Nigiri-Μυδοπίλαφο, μία ξεχωριστή συνταγή από τον Δημήτρη Δημητριάδη

Ο σεφ του Artisanal παρουσιάζει μία εναλλακτικά νόστιμη συνταγή.

Nigiri Μυδοπίλαφο λοιπόν. Μία αναπάντεχη προσαρμογή πιάτου και μία συνταγή που περικλείει δύο διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες. Δεν θα πρέπει ένα τέτοιο πιάτο να προκαλεί έκπληξη όμως, όταν μιλάμε για έναν από τους πιο δημιουργικούς και χαρισματικούς μάγειρες της χώρας μας. Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ της γενιάς του. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, ενώ μετά την αποφοίτηση από το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές του στη μαγειρική.

> Διάβασε ακόμη: Το γαστρονομικό ταξίδι της τηγανητής πατάτας

Στη συνέχεια δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, μέχρι να φτάσει στο σημείο να αναλάβει ο ίδιος της διεύθυνση της κουζίνας σε πολλά και καλά εστιατόρια ανά τη χώρα. Ο έμπειρος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, Hytra και NABUCCO, ενώ έχει περάσει και από το εμβληματικό Noma της Κοπεγχάγης.

Οπαδός της ελληνικής κουζίνας, την οποία και προσπαθεί να εξελίσσει στα διάφορα εστιατόρια όπου κατά καιρούς διαπρέπει, τα τελευταία χρόνια είναι ο chef του Artisanal.

 > Διάβασε ακόμη: Η τέχνη του αργεντίνικου bbq από τον μεγάλο μαέστρο Francis Mallmann

Οικίες γεύσεις, σύγχρονες τεχνικές αλλά πρωτίστως ποιοτική πρώτη ύλη από Έλληνες παραγωγούς, συνθέτουν τις δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του.

H εμπειρία του Noma και η προσαρμογή στην ελληνική σκηνή

"Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κρατάς από τέτοιου επιπέδου εστιατόρια είναι ο τρόπος που αλληλεπιδρούν όλες οι πλευρές: Ο επιχειρηματίας, οι πρώτες ύλες, το προσωπικό, οι τεχνικές αλλά και το πώς όλα αυτά βοηθούνται από το κράτος. Υπάρχει ένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο σε χώρες όπως η Δανία που ενισχύει και προβάλει σε σημαντικό βαθμό όλο αυτό. Σαν μάγειρες, οι Έλληνες, δεν έχουμε να ζηλέψουμε πολλά από τους αντίστοιχους του εξωτερικού. Έχουμε, επιπλέον, εξαιρετικές πρώτες ύλες. Χρειάζεται όμως συνέπεια από όλους" είχε πει παλαιότερα σε συνέντευξή του στο Esquire.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας