
Nigiri-Μυδοπίλαφο, μία ξεχωριστή συνταγή από τον Δημήτρη Δημητριάδη
Ο σεφ του Artisanal παρουσιάζει μία εναλλακτικά νόστιμη συνταγή.

Nigiri Μυδοπίλαφο λοιπόν. Μία αναπάντεχη προσαρμογή πιάτου και μία συνταγή που περικλείει δύο διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες. Δεν θα πρέπει ένα τέτοιο πιάτο να προκαλεί έκπληξη όμως, όταν μιλάμε για έναν από τους πιο δημιουργικούς και χαρισματικούς μάγειρες της χώρας μας. Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ της γενιάς του. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα, ενώ μετά την αποφοίτηση από το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές του στη μαγειρική.
> Διάβασε ακόμη: Το γαστρονομικό ταξίδι της τηγανητής πατάτας
Στη συνέχεια δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία, μέχρι να φτάσει στο σημείο να αναλάβει ο ίδιος της διεύθυνση της κουζίνας σε πολλά και καλά εστιατόρια ανά τη χώρα. Ο έμπειρος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, όπως το CIBUS, Hytra και NABUCCO, ενώ έχει περάσει και από το εμβληματικό Noma της Κοπεγχάγης.
Οπαδός της ελληνικής κουζίνας, την οποία και προσπαθεί να εξελίσσει στα διάφορα εστιατόρια όπου κατά καιρούς διαπρέπει, τα τελευταία χρόνια είναι ο chef του Artisanal.
> Διάβασε ακόμη: Η τέχνη του αργεντίνικου bbq από τον μεγάλο μαέστρο Francis Mallmann
Οικίες γεύσεις, σύγχρονες τεχνικές αλλά πρωτίστως ποιοτική πρώτη ύλη από Έλληνες παραγωγούς, συνθέτουν τις δημιουργίες που φέρουν την υπογραφή του.
H εμπειρία του Noma και η προσαρμογή στην ελληνική σκηνή
"Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κρατάς από τέτοιου επιπέδου εστιατόρια είναι ο τρόπος που αλληλεπιδρούν όλες οι πλευρές: Ο επιχειρηματίας, οι πρώτες ύλες, το προσωπικό, οι τεχνικές αλλά και το πώς όλα αυτά βοηθούνται από το κράτος. Υπάρχει ένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο σε χώρες όπως η Δανία που ενισχύει και προβάλει σε σημαντικό βαθμό όλο αυτό. Σαν μάγειρες, οι Έλληνες, δεν έχουμε να ζηλέψουμε πολλά από τους αντίστοιχους του εξωτερικού. Έχουμε, επιπλέον, εξαιρετικές πρώτες ύλες. Χρειάζεται όμως συνέπεια από όλους" είχε πει παλαιότερα σε συνέντευξή του στο Esquire.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα