Nigiri-Μυδοπίλαφο, μία ξεχωριστή συνταγή από τον Δημήτρη Δημητριάδη

Ο σεφ του Artisanal παρουσιάζει μία εναλλακτικά νόστιμη συνταγή.

Nigiri Μυδοπίλαφο λοιπόν. Μία αναπάντεχη προσαρμογή πιάτου και μία συνταγή που περικλείει δύο διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες. Δεν θα πρέπει ένα τέτοιο πιάτο να προκαλεί έκπληξη όμως, όταν μιλάμε για έναν από τους πιο δημιουργικούς και χαρισματικούς μάγειρες της χώρας μας. Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ της γενιάς του. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, ενώ μετά την αποφοίτηση από το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές του στη μαγειρική.

> Διάβασε ακόμη: Το γαστρονομικό ταξίδι της τηγανητής πατάτας

Στη συνέχεια δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, μέχρι να φτάσει στο σημείο να αναλάβει ο ίδιος της διεύθυνση της κουζίνας σε πολλά και καλά εστιατόρια ανά τη χώρα. Ο έμπειρος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, Hytra και NABUCCO, ενώ έχει περάσει και από το εμβληματικό Noma της Κοπεγχάγης.

Οπαδός της ελληνικής κουζίνας, την οποία και προσπαθεί να εξελίσσει στα διάφορα εστιατόρια όπου κατά καιρούς διαπρέπει, τα τελευταία χρόνια είναι ο chef του Artisanal.

 > Διάβασε ακόμη: Η τέχνη του αργεντίνικου bbq από τον μεγάλο μαέστρο Francis Mallmann

Οικίες γεύσεις, σύγχρονες τεχνικές αλλά πρωτίστως ποιοτική πρώτη ύλη από Έλληνες παραγωγούς, συνθέτουν τις δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του.

H εμπειρία του Noma και η προσαρμογή στην ελληνική σκηνή

"Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κρατάς από τέτοιου επιπέδου εστιατόρια είναι ο τρόπος που αλληλεπιδρούν όλες οι πλευρές: Ο επιχειρηματίας, οι πρώτες ύλες, το προσωπικό, οι τεχνικές αλλά και το πώς όλα αυτά βοηθούνται από το κράτος. Υπάρχει ένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο σε χώρες όπως η Δανία που ενισχύει και προβάλει σε σημαντικό βαθμό όλο αυτό. Σαν μάγειρες, οι Έλληνες, δεν έχουμε να ζηλέψουμε πολλά από τους αντίστοιχους του εξωτερικού. Έχουμε, επιπλέον, εξαιρετικές πρώτες ύλες. Χρειάζεται όμως συνέπεια από όλους" είχε πει παλαιότερα σε συνέντευξή του στο Esquire.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα