf) on

Τα λαχανικά και τα θαλασσινά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο βραβευμένο με ένα αστέρι εστιατόριο του Σαν Φρανσίσκο, που αποτελεί μία πραγματική όαση στην πολυσύχναστη Valencia Street. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Aaron London παρουσιάζει πιάτα με διεθνείς επιρροές αλλά και επιλογές εξαιρετικά προσιτές, με ένα πλήρες μενού εδώ να ξεκινά από τα €47. Μάλιστα, μπορεί ο καθένας να πλαισιώσει το φαγητό του με ένα ποτήρι από την craft beer του εστιατορίου.  

Hamo - Σεούλ, Νότια Κορέα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dianna Jacob (@lifeisadetour) on

To Hamo, το όνομα του οποίου μεταφράζεται ως "μα βέβαια", τιμά την παραδοσιακή Jinju-style κουζίνα τη ασιατικής χώρας, χρησιμοποιώντας ακατέργαστα κυρίως ντόπια υλικά, αρκετές ζυμώσεις και μπόλικες σάλτσες. Οι τιμές για ένα μενού σε αυτό αρχίζουν από τα €28.

Chugokusai S. Sawada - Οζάκα, Ιαπωνία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 中国菜 つじ岡 (@chugokusai_tsujioka) on

Μπορεί να βρίσκεται στην Ιαπωνία αλλά το μικρό αυτό εστιατόριο της Οζάκα δεν διστάζει να πειραματιστεί με την καντονέζικη και κατ' επέκταση με την κινέζικη κουζίνα, προσφέροντας μάλιστα ένα μενού τριών πιάτων από €24.

L'Αntic Moli - Μπαρί Καστέλ, Ισπανία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Guillem (@guiiiem) on

Στη νοτιοανατολική Ισπανία και στην ευρύτερη περιοχή της Μούρθια, ένας παλιός αλευρόμυλος έχει μεταμορφωθεί σε ένα θαυμάσιο και ξεχωριστό εστιατόριο, το οποίο χωρίζεται μάλιστα σε διαφορετικά dining rooms. Καθημερινά, υπάρχει σε αυτό ένα μεσημεριανό μενού -κυρίως με tapas- που ξεκινά από τα €15.

Tim Ho Wan - Χονγκ Κονγκ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ศัลยกรรมเกาหลี (@jennydollita) on

Ίσως το κορυφαίο dim sum του πλανήτη, στο οποίο διόλου τυχαία σχηματίζονται τεράστιες ουρές καθημερινά. Παρότι η γκάμα του επεκτείνεται σε περισσότερες από 20 επιλογές, μπορείς να επιλέξεις ένα combo 5 πιάτων για κάτι λιγότερο από €15. Τα must taste είναι τα dumplings γαρίδας και τα buns με χοιρινό. 

Three Coins - Ταϊπέι, Ταϊβάν

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justin is Traveling (@justinchanonig) on

Η χρήση εξαιρετικών πρώτων υλών και το γρήγορο φαγητό πολύ υψηλών standards καθιστούν μοναδικό το Three Coins, που έχει κερδίσει φήμη χάρη στα bao buns του και την πάπια Πεκίνου που σερβίρει. Οι τιμές σε αυτό ξεκινούν από τα €13,18.

Lao Zheng Xing - Σανγκάη, Κίνα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ohm Pariya (@pariyap) on

Σερβίρει από το 1862 και είναι το παλαιότερο εστιατόριο της κινεζικής μητρόπολης, έχοντας αρκετά πιάτα σε αυτό που θεωρούνται κλασικά. Μετακόμισε σε νέο spot το 1997 αλλά φρόντισε να διατηρήσει τις ίδιες, πολύ χαμηλές τιμές, οι οποίες σπάνια ξεπερνούν τα €12. Highlights οι τηγανητές γαρίδες και το αγγούρι θαλάσσης στον ατμό. 

Jay Fai - Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JAY FAI (เจ๊ไฝ)⭐️ (@jayfaibangkok) on

Το εστιατόριο-καντίνα της Jay Fai στην Μπανγκόκ έχει αποκτήσει τεράστιο hype μετά το  Street Food του Netflix αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα ούτε όσον αφορά τις σπεσιαλιτέ της (conjee και καβούρι με κάρυ), ούτε όσον αφορά τις τιμές της (μπορεί να πάρεις μενού τριών πιάτων με €11,83).

Liao Fan Hong Kong - Σιγκαπούρη

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NARRESH kukreja (@narresh) on

Το κοτόπουλο με ρύζι και soy sauce έχει δημιουργήσει το μύθο αυτού του εστιατορίου στη Σιγκαπούρη, που λειτουργεί για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Σε αυτό μπορείς να επιλέξεις 4 πιάτα του μενού (που επεκτείνεται στις 20 επιλογές, μαζί με τα sids) για μόλις κάτι παραπάνω από €10. 


Διάβασε ακόμη για το καλύτερο κρέας στον κόσμο,  πού και τι τρώνε οι σεφ και γιατί το κορυφαίο σουσάδικο του πλανήτη έχασε 3 αστέρια Michelin

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας