Η Gucci έβαλε τον Massimo Bottura να φτιάξει ένα panettone για τα Χριστούγεννα

Ένας επιπλέον λόγος για να επισκεφθεί κάποιος το εστιατόριο Gucci Osteria στη Φλωρεντία.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Δεκεμβρίου 2019

Στην ιστορική Piazza Della Signoria της Φλωρεντίας λειτουργεί ήδη από το 2018 το περίφημο Gucci Osteria, το εστιατόριο του γνωστού οίκου μόδας που είναι τοποθετημένο στον πρώτο όροφο του Gucci Garden, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκθεσιακό χώρο, μπουτίκ και αίθουσα κινηματογράφου. Βρίσκεται μάλιστα ακριβώς πίσω από το Palazzo della Mercanzia, ένα επιβλητικό κτίριο του 14ου αιώνα.

Tο Gucci Garden έχει σχεδιαστεί εξ' ολοκλήρου από τον διάσημο Creative Director του brand Alessandro Michele και αποτελεί έναν από τους πιο γοητευτικούς χώρους εξερεύνησης και δημιουργίας που υπάρχουν στην Ιταλία. Το εστιατόριό του ασφαλώς και δεν ξεφεύγει από το γενικότερο μοτίβο, ξεχωρίζοντας και για την απαράμιλλη αισθητική του.

Η Gucci έβαλε τον Massimo Bottura να φτιάξει ένα panettone για τα Χριστούγεννα

Εντός αυτού του πλαισίου λοιπόν, ο Massimo Bottura έχει αναλάβει την επιμέλεια της κουζίνας, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων πιάτα όπως τα τορτελίνια με Parmigiano Reggiano, μία τοστάδα που βασίζεται σε περουβιανή συνταγή, το χοιρινό σε taka buns και ένα ριζότο μανιταριών, με τις τιμές τους να κυμαίνονται μεταξύ €20 και €30.

Εκτός από τα προαναφερθέντα ωστόσο, για τις ημέρες των γιορτών, οι επισκέπτες του Gucci Osteria θα μπορούν να δοκιμάσουν -ή ακόμη και να πάρουν μαζί τους σε πακέτο- ένα panettone που δημιουργήθηκε από τον κορυφαίο Ιταλό σεφ, σε συνεργασία με την Posillipo Dolce Officina, μία οικογενειακή επιχείρηση αρτοποιίας που φημίζεται για τα εν λόγω εδέσματα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gucci Osteria (@gucciosteria) on

Το γλυκό διατίθεται από τα τέλη Νοεμβρίου σε περιορισμένα κομμάτια του ενός κιλού, είναι συσκευασμένο σε ένα συλλεκτικό κουτί που φέρει ασφαλώς την υπογραφή του Οίκου Gucci και η τιμή του ανέρχεται στα €80. Δεν χωρά αμφιβολία πως αποτελεί ένα μάλλον συλλεκτικό αντικείμενο τόσο για τους foodies όσο και για τους λάτρεις της μόδας.


Διάβασε ακόμη για τα πιάτα που καθόρισαν τον Massimo Bottura, τα ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου, πού και τι τρώνε οι σεφ και την γαστρονομική αντεπίθεση της πίτσας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας