Κορυφαίοι Έλληνες σεφ μαγειρεύουν με προϊόντα της Λήμνου

Η γαστρονομία της Λήμνου παίρνει άλλη διάσταση μέσα από τα πιάτα γνωστών Ελλήνων σεφ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Ιανουαρίου 2021

Τα Ελληνικά προϊόντα και συγκεκριμένα τα Λημνιά γίνονται οι πρωταγωνιστές στις δημιουργίες κορυφαίων σεφ σε μια πρωτοβουλία του Lemnos Philema και του Συλλόγου Γαστρονομίας και Οίνου της Λήμνου. Η όμορφη αυτή σύμπραξη έχει στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσα από τις δημιουργίες των συμμετεχόντων.

Οι οκτώ chef χρησιμοποιούν δύο ξεχωριστά προϊόντα ο καθένας και τα μεταμορφώνουν σε λαχταριστά και ευφάνταστα πιάτα. Η ανάδειξη των τοπικών ελληνικών προϊόντων είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που ενισχύει το brand name της Ελλάδας στη γαστρονομία. Οι δράσεις του Lemnos Philema είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων κινήσεων στο χώρο της γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια.

Μείνετε συντονισμένοι στα social media του Lemnos Philema για να 'γευτείτε' τα πιάτα των Δημήτρη Δημητριάδη, Άγγελου Λάντου, Μιχάλη Μάρθα, Κυριάκου Μελά, Νίκου Μπίλλη, Μανώλη Παπουτσάκη, Αλέξανδρου Τσιοτίνη, και Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.


Info

www.lemnos-philema.com
Instagram: Lemnos Philema
Facebook: Lemnos Philema

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.