
Κορυφαίοι Έλληνες σεφ μαγειρεύουν με προϊόντα της Λήμνου
Η γαστρονομία της Λήμνου παίρνει άλλη διάσταση μέσα από τα πιάτα γνωστών Ελλήνων σεφ.

Τα Ελληνικά προϊόντα και συγκεκριμένα τα Λημνιά γίνονται οι πρωταγωνιστές στις δημιουργίες κορυφαίων σεφ σε μια πρωτοβουλία του Lemnos Philema και του Συλλόγου Γαστρονομίας και Οίνου της Λήμνου. Η όμορφη αυτή σύμπραξη έχει στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσα από τις δημιουργίες των συμμετεχόντων.
Οι οκτώ chef χρησιμοποιούν δύο ξεχωριστά προϊόντα ο καθένας και τα μεταμορφώνουν σε λαχταριστά και ευφάνταστα πιάτα. Η ανάδειξη των τοπικών ελληνικών προϊόντων είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που ενισχύει το brand name της Ελλάδας στη γαστρονομία. Οι δράσεις του Lemnos Philema είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων κινήσεων στο χώρο της γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια.
Μείνετε συντονισμένοι στα social media του Lemnos Philema για να 'γευτείτε' τα πιάτα των Δημήτρη Δημητριάδη, Άγγελου Λάντου, Μιχάλη Μάρθα, Κυριάκου Μελά, Νίκου Μπίλλη, Μανώλη Παπουτσάκη, Αλέξανδρου Τσιοτίνη, και Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.
Info
www.lemnos-philema.com
Instagram: Lemnos Philema
Facebook: Lemnos Philema
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα