Η Gucci έβαλε τον Massimo Bottura να φτιάξει ένα panettone για τα Χριστούγεννα
Ένας επιπλέον λόγος για να επισκεφθεί κάποιος το εστιατόριο Gucci Osteria στη Φλωρεντία.
Στην ιστορική Piazza Della Signoria της Φλωρεντίας λειτουργεί ήδη από το 2018 το περίφημο Gucci Osteria, το εστιατόριο του γνωστού οίκου μόδας που είναι τοποθετημένο στον πρώτο όροφο του Gucci Garden, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκθεσιακό χώρο, μπουτίκ και αίθουσα κινηματογράφου. Βρίσκεται μάλιστα ακριβώς πίσω από το Palazzo della Mercanzia, ένα επιβλητικό κτίριο του 14ου αιώνα.
Tο Gucci Garden έχει σχεδιαστεί εξ' ολοκλήρου από τον διάσημο Creative Director του brand Alessandro Michele και αποτελεί έναν από τους πιο γοητευτικούς χώρους εξερεύνησης και δημιουργίας που υπάρχουν στην Ιταλία. Το εστιατόριό του ασφαλώς και δεν ξεφεύγει από το γενικότερο μοτίβο, ξεχωρίζοντας και για την απαράμιλλη αισθητική του.
Εντός αυτού του πλαισίου λοιπόν, ο Massimo Bottura έχει αναλάβει την επιμέλεια της κουζίνας, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων πιάτα όπως τα τορτελίνια με Parmigiano Reggiano, μία τοστάδα που βασίζεται σε περουβιανή συνταγή, το χοιρινό σε taka buns και ένα ριζότο μανιταριών, με τις τιμές τους να κυμαίνονται μεταξύ €20 και €30.
Εκτός από τα προαναφερθέντα ωστόσο, για τις ημέρες των γιορτών, οι επισκέπτες του Gucci Osteria θα μπορούν να δοκιμάσουν -ή ακόμη και να πάρουν μαζί τους σε πακέτο- ένα panettone που δημιουργήθηκε από τον κορυφαίο Ιταλό σεφ, σε συνεργασία με την Posillipo Dolce Officina, μία οικογενειακή επιχείρηση αρτοποιίας που φημίζεται για τα εν λόγω εδέσματα.
Το γλυκό διατίθεται από τα τέλη Νοεμβρίου σε περιορισμένα κομμάτια του ενός κιλού, είναι συσκευασμένο σε ένα συλλεκτικό κουτί που φέρει ασφαλώς την υπογραφή του Οίκου Gucci και η τιμή του ανέρχεται στα €80. Δεν χωρά αμφιβολία πως αποτελεί ένα μάλλον συλλεκτικό αντικείμενο τόσο για τους foodies όσο και για τους λάτρεις της μόδας.
Διάβασε ακόμη για τα πιάτα που καθόρισαν τον Massimo Bottura, τα ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου, πού και τι τρώνε οι σεφ και την γαστρονομική αντεπίθεση της πίτσας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας